Звукоизоационна гипсфазерна плоскост Vidiphonic SK 12.5/1200/2000 мм цена

Звукоизоационна гипсфазерна плоскост Vidiphonic SK 12.5/1200/2000 мм

43.20 лв.

* Посочената цена е за брой.

Въведете квадратура: м.²
Производител:Knauf
Код на продукта: 019238
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Гипсфазерната плоскост за най-висока изолация

Предимства

  • Хомогенни
  • С висока якост в двете направления
  • С висока плътност от 1100 до 1400 kg/m3
  • Негорими A1 или A2-s1, d0
  • Специални системи

Технически характеристики

  • Дебелина: 12.5 мм
  • Широчина: 1200 мм
  • Дължина: 2000 мм
  • Кант: SK
  • Площ:  2.4 м2

Съхранение

Плоскостите трябва да се съхраняват хоризонтално върху дървени палети или ивици, в сухи помещения, предпазвани от влага.

Варианти за оформяне на кантове

SK кант - долни (невидими) слоеве на многослойни обшивки - ширина на плоскостите 1200, 1250 mm 

При монтаж на долен облицовъчен слой или под инсталационна равнина, плоскостите трябва да се монтират тясно една до друга. Фугите на горния слой трябва да останат отворени и да бъдат запълнени с Uniflott, заедно с хартиена лента.

SK кант - отворена фуга - ширина на плоскостите 1195, 1245 mm 

Ръчната шпакловка с Кнауф Uniflott и хартиена лента покрива фугите. Плоскостите се полагат с фуга (ширина на фугата 5 - 7 mm), след което се използва Uniflott за запълване на фугата. Излишният материал се отстранява след около 40 минути. Шпакловъчният материал се нанася с маламашка или широка шпакла, след което се поставя армираща лента.

SK кант - лепена фуга - ширина на плоскостите 1195, 1245 mm 

Полиуретановото лепило Knauf Vidiwall се нанася като шнур върху канта на вече монтираната Vidiwall плоскост. След това следващата плоскост се полага върху носещата конструкция и се притиска към лепилото (ширина на фугата по-малка от 1 mm). Плоскостта се закрепва с кламери или винтове. Излишното лепило се отстранява с шпакла в рамките на 1 час. При монтаж на плоскости Vidiwall с лепена фуга директно върху основата, няма да има залепване на плоскостта към основата (например, OSB плоскост).

Разкрояване

Плоскостите с дебелина до 12,5 mm могат да бъдат рязани с макетен нож и пречупвани през ръба на постановката. Пречупеният ръб може да се изравни с челно ренде и почисти от прах, особено при полагане с отворена или лепена фуга. Чистите ръбове се постигат с махален трион или циркуляр (прилага се аспирация).

Средства за закрепяне

За монтажа на плоскостите е необходимо да се използват подходящи средства, в зависимост от основната носеща конструкция. Плоскостите се закрепват с винтове, пирони или кламери. Закрепването към дървени конструкции става с пирони и кламери (DIN 1052), които са поцинковани или с друго антикорозионно покритие. Възможно е закрепване на една плоскост върху друга при двуслойно облицоване. Плоскостите се закрепват към метална или дървена конструкция с рапидни винтове (DIN 1052/EN 14566).

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър