Влагоустойчиви гипсфазерни плоскости за външни стени Knauf  цена

Влагоустойчиви гипсфазерни плоскости за външни стени Knauf

47.52 лв.

* Посочената цена е за брой.

Въведете квадратура: м.²
Въведете квадратура: м.²
Въведете квадратура: м.²
Производител:Knauf
Код на продукта: 019144
Наличност: Наличен
Възможни варианти
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Област на приложение:

Vidiwall HI е предназначена за външни стени, благодарение на високата ѝ импрегнация и устойчивост на атмосферни влияния. Произвеждат се с различно оформени кантове SK и VT, в зависимост от начина на обработка на фугата.Цветът на плоскостта е син.

Качества:

Тип плоскост съгл.БДС EN 15283-2, клас по реакция на огън A2s1,d0 съгл. БДС EN 13501-1 Гипсфазерните плоскости Vidiwall HI са направени от висококачествен печен гипс и хартия. Благодарение на хомогенната структура и пресоването при производство се получава твърда и стабилна плоскост с изключително добри физико-механични параметри.

Гипсофазерът се появи на пазара по-късно от гипсокартона. Материалът обаче успя бързо да спечели любовта на купувачите.

Плоскости за външни стени – какво представляват?

Както подсказва името, основата на такива листове е гипс. За разлика от GKL, листовете от гипсови влакна нямат външна обвивка (картон). В допълнение към гипса, те съдържат усилващ компонент под формата на целулозна отпадъчна хартия и технологични добавки, което им придава отлична твърдост.

Предната страна на такива плоскости за външна стена е гладка, както и задната повърхност на продуктите. Листата са сини. GVL е незапалим материал, тъй като гипсът, на базата на който са създадени и целулозните влакна, които са свързани с него, не горят.

Гипсофазер за външни стени – много по-издръжлив от гипсокартона

Плоскостите гипсофазер за външен монтаж, получени в комбинация от гипсови и целулозни влакна от рециклирана хартия, придобиват своята форма чрез пресоване. Това се случва под високо налягане, където компонентите се компресират във вид на гипсови влакна. И при все, че  донякъде имат прилика с гипсокартона, листовете гипсофазер за външен монтаж са значително по-здрави и надеждни. Те превъзхождат гипсокартона и в много други отношения. 

Гипсфазерните плоскости Vidiwall HI – специално предназначени за фасади

Те притежават надеждна защита от въздействието на дъжд и вятър. Използват се за изолация на стени отвън, в сгради с различно предназначение.

Vidiwall HI осигурява надеждна защита на топлоизолационния слой от атмосферни влияния и поддържа работоспособността на конструкцията при условия на висока влажност. Гипсофазерните плоскости Vidiwall HI  могат да останат до цял месец незащитени, без да загубят своите качества.

Те са отлично решение за външна изолация на стените на нови и реконструирани сгради. 

Още впечатляващи характеристики на гипсофазер за външни стени Vidiwall HI

Техническите характеристики наистина заслужават внимание: 

  • Висока плътност и якост (1250 kg / m³) - можете да забиете пирони в гипсови влакна, не се разпада
  • Нисък коефициент на топлопроводимост, което на практика означава по-ефективна топлоизолация на стените
  • Отлична шумоизолация
  • Отлична огнеустойчивост - гипсофазерът може да защити дървени конструкции и комуникации от пожар
  • Устойчивост на замръзване
  • Устойчивост на влага

Положителните характеристики включват също така и абсолютната екологичност на материала и лекотата на обработка и монтаж.

Плочите от гипсфазер трябва да се съхраняват в хоризонтално положение върху дървени палети или ленти от плоскости в сухи, защитени от влага помещения.

Те се закрепват към метална рамка с помощта на винтове, а към дървена конструкция с помощта на винтове, пирони или скоби (DIN 1052), поцинковани или с друго антикорозионно покритие.

Плоскости за външни стени - цени

Ние ви предлагаме най-добрата цена на гипсофазер за външни стени. Само определете от какво количество имате нужда и поръчайте!

Завършването на фасадата на една сграда е изключително важен етап при извършване на ремонтни или строителни работи – правилно подбраната фасада позволява невероятен краен ефект и създава адекватна защита на къщата от външни фактори. Тя също така отговаря за правилния топлообмен между вътрешността на дадена постройка и външната среда. Ето защо, завършването на външната стена на сградата изисква избор на подходящ материал, който е предпоставка за отличен външен вид и притежава високи експлоатационни свойства.

Но нека не забравяме и нещо друго много важно - не естетическата стойност е основната задача на фасадата, а нейната защита. Тя предпазва сградата от метеорологични условия, които са разрушителни и вредни за здравето на обитателите. Благодарение на правилно извършените довършителни работи ще бъдат избегнати корозивни процеси.

Важен е и въпросът за изолацията. Сграда, без качествена фасада, ще изисква допълнително охлаждане през лятото, а през зимата сметките за отопление на собствениците ще се увеличат драстично. Ето защо, за хората, които искат да съчетаят сигурността с модерния дизайн, Vidiwall HI е отлично решение.

Сините плоскости за външни стени са изпитани в лабораторни условия, където са симулирани възможно най-тежки метеорологични условия. Върху тях може да се монтира система за фасадна топлоизолация с полистирен или минерална вата.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър