Тракон THC 404 - лепило-шпакловка за EPS/XPS  цена

Тракон THC 404 - лепило-шпакловка за EPS/XPS

15.20 лв.

* Посочената цена е за торба 25 кг.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 120403
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Полимер-модифициранa лепилно-шпакловъчна смес на циментова основа.

Циментовата база на лепилно-шпакловъчната смес съдържа влакна и е предназначена за монтаж и изравняване на топлоизолационни плочи от експандиран полистирен (EPS) и екструдиран полистирол (XPS) върху всички видове минерални повърхности. За да се осигури по-голяма устойчивост, сместа се армира с алкалоустойчива стъклени влакна. Притежавайки висока якост и гъвкавост, тази смес гарантира отлично сцепление със стената. Размерът на зърната е до 800 микрона.

Приложение:Продуктът THC 404 е предназначен за залепване и финишно шпакловане на топлоизолационни плочи, включени в THRAKON системите за топлоизолация, като използва плочи от EPS и XPS. Той осигурява здрава и устойчива основа, необходима за последващото нанасяне на фасадни мазилки и бои.

Съхранение: Препоръчва се съхранението на продукта в сухи и добре проветриви помещения, разположени върху дървени палети. В неотворени оригинални опаковки срокът на годност е поне 12 месеца от датата на производство, която е отбелязана на опаковката.

Цвят: сив

Опаковка: Торба - 25 kg

Разходна норма:

  • За шпакловане: около 3,5 - 4,0 kg/m²
  • За залепване: 4,0 - 8,0 kg/m²

Подготовката на основата е ключова за успешното приложение на продукта. Основата трябва да бъде суха, стабилна и без замърсявания или слоеве, които да влошават свързването. За приготвянето на сместа, е необходимо да се добави сухата смес в подходящ съд с 6.0 литра чиста вода.

След това сместа трябва да се разбърка добре с електрически миксер, докато се получи еднородна консистенция. След 5 минути сместа трябва да се разбърка отново за кратко. Готовата смес може да се използва в рамките на около 4 часа. Важно е да не се добавя повече вода от препоръчителното количество, тъй като това може да намали якостта и да увеличи свиването на сместа.

За приложение като лепило при равна основа, лепилото се нанася върху цялата повърхност на топлоизолационната плоча с маламашка със зъбци с дебелина 8-10 mm. При неравна основа, лепилото се нанася по "рамковия метод", като се оставя ивица с подходяща дебелина (5 cm) по краищата на плочата и 3 точки на средата. Плочите след това се притискат към основата и се нивелират, а излишният материал се отстранява от фугите.

За приложение като шпакловка, първият слой шпакловка се нанася с дебелина от 4-5 mm върху плочите, след което армиращата мрежа се вгражда чрез притискане с маламашка. Вторият слой шпакловка се нанася с дебелина от 2-3 mm и трябва да покрива изцяло армиращата мрежа. Отвореното време за работа е около 15 минути, и е важно околната температура да бъде между +5 и +30°С по време на полагането и в следващите 24 часа. Висока влажност на въздуха и ниски температури могат да удължат времето за съхнене на продукта.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър