Шпакловка Шийтрок оранжев капак (Knauf Finitura) цена

Шпакловка Шийтрок оранжев капак (Knauf Finitura)

15.12 лв.

* Посочената цена е за кофа.

Производител:Knauf
Код на продукта: 019221
Наличност: Наличен
Възможни варианти
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Суперфина готова шпакловка за перфектна повърхност

Knauf Finitura е на винилна основа, предварително смесена формула с кремообразна и фина консистенция. Предлага завидна обработваемост, отлично нанасяне, адхезия и добра устойчивост на пукнатини.

Може да се ползва директно от кофата и се изисква минимално разбъркване и хомогенизиране с подходящи за това инструменти. Може да се разрежда с вода , ако е необходимо и според нуждите на работника без да се променят качествата на продукта.

Приложение:

 • Q4 - качество
 • Тънкослойна фина шпакловка
 • Шпакловка на гипскартон и интериорни мазилки, които не са изложени на влага
 • Текстури – възможност за декоративни структури и мазилки
 • За интериорно приложение в помещения с нормална влажност

Предимства:

 • Създава идеално фина и гладка повърхност
 • Готова формула на винилна основа – без загуби. След първоначално отваряне, материалът може да се ползва и съхранява в затворена кофа и след месеци
 • Няма отворено време за работа – съхнеща смес
 • Не е необходим грунд преди полагане върху гипскартонена повърхност
 • Идеална за шпакловане на интериорни мазилки
 • Отлична обработваемост – лесно нанасяне, отлична адхезия
 • Без необходимост от шлайфане – DUST CONTROL
 • Понижена абсорбция на боя – позволява боядисване без грунд
 • Позволява оцветяване с колоранти за интериорни бои
 • Ръчно и машинно нанасяне

Гипсова шпакловка Кнауф е многофункционална шпакловка, която се използва за запечатване на фуги, пукнатини и неравности на различни видове повърхности. Материалът се доставя като суха гипсова смес с полимерни и пластифициращи добавки, която трябва да се разрежда с вода.

Области на приложение на шпакловка Knauf Gips Finish

Шпакловката е важен етап от ремонтните работи, от който зависи колко равномерна ще бъде повърхността на стените в крайна сметка и колко добре впоследствие ще лежи покритието върху тях. По принцип финна шпакловка Кнауф се използва за маскиране и укрепване на фугите между листове от гипсокартон или гипсови влакна. Тази процедура се извършва по такъв начин, че след приключване на ремонта мазилката в местата на контакт на плочите да не се напука.

С помощта на качествената гипсова шпакловка на Кнауф можете да поправите съществуващи дупки, чипове и неравни стени, както и да скриете следи от винтове, използвани за закрепване на листове от гипсокартон или гипсови влакна към стените.

Също така, съставът на шпакловка Knauf се използва за създаване на непрекъснато основно покритие върху бетонни, листови или измазани повърхности, за залепване на гипсокартон към стени, както и за монтиране на плочи и канали. Всичко това в крайна сметка помага да се подготви повърхността на стените за довършване и да се създаде солидна основа за тапети, включително и тежки модели или други видове покрития.

Предимства на шпакловки Knauf

Издръжливост - материалът практически не се свива и следователно създава монолитно, здраво и устойчиво на напукване покритие.

Многофункционалност - Gips Finish Knauf може да се използва както за стандартна обработка на фуги от гипсокартон, така и за залепване на мазилка, монтаж на панели и залепване на различни гипсови елементи.

Икономичност - ако на повърхността няма дълбоки дупки или чипове, тогава продуктът се изразходва много икономично.

Много бързо съхнене - съставът се схваща за половин час и изсъхва напълно след няколко часа.

Дълъг срок на годност - в суха форма съставът на гипс финиш Кнауф може да се съхранява до една година, без да променя свойствата си и при правилно съхранение може да се използва многократно след отваряне на опаковката.

Екологичност - естественият материал на основата на гипс е нетоксичен и безопасен както за хората, така и за околната среда.

Разбира се, много бързото изсъхване на състава може да бъде както предимство, така и недостатък на продукта, тъй като остатъкът от сушенето на разтвора не може повече да се използва. Това означава, че всеки път трябва да приготвяте много малко количество Knauf Gips Finish и да я използвате възможно най-бързо.  

Също така, материалът не може да се нанесе със слой от повече от 5 mm, така че ще трябва да се използват други материали за твърде дълбоки дупки по стените.

Инструменти, необходими за работа с фина шпакловка Кнауф

Работата с гипсова шпакловка Кнауф практически не се различава от използването на обикновена. За да работите, ще ви трябват следните инструменти и материали:

 • Капацитет за разреждане на сухата смес - кофа или специален контейнер от неръждаема стомана.
 • Мистрия или бормашина с приставка за смесител за смесване на състава.
 • Шпатули с различни размери за нанасяне на шпакловка.
 • Хартиена армираща лента за укрепване на фугите на гипсокартона.

Важно! Най-добре е разтворът с Кнауф шпакловка да се разбърква с мистрия, но строителният миксер трябва да се използва много внимателно, тъй като в сместа могат да се появят въздушни мехурчета, които ще съкратят живота на разтвора.

Точни указания за приготвяне 

 • Прахът се изсипва в съд с течност бавно и равномерно по повърхността. Съотношението на течността и сместа е 0,8 л: 1 кг.
 • По-добре е да изсипвате сместа от дланта на ръката си - това ще ви позволи да разпределите праха равномерно.
 • Прахът трябва да надвишава нивото на течността.
 • Съставът трябва да бъде наситен с влага за 3 минути.
 • Разбъркайте получения разтвор. По-добре е да се смесва ръчно или с миксер, но на ниска скорост.

Характеристики на употреба

Необходимо е да започнете шпакловката на етапа на ремонт, когато вече „мокрите“ работи вече са завършени. В противен случай гипсовият материал ще започне да абсорбира влагата от въздуха и след изсъхване може да се напука или деформира. Температурата в помещението трябва да бъде над +10°C, но не повече от +30°C, като по време на работа температурата и влажността трябва да бъдат постоянни. Това също ще ви помогне да избегнете изкривяване на материала.

Сухият състав на Knauf Gips Finish трябва да се разреди с негореща вода (от +5 до + 30 ° C), съгласно инструкциите на опаковката и да се смеси старателно с мистрия или строителна бормашина при ниска скорост. Резултатът трябва да бъде смес с консистенция на гъста заквасена сметана, която е удобна за нанасяне върху повърхността с шпатула.

Готовият разтвор може да се използва в рамките на 30 минути, тъй като след това време ще започне да се втвърдява и ще стане по-трудно да се работи с него. Не се препоръчва сгъстеният състав да се разрежда с вода, тъй като това ще влоши неговите характеристики - затова е по-добре да разбъркате нова порция.

Преди да нанесете шпакловката по дадената повърхност, последната трябва да бъде много добре почистена от строителен прах, грундирана и оставена достатъчно дълго време, за да изсъхне добре. Това ще подобри адхезията на материала към стената.

Непрекъснатото шпакловане на стените се извършва на един етап, докато съставът се полага на тънък слой (около 1–3 mm). Уплътняването на фуги между гипсокартонени плоскости се извършва на два етапа с хартиена армираща лента между слоевете шпакловка Кнауф гипс финиш. След като съставът на сместа изсъхне напълно, повърхността може да се шлайфа, за да коригирате нередностите и дефектите, получени при на нанасяне.

Гипсова шпакловка Кнауф - цена

Ако търсите най-изгодна цена за фина шпакловка Кнауф, ние сме готови да ви я предложим. Предвид изключителната икономичност на продукта, неговата покупка е особено рентабилна. Единственото условие за постигането на отлични резултати е да спазвате стриктно указанията, дадени от производителя. С качествената гипсова шпакловка Knauf ремонта на дома или офиса ще бъде завършен перфектно и ще можете да се наслаждавате на добрите резултати дълги години напред.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър