Бои и латекс

Показани 1 до 6 | 6 (1 Страници)

Ако искате да преобразите дома си отвън и отвътре, най-лесният и достъпен начин да направите това е с боядисване на стените и фасадата. С нов цвят къщата ви веднага ще придобие съвсем различен вид. Ще се изненадате колко голяма може да бъде промяната само с избора на правилната боя в подходящия цвят.

Новият цвят на стените у дома може да придаде на интериора желаната атмосфера. Когато имате на разположение най-добрите интериорни бои, всичко изглежда възможно. Малката стая може визуално да стане по-просторна, тъмните помещения – да придобият повече светлина и да станат по-уютни, ниските тавани – да изглеждат по-високи и обратно.

Ако познавате добре характеристиките на помещенията, прецизирали сте добре очакванията и нуждите си, е време да изберете правилната интериорна или фасадна боя. Имайте предвид и че боята не само подобрява външния облик, но тя също така защитава стените и таваните от външния влияния.

Ето защо е важно да не разчитате на късмет в избора на боя за стени, а да заложите на качеството, гарантирано ви от утвърдените производители на пазара, които ще откриете в нашите каталози за бои и латекс.

И така, нека започнем с това каква е разликата между интериорни и фасадни бои?

И двете са предназначени да разкрасяват домовете ни, но не са взаимнозаменяеми. Основната разлика между тях е във вида смола и добавки, които са използвани. Така например, от фасадната боя клиентът очаква да получи добра защита от променящите се метеорологични условия и влагата, устойчивост на UV лъчите и агресивните замърсители във въздуха.

Поради тези причини фасадните бои имат следните характеристики:

 • Съдържат смоли, които ги правят по-гъвкави спрямо промените в температурата, които могат да предизвикат свиване на боята или разширяване;
 • Добавките във фасадните бои са съобразени с високите изисквания към тях: устойчивост на цветовете, плътно прилепване към грубите повърхности, защита от мухъл и влага;
 • Добавките и смолите във фасадните бои съдържат и отделят по-високо количество на летливи органични съединения в сравнение с боя латекс;
 • По-малко разнообразие на възможности за довършителни работи в сравнение с латексова боя;
 • Парапропускливост.

От своя страна интериорните бои имат следните характеристики:

 • Интериорните бои издържат на надраскване и следи;
 • По-лесно се почистват от замърсяване, лесно можете да направите това само със сапун и вода;
 • По-екологични са и не отделят токсични вещества;
 • Нямат мирис или той е много лек и бързо изчезва;
 • Някои интериорни бои защитават от влага и мухъл и са идеални за влажните помещения;
 • Боите за интериора предлагат по-голямо разнообразие: мат, яйчена черупка, сатен, полугланц, гланц и много видове изкуствени ефекти.

Защо е важно да използвате всяка боя по нейното предназначение?

Предвид специфичните им характеристики и предназначение за различни повърхности, няма причина да използвате латексна боя на открито и фасадна боя на закрито. В някои случаи това може да бъде опасно за вашето здраве. Най-малкото смолите във фасадната боя я правят неподходяща за вътрешни повърхности.

И обратно, ако използвате латекс за стени върху външните повърхности, той ще има кратък живот. И най-качествените латексови бои няма да издържат на температурните промени и UV лъчите. И тъй като интериорните бои съдържат твърди смоли, ще се напукат и отлепят при наистина горещо или студено време, вместо да се разширяват и свиват.

Ако използвате латекс, който не съдържа никакви биоциди, за външните стени, трябва да живеете с последствията, че плесента, гъбичките и мухъла бързо ще се утаяват на повърхността. Но ако използвате фасадна боя на закрито, вие автоматично ще внесете биоциди в дома.

Така че, не губете повече време и разгледайте каталозите ни с бои и гръцки латекс. При нас със сигурност ще откриете точно това, което ви трябва, за да превърнете своя дом в мечтана приказка. Ние с удоволствие ще тонираме на място вашия желан цвят и ще ви консултираме, ако имате някакви съмнения.

Откъде да започнете при избора на боя?

Преди да направите своя избор от нашия магазин за латекс и бои, трябва да помислите за пространството, което искате да боядисате. Помещението получава ли много светлина или е доста тъмно? Искате ли да го направите по-светло, по-високо с неутрален цвят или искате да внесете повече жизнена атмосфера с ярки, свежи цветове? Къде се намира стаята? Това зона с висок или нисък трафик ли е? Изложена ли е на много влага?

Малко опции за блясък:

 • Матова боя: Тя е чудесна за скриване на несъвършенствата на повърхностите, тъй като абсорбира светлината. Осигурява меко, гладко покритие. Подходяща е за зоните с нисък трафик като спални и кабинети.
 • Яйчена черупка: Този тип боя се мие по-лесно от матовата боя и затова е популярен избор. Това покритие е гладко, но предлага ниско ниво на блясък. Подходяща е за зони с нисък трафик.
 • Сатен: Сатенената боя е по-издръжлива и може да се мие лесно. Има меко, лъскаво покритие. Повечето хора харесват елегантния й вид. Подходяща е за зоните с голям трафик като детски стаи, всекидневни.
 • Полугланц: Този вид боя предлага по-лъскаво покритие от сатена. Издържа на редовно почистване и е много издръжлива. Чудесен избор за зони с голяма трафик, като коридори, всекидневни, детски стаи.

Избор на правилната боя: матова или полуматова?

 • Напълно матовата боя е подходяща за всекидневни и спални, тъй като възпроизвежда цветовете меко и не подчертава неравностите по повърхността.
 • Полуматовата боя е подходяща за повърхности, които изискват многократно миене като кухните и коридорите. Тя възпроизвежда цветовете по-интензивно.

Когато решавате кой тип блясък искате да използвате, не забравяйте, че колкото е по-силен той, толкова по-тъмен и интензивен ще бъде цветът.  Освен това боята със силен гланц отразява светлината и прави несъвършенствата на стените ви по-забележими. Така че, преди да нанесете от тази боя, подгответе стените, като ги направите допълнително по-гладки.

Ако търсите боя, която да покрива отлично, да изсъхва бързо, да не мирише и да не носи риск за здравето, можете спокойно да изберете от нашите интериорни бои и латекс. Те са съобразени с всички изисквания за безопасност, производителите гарантират отлична износоустойчивост и ги получавате от нас на страхотна цена с бърза доставка до всички кътчета на страната.

И за да ви улесним максимално в избора, ще ви запознаем с характеристиките на различните видове интериорни бои.

Всички предимства на латекса за стени с един поглед

Истински латекс вече не се съдържа в повечето латексни бои, тъй като истинският латекс е сравнително скъп. Като негов заместител се използват по-достъпни свързващи вещества като синтетични смоли. Свойствата им обаче са сходни.

Съдържанието на синтетична смола прави различните видове латекс гъвкави и устойчиви на износване. Затова и с хубав латекс спокойно можете да боядисате помещенията, които имат високи изисквания към хигиената като детските стаи, кухните, всекидневните, коридорите.

Водата и особено водната пара не могат да преминат през латексовата боя. Въпреки това стената може да диша навън, така че да не се образува мухъл. Устойчивостта на търкане също е сравнителни висока. Когато боята изсъхне, водата просто се пързаля по повърхността. Ето защо в банята се използва латексово покритие – но не директно в зоните на пръските от душа.

Дори да изберете евтин латекс, той ще прилепне много добре към повечето повърхности. Освен това е възможно да създаде слой с висок гланц. Така с различни цветове латекс за стени можете да постигнете „жив”, модерен цвят.

Ако търсите качествен гръцки латекс, научете повече за емулсионна еко боя STATUS ECO Mat. С гордост можем да ви кажем, че тя е сред най-продаваните ни бои от категорията. Препоръчваме я на всички хора с алергии, на семействата с малки деца и бременните жени.

STATUS ECO Mat е устойчива боя без вредни вещества, с която ще получите свежи цветове за един по-здравословен живот. Прекарваме по-голямата част от живота си у дома и е хубаво да правим това без притеснение. Еко боите защитават здравето и околната среда и подобряват климата в помещенията.

Висококачественият гръцки латекс не съдържа консерванти, разтворители и пластификатори. Боята регулира влагата и ви предлага отлична защита срещу мухъл и плесен. Положителните й характеристики са основателна причина да ви мотивира в избора на най-добрия латекс.

Ако търсите гръцки латекс в определени цветове, ние с радост ще ви консултираме онлайн или на място в изградената ни мрежа от търговски представители в страната.

Защо да изберете латексови бои?

Ако изберете качествен латекс от нашите каталози, можете да очаквате красиви и дълготрайни резултати. С цветен латекс можете да направите чудеса във вашия дом и да осъществите и най-смелите си интериорни идеи. Освен това получавате устойчивост на боята към удари и надраскване.

Нашите цени на латекс от утвърдени производители са комплимент към клиентите ни, защото вярваме, че заслужавате най-доброто. Изберете гръцки латекс на страхотна цена, защото той е ефективен и достъпен начин да актуализирате облика на вашите стени.

Направете дома си по-уютен, светъл и приятен с латексови бои в прекрасни цветове. Атмосферата автоматично се променя, когато боядисате стените в нов цвят.

Изберете латекс за кухни, за да почиствате лесно стените само със сапун и вода. Създайте приказно царство в детската стая с магически цветен латекс на изключително добра цена от нашия онлайн магазин. Всеки цвят носи специална енергия, а качествените цветове латекс ви позволяват да му се радвате години напред.

Защо да изберете интериорна емулсионна боя BONUS?

Интериорна емулсионна боя BONUS e предпочитан избор от професионалистите. Може да се прилага за вътрешни повърхности като стени, тавани, гипсокартон, различни видове мазилки. Осигурява ви лесно нанасяне, бързо съхнене, силна и гладка повърхност и висока устойчивост.

Ако се нуждаете от интериорна боя с високи изисквания за специфични повърхности, това е вашият идеален избор. Боядисаните с този вид боя стени могат да дишат и са защитени от влага. А цветовете, които ще получите от тониране на място в нашите обекти, ще ви очароват с яркост, плътност и устойчивост.

Защо да изберете интериорна акрилна боя DEC 466 INTERO POL?

Акрилната боя е направена от пигмент, суспендиран в разтвор на акрилен полимер и акрилна смола. Това означава, че боята в водоустойчива, когато изсъхне. Затова е и много популярна сред нашите клиенти.

DEC 466 INTERO POL изсъхва бързо, което е голямо удобство, ако живеете в жилището. Ако боядисвате на малка площ, това значително ще ви улесни. Не се смесва добре с бои на маслена основа и няма да покрие добре стена, боядисана преди това с блажна боя.

Акрилните бои са изключително трайни и устойчиви. Те също така притежават паропропускливост и позволяват на стените да дишат. А това означава, че няма риск да мухлясат и да загубят добрия си външен вид.

Ето защо когато избирате боя за стени и тавани, дайте приоритет на качеството. Боядисването не е лека задача и в повечето случаи носи със себе си неудобство, инвестиране на време и пари. Направете го веднъж и забравете за това поне за десетилетие напред.

А за влажните помещения в своя дом изберете интериорна водоразтворима боя STATUS Kitcneh & Bath.

Ако кухнята ви се нуждае от освежаване, най-лесният начин да актуализирате облика й е да я боядисате. Но това е помещение с големи изисквания заради високия трафик, интензивното почистване, парата и влагата, свързани с готвенето. Красивата обстановка се нуждае от красиви и естетични стени, които приятно хармонизират с всичко наоколо. А приятната атмосфера прави работата ви в кухнята по-приятна, нали така?

Избегнете изненадите и заложете на провереното: интериорна водоразтворима боя STATUS Kitcneh & Bath. Тя е безопасна, няма мирис, не излъчва токсични изпарения и изсъхва бързо. Издържа дълго дори на системен риск от надраскване, цапане и мокрене. Покрива добре, така че да постигнете лесно желаната интензивност на цвета.

Боята е с ниска емисия, което ще рече, че няма проблем за хората с алергии и малките деца. Повърхността запазва своя блясък и цвят, независимо дали стаята е слънчева.

Изборът на латексови бои в желаните цветове, на фасадни бои с нужните характеристики е отговорна задача. Не правете грешки, за които ще съжалявате със случайни бои. Разгледайте нашия каталог с латекс в различни цветове и направете информиран избор.

Качеството е приоритет, който не трябва да се пренебрегва, когато говорим за здраве и безопасност на цялото семейство. С нашите латексови бои в прекрасни цветове ще предизвикате много усмивки у дома и ще създадете уют и хармония.

Превърнете своя дом в свое любимо убежище. Осигурете му защита отвън с качествените ни фасадни бои и защита отвътре с латекс на изгодна цена. Не пропускайте и предложенията ни за латекс на промоция. Защото при нас важните сте вие!

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България