Парна бариера Knauf Homeseal LDS 200 AluPlus цена

Парна бариера Knauf Homeseal LDS 200 AluPlus

2.76 лв.

* Посочената цена е за м2.

** Минимално количество при поръчка 75 м2 ( или една ролка).

Производител:Knauf Insulation
Код на продукта: 100020
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Homeseal LDS 200 представлява многослойна парна бариера, специално предназначена за приложение в скатени покриви, предстенни обшивки и вътрешни преградни стени. Тя се състои от армирано полиетиленово фолио, което е покрито със специално алуминизирано покритие.

Тази парна бариера е високопропусклива на водна пара, а алуминизираният слой има функцията да отразява топлината обратно в обитаемото подпокривно пространство. Това помага за спестяване на енергия за отопление. Също така, Homeseal LDS 200 предотвратява проникването на водни пари от вътрешността на сградата в топлоизолацията.

При монтаж в невентилиран скатен покрив, поставянето на тази парна бариера върху вътрешната страна на топлоизолацията, комбинирано с паропропусклива - водонепропусклива мембрана от външната страна, предотвратява появата на кондензация в покривната конструкция. Това осигурява пълната функционалност на LDS системата, като същевременно подобрява ефективността на изолацията и защитава покривната конструкция от влага.

Предимства на парната бариера Homeseal LDS 200

  • Паронепропускливост: Парната бариера предотвратява навлизането на влага и пари в топлоизолацията, като осигурява допълнителна защита на покривната конструкция.
  • Отразяващо покритие: Алуминиевият слой на бариерата отразява топлината към вътрешността на конструкцията, което помага за намаляване на топлинните загуби и подобрява енергийната ефективност на сградата.
  • Устойчивост на гниене, мухъл и вредители: Парната бариера е изработена от материали, които не гният и са устойчиви на развитието на мухъл и вредители, което гарантира дълготрайността й.
  • Рециклируем материал: Homeseal LDS 200 е напълно рециклируем материал, което спомага за намаляване на въглеродния отпечатък и опазване на околната среда. Това прави бариерата екологично устойчиво решение за изолация на сгради.

Монтаж на Homeseal LDS 200

  • Поставяне на бариерата: Бариерата се поставя хоризонтално или вертикално върху вътрешната страна на топлоизолацията.
  • Подлепване на съединенията: Всички съединения трябва да се подлепят със залепваща лента LDS Solifit. Тази лента осигурява паронепропускливо съединение и предотвратява проникването на влага и пари.
  • Съединяване с порест материал: За съединяване с порест материал (като стена), използвайте течно лепило. Това осигурява пароустойчивост и ветроустойчивост на конструкцията, като се предотвратява проникването на водна пара във вътрешността на конструкцията.
  • Формиране на въздушна възглавница: За да се осигури отразяване на топлината, е необходимо да се формира въздушна възглавница с дебелина от 4 до 6 см между фолиото и облицовката на вътрешността.
  • Манипулация и монтаж: Размерите на ролката на Homeseal LDS 200 позволяват опростена манипулация и монтаж, което улеснява процеса на поставяне на бариерата.

Следването на тези указания ще помогне за правилния монтаж на парната бариера и за осигуряване на ефективна защита на конструкцията на сградата.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър
Стандарт EN 13984
Тегло (EN 1849-2) 100 g/m2 (±10)
Клас по реакция на огън (EN 13501-1) E
Водонепропускливост (EN 1928) Потвърдено
Паропропускливост, Sd стойност (EN ISO 12572) 200 m (±10)
Якост на опън (EN 12311-2) 230(L) / 230(Т) N/50 mm
Устойчивост на разкъсване (EN 12310-2) 110(L) / 110(Т) N
Температурна устойчивост -40°С до +80°С
Дебелина 0.20 mm  (±0.02)
Широчина на ролката 1.5 m
Дължина на ролката 50 m
m2 в ролка 75 m2

L - по дължина, T - по широчина

Свързани продукти