Сухи строителни смеси

Показани 1 до 20 | 52 (3 Страници)

Сухите строителни смеси са един от най-популярните видове строителни материали, както на строителна площадка, така и по време на домашни ремонти. Сухите смеси се комбинират в един клас материали само въз основа на формата им на освобождаване, но тяхното предназначение, състав, технология на употреба - имат значителни разлики.

Състав на сухи строителни смеси

Съставът на суха строителна смес почти винаги може да бъде разделен на функционални компоненти: като по правило това са свързващи вещества, съставки, отговорни за свойствата на продукта, и пълнител. Често сместа включва модифициращи добавки - тя може да бъде сгъстител, пластификатор, водоотблъскваща съставка, антифриз добавка и други.

Всички те позволяват по един или друг начин да се промени съдържанието на сухите строителни смеси, придавайки им свойствата, необходими в конкретен случай. Например, при употреба на сухи строителни смеси на място с висока влага, се добавя хидроизолиращ елемент; за използване при строителни работи при ниски температури се добавя термоустойчива добавка.

Основните вещества, използвани като основа за сухи строителни смеси са гипс, варовик и цимент. Най-често се използва едно от тези свързващи вещества, но има смеси, които представляват миксирани варианти. Повечето смеси съдържат полимерни добавки, които влияят върху здравината, която продуктът, структурата или покритието постигат при втвърдяване. Някои добавки подобряват и най-значимия показател за сухите строителни смеси - адхезивност.

Предимства и приложение

Като най-голямото предимство на сухите строителни смеси, което може да определим, е лесният процес при подготовка на материала преди употреба. Производителите на подобни продукти са опростили процеса максимално, описвайки в детайли пропорциите, в които се смесват смес и вода. След това остава само да разбъркате добре и може да действате по строителната си задача.

Съветваме ви да спазвате стриктно указанията за разреждане, защото от това зависи и качеството на готовия материал. Друг голям плюс са разнообразните дейности, за които могат да се прилагат - от външна замазка, до лепене на стенни, керамични, фаянсови плочки, изграждане на външни и вътрешни носещи стени, ремонти в градината и други. В строителен магазин Атек 1 може да намерите сухи строителни смеси със специфично и универсално приложение на водещи марки като Теракол, Баумит, Тракон, Knauf, ФлексТрас и т.н.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България