Топлоизолационни материали

1.50 лв.
1.32 лв.
2.52 лв.
Показани 1 до 20 | 72 (4 Страници)

Топлоизолацията е най-лесният и икономичен начин за намаляване на консумацията на енергия за отопление и охлаждане и опазването на околната среда. Колкото по-добре изолиран е имотът ви, толкова повече енергия може да се спести.

Използването на топлоизолационни материали осигурява постоянна температура вътре и не позволява тя да бъде повлияна от различни климатични промени, които могат да възникнат в даден момент. Топлоизолацията на сгради може да намали консумацията на енергия и разходите.

Всяка сграда може да консумира по-малко енергия, ако е изолирана.Качествените изолационни материали са лесни за инсталиране и издръжливи на експлоатацията на сградата, без да се изисква поддръжка.

Тайната на качествената изолационна способност на материали за изолация се състои в намирането на най-подходящия за всеки тип приложение. Изборът на подходящ продукт и особено дебелината на изолацията ще гарантира не само висока енергийна ефективност в сградите, а и приятен климат в помещенията, хигиенна среда и висок комфорт.

Изолацията отвън е добре дошла за всички независимо дали те живеят  на първи или последен етаж, в блок или къща. Изолацията на външните стени се постига чрез облицоване с материали за външна изолация, налични с различна дебелина, които са покрити с шпакловка.

Качествената изолация става с помощта на отлични материали за топлоизолация, които може да намерите при нас на добри цени.

Топлоизолационни материали - видове

Нека разгледаме и възможните места за поставяне на изолация, за които трябват и различни видове топлоизолационни материали. Изолацията основно бива вътрешна и външна изолация. След което, този процес по облицоване може да бъде направен на различни части от имота.

 1. Изолация на стените

В зависимост от стената, която имате, можете да приложите:

а) Солидна изолация на стени. можете да избирате между вътрешна и външна изолация. Външната изолация обикновено покрива цялата фасада на имота, докато вътрешната обикновено се прилага за вътрешни помещения.

 1. Изолация на покрива

а) Топло таванско помещение, изолиращо се непосредствено под покрива. Това е по-скъпо от студеното таванско помещение, но обикновено е по-добър изолатор.

б) Студено таванско помещение, изолиращо се непосредствено над тавана на горния етаж.

 1. Подова изолация

Обикновено модерните къщи имат изолатори под повърхността на бетонния под, но по-старите къщи се нуждаят от известна инвестиция.

Предимства на топлоизолацията

 1. Намаляване на загубата на топлина

Първото предимство, което може да отличим, ние от АТЕК 1, е намаляването на загубата на топлина. Осигуряването на ефективно изолиране с подходящите топлоизолационни материали на достъпни цени е мисия, към  която нашият екип се стреми постоянно.

 1. Комфорт

Намаляването на движението на топлината води до топло жилище през зимата и хладно през лятото. Топлоизолацията също осигурява по-суха среда, като предотвратява образуването на конденз. Кондензацията се появява на вътрешната повърхност на покрива, тавана или стените по всяко време, когато температурата на повърхността е при или под точката на оросяване на въздуха в контакт с него.

Изолацията повишава температурата на изолираната повърхност над температурата на точката на оросяване, като по този начин инхибира кондензацията. Топлоизолацията може също да помогне за намаляване на растящите плесени от вътрешната страна на стените и таваните ви.

 1. Намалени нива на шум

Грижата за имота ви с подходящия топлоизолационен материал за вътрешна и външна изолация е отличен звуков абсорбатор. Той работи, като спира звукови вълни, които преминават през милионите влакна, от която е изработена изолационната част. Всяко прекъсване на звуковата вълна води до загуба на енергия и звукът става по-тих. Добрата топлоизолация ще намали шума, влизащ във вашата къща (трафик, машини, вятър), правейки дома ви по-спокойно място.

 1. Спестяване на енергийни разходи

Обикновено до 40% от средностатистически изхабената енергия се използва за отопление или охлаждане на къщата ви. Употребата на изолационни материали може да намали разходите за това отопление и охлаждане с до 40% в зависимост от фактори като климат, вид и размер на дома. Дори и да изолирате само тавана си, можете да спестите 20-30% от сметките за отопление и охлаждане. Това е така, защото отоплителните и климатичните инсталации не трябва да работят толкова силно или дълго, за да постигнат желаната температура в помещенията.

 1. В помощ за околната среда

По-малко изразходваната енергия за отопление и охлаждане на дома означава по-малко енергия, необходима от електроцентралите, които изгарят полезни изкопаеми и горива за производство на електроенергия. Генераторите на въглища са един от най-големите участници в парниковите газове и са отговорни за генерирането на една пета от общите емисии на парникови газове.

Продукти

В нашите складове и онлайн магазин за строителни материали ще намерите различни издръжливи решения на добри цени. Сред типовете продукти в категория материали за външна и вътрешна изолация може да поръчате:

 • EPS и XPS
 • Вата
 • Лепила и шпакловки за топлоизолация
 • Дюбели за топлоизолация
 • Аксесоари за топлоизолация
 • Фасадни мазилки

Винаги може да разчитате на нас за консултация по отношение на правилните видове топлоизолационни материали, които ви биха били необходими за вашия ремонт.

Защо да използвате материали за топлоизолация от АТЕК 1?

В наше лице ще откриете надежден партньор, които предлага работещи решения за топлоизолация. След като проверите и оптимизирате изолацията на вашия дом или офис, вие ще бъдете готови да се насладите на една приятна обстановка и комфорт в продължение на години. Не отлагайте повече, а поръчайте топлоизолационни материали на страхотни цени!

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България