Хидроизолационни и пароизолационни материали

3.24 лв.
1.62 лв.
Показани 1 до 11 | 11 (1 Страници)

Хидроизолацията на вашия дом означава да предприемете стъпки, за да предотвратите проникването на вода във вашия имот. Полагането на хидроизолации помага да се запази интериорът на сградата ви сух. Тя помага да се намали влажността вътре в помещенията и да се предотврати растежа на мухъл и плесен. Също така е важно за защита на целостта на конструкцията.

За допълнителна защита на вашата сграда, независимо дали става въпрос за жилище или офис, ви съветваме да добавите освен надеждна хидроизолация на добри цени и устойчива пароизолация.

Предимства на хидроизолацията и пароизолацията

Що се отнася до предимствата на хидроизолацията, най-очевидната полза е защитата от вода. В допълнение към предотвратяване на евентуални повреди от вода, хидроизолацията може да защити и дома ви отвътре навън. Докато пароизолацията предпазва от проникването на влага от вътрешността на сградата към топлоизолационния слой. Тук сме изброили само някои от многото предимства на изолациите:

  • С качествени материали за хидроизолация и пароизолация може да се предотвратят скъпи ремонти в следствие от наводнения, включително наводняване на сутерен или навлизане на влага в изолацията на сградата. В това число можем да добавим и защита на различните видове покриви
  • Хидроизолацията и пароизолацията помагат за създаването на по-здравословна домашна среда за вашето семейство, защото са нужни само 24-48 часа, за да порасне плесен върху влажна повърхност. Продължителното излагане на хората на мухъл може да причини астма, сенна хрема и други медицински състояния.
  • Хидроизолацията на мазето може да помогне за намаляване на общите разходи за отопление и охлаждане. Това е така, защото влажният въздух в закрити помещения, причинен от течове в мазето, натоварва използването на променлив ток и може да увеличи сметките ви за енергия до 10-15%.
  • Защитете подовете си с хидроизолация. Под пода, обикновено има бетонен слой с дължина от няколко см. Когато бетонът е толкова тънък, той може да бъде уязвим от натиск от подземната вода под него, което може да причини пукнатини и течове.
  • Щетите от плесен и вода могат да намалят стойността на вашия дом до 25%. Хидро- и параизолираният дом гарантира цялостната защита и запазване на стойността на вашия имот.
  • Помогнете да предотвратите структурни повреди на вашия дом. Когато водата проникне през основата на вашия дом, това може да причини значителни пукнатини на основата и дори да доведе до повреди на стените. Хидроизолацията вътре и извън дома ви, в комбинация с пароизолация, добавя структурна защита.
  • Увеличете благополучието си и намалете стреса. Когато имате дом, обезопасен с хидроизолационни материали, ще се радвате на живот без негативните ефекти, които водните щети, влага и течове могат да донесат.

Приложение на техниката хидроизолация

Процесът на хидроизолация се отнася до много места и пространства във вашия дом, затова сме описали едни от най-важните места, в които задължително трябва да се постави хидроизолация.

Хидроизолация на баня. Слагането на хидроизолационни материали в банята се прилага преди полагането на плочки, като се използва комбинация от ламарина и течни мембрани с боя. Необходими са два слоя, всеки от които отнема 24 часа, за да изсъхне. Може да се наложи и добавяне на допълнителен уплътнител, след като плочките са монтирани.

Хидроизолация на кухня. Ключовите неща за водоустойчивостта са рафтовете, шкафовете и уплътненията в близост до мивката и печката. Кухненска хидроизолация е комбинация от повърхностна обработка и уплътняване на фуги. По този начин водата от течове или разливи няма да проникне в шкафовете ви, преди да можете да я почистите.

Външна хидроизолация. Това е несъмнено най-важния процес, тъй като поддържа къщата ви суха по време на дъжд и безопасна от дългосрочното въздействие на влажността в околната среда. Домът ви се нуждае от добри хидроизолационни материали навсякъде, където влагата може да попадне във вашия дом, включително врати и прозорци, покриви и улуци, стени и основи на сгради.

Всички модерни домове са хидроизолирани, когато са построени, но ако забележите щети от вода в стара къща или след ремонт, ще ви е необходим специалист, за да диагностицира проблема.

Материали за хидроизолация и пароизолация

Хидроизолацията изисква време и качествени материали. Важно е да сте реалисти за това колко време отнемат хидроизолацията и пароизолацията. Изборът на точните хидроизолационни и пароизолационни материали играе огромна роля в добрата изолация.

Ние, от строителен магазин Атек 1 сме наясно, че е нужно да предоставим възможно най-ефективните материали за хидроизолация и пароизолация на добра цена. При нас може да намерите всичко необходимо за тази строителна задача. Не отлагайте защитата на вашия дом, а действайте още сега за една здрава, устойчива и благоприятен климат сграда.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България