Декоративни фасадни мазилки

Показани 1 до 16 | 16 (1 Страници)

Някога мазилката беше най-често срещаната форма на вътрешни довършителни работи по стените. Тази нейна роля се промени, когато пресованият гипсокартон стана широко достъпен. Може да мислите за декоративната мазилка за фасада като за стенно покритие, което се среща само в праисторическите или стари домове.

Този древен материал обаче все още предлага редица предимства в съвременните приложения. Струва си да се проучат предимствата на този материал, какви видове фасадни мазилки се предлагат в нашия магазин и как се поставя, ако планирате ремонт.

Какво представлява една декоративна фасадна мазилка?

Един от важните етапи на обновяването на дома е декорацията на фасадата и измазването на стените. Фасадата е първото нещо, на което всеки обръща внимание, когато гледа къщата или жилището ви, тъй като това е екстериорната част.  Важен факт е, че външната страна на къщата е силно изложена на външни отрицателни влияния. Затова трябва правилно и отговорно да подходите към ремонта отвън.

Мазилката е външният слой, който се поставя върху фасадите с декоративен и защитен ефект. Слой мазилка изравнява повърхността на стените. В случай че нанесете доста дебел слой, той служи и като допълнителен изолатор на фасадата, като прави къщата по-топла през зимата и по-хладна през лятото.

Характеристиките на мазилка зависят от структурата на разтвора: неговият слой може да бъде паропропусклив, така че повърхността под него да „диша“ и в същото време много здрав и с отлични хидроизолационни характеристики. И освен това, мазилката отваря огромни възможности за декорация. Фасадните декоративни мазилки в нашия онлайн каталог варират като цени, цветове и състав.

Видове фасадни мазилки от АТЕК

Всички видове фасадни мазилки, които са предлагани на строителния пазар, са разделени в три големи групи.

 • Обикновени фасадни мазилки. Тяхната основна цел е подравняване и защита на повърхностите от външни влияния.
 • Декоративни фасадни мазилки. Този тип фасадна мазилка е подходяща за довършителни работи и създаване на красиво покритие.
 • Специални фасадни мазилки. Тяхното предназначение е свързано главно със защита, но не от обикновен дъжд или сняг, а от засиленото проникване на вода, тоест притежава хидроизолационна функция, осигурява топло и звукоизолация, предпазва от механично действие и дори от влиянието на радиацията.

При нас може да намерите разнообразни ефектни видове декоративни фасадни мазилки, които са с различни предназначения, цвят, структура и основен материал, от който са изработени - полимер, силикон, силикон, акрил.

Предимства на качествените мазилки за фасада

Основните предимства и функции на фасадната мазилка са добрата защита срещу отрицателните ефекти от естествен и механичен произход, както и създаването на оригинален декор. Но съществуват и редица други предимства, на които си заслужава да обърнете внимание при избор на материал за ремонт. 

 • Качество. Съставът на добрата фасадна мазилка е изработен с достатъчно високо качество за удобна работа и издръжливост. Той е гъвкав и прилепва към всички повърхности.
 • Срок на годност. Съхраняването на този материал е възможно за дълъг период от време и съставните му части не се влошават и не променят свойствата си.
 • Устойчивост. Качествената декоративна мазилка за фасада на добра цена е много устойчива на механични повреди. Също така атмосферните условия не ѝ влияят и тя предпазва добре дома от влажност, температурни крайности и ултравиолетово излагане.
 • Мазилката за фасада не е токсичен материал. Фасадната мазилка не е токсична, което я прави щадяща към природата и безопасна за хората.
 • Не изисква специални грижи. Мазилката не задържа замърсяванията, така че почистването няма да бъде трудно. За да почистите покритието, ще бъде достатъчно да го измиете. Някои материали имат способността да се самопочистват.
 • Лесна нанасяне. За да направите всичко правилно, трябва само да знаете последователността на действията и да използвате няколко инструмента. Но, по-добре е да се свържете с професионалисти, които знаят точно как да го направят.
 • Голям асортимент. При такъв материал има много видове фасадни декоративни мазилки. В нашия каталог можете да намерите мазилка с различни цветове, нюанси и текстури. Това значително улеснява работата, когато търсите определен дизайн освен качество.
 • Външен вид. Ако работата е извършена правилно, фасадата ще изглежда много привлекателна и кокетна.

Фасадното измазване е един от най-добрите материали за декориране на външните стени на къща. Може да се възползвате от всички тези предимства при закупуване на декоративни фасадни мазилки на изгодни цени. Също така този материал се използва след изолация на стени. Поради факта, че пропуска влага, мазилката за фасада на производители като Баумит и Церезит, влияе на комфортния микроклимат вътре в стаята.

При нас в магазин за строителни материали АТЕК 1 София може да намерите всякакви ефективни решения, не само фасадна мазилка, за вашия ремонт и довършителни работи.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България