Гипскартон Knauf

Показани 1 до 9 | 9 (1 Страници)

Сигурно сте чували, че сухото строителство с гипсокартон е популярен избор за собствениците на имоти. Вероятно, също сте се питали защо точно това е така. Какви са предимствата на изграждането на преградни стени, окачени тавани и други строителни елементи с гипскартон? Нека да разберем заедно!

Предимства

Листовете гипсокартон са толкова предпочитани поради много причини. На първо място те са достъпни, можете да ги намерите лесно в магазинната мрежа. Гипсокартонът е един от най-безопасните материали, използвани за стените или таван на сградите, защото както и ние от Атек 1, на пазара се предлага пожароустойчив и влагоустойчив гипсокартон.

Гипс картонът има отлични изолационни свойства. Това го прави чудесно решение, за да се поддържа нивото на топлината през студения сезон и хладния въздух в горещия сезон. Поради тези причини и повече, гипсокартон за стени и таван е отличен избор за вашето жилище.

Достъпни цени

Цената на гипсокартона е достъпна. Разумният разход за покупка го прави предпочитан строителен материал. В ценово отношение той е много по-достъпен от мазилката за стени или ламперията. Комбинацията от достъпността на сухото строителство с неговата лекота на монтаж прави гипсокартон Кнауф наистина ефективен вариант за изолация.

Красота и елегантност

Домовете или офиси, облицовани с гипскартон, притежават своя красота и елегантност. Този продукт може да бъде боядисан многократно, което ви позволява бързо и лесно да променяте външния вид и усещането в стаята. При правилен монтаж, гипсокартон Knauf е един от най-добре изглеждащите материали.

Изолационни свойства

Когато става въпрос за топлоизолация, изолационните свойства на гипсокартона не са за пренебрегване. Той помага на всяка стая да запази температурата си, независимо дали е ниска или висока. Подобрената изолация не само ще направи стаите ви по-уютни и комфортни, но също така ще намали разходите ви за енергия през цялата година. Отоплителната и охладителната системи няма да трябва да работят толкова усилено, за да поддържат помещенията с топлоизолация топли или хладни.

Пожароустойчив гипсокартон

Качественият пожароустойчив гипсокартон забавя разпространението на пожари. Това значително помага за ограничаване на пожари във вашия дом или офис. Дори самата безопасност, която ще си осигурите, заслужава вашето внимание.

Строителството с пожароустойчив гипсокартон на добра цена за лист би забавило пожар и потенциално да спаси вашия дом или офис от допълнителни щети, намалявайки и значително разходите за монтаж поради достъпността на материала. Освен това, може дори да помогне за спасяването на най-ценния дар: животът.

Влагоустойчив гипсокартон

Като стана въпрос за защита на живота - не само огънят може да се окаже, че застрашава вашето здраве и живот. Същото се отнася и за влагата, която създава благоприятна среда за развитие на мухъл, плесен и вредни микроорганизми. Употребата на импрегниран гипс картон с влагоустойчив ефект, който ние предлагаме на изгодна цена за лист, ще предпази дома ви от нежеланата влага и последиците от нея. Нашият влагоустойчив гипсокартон е изключително подходящ и за монтаж в банята поради своята здравина и устойчивост.

Лесен за ремонт и монтаж

Монтажът на гипсокартон за стени и таван е лесен за професионалисти и любители. Инсталирането му е не само бързо и лесно, но и ремонтите могат да се извършват много по-лесно в сравнение с други материали за покритие на стени. Сухите стени се инсталират в големи секции. Но могат да бъдат ремонтирани с помощта на гипсокартон без замяна на целия раздел поради различни техники, използвани от професионалистите.

Типове лист гипсокартон

Бял/ обикновен

Обикновеният лист гипсокартон обикновено е бял от едната страна и кафяв от другата. Вероятно е най-икономичният тип гипсокартон и се предлага в различни размери, вариращи с дебелина от 9,5 до 12,5 мм. Това е най-често използваният тип и при нас се предлага в различни размери.

Зелен/ влагоустойчив

Зеленият цвят на гипсокартона показва, че този тип е устойчив на влага. Той е малко по-скъп. Често се използва и като подложка за плочки в ограничени мокри помещения като стени в банята и сутерена, плюс кухни и перални и помощни помещения. Той пасва изключително добре за баня или места с много влага и спомага за намаляване на шума, осигурява устойчивост на мухъл и плесен.

Червен/ Пожароустойчив

Това е така нареченият пожароустойчив гипсокартон. Няколко допълнителни слоя могат да се използват за постигане на по-висока степен на пожароустойчивост. По-трудно е да се реже и обработва, отколкото обикновения гипсокартон, и стандартно се използва в гаражи, помещения и жилищни сгради.

Пожароустойчивият гипсокартон е направен със специални незапалими влакна. Обикновено идва с дебелина 12,5 до 15 мм, а допълнителната му дебелина също може да подобри звукоизолационните му характеристики.

За звукоизолация

Звукоизолиращият гипсокартон се състои от ламиниран гипсокартон, изработен със смес от дървесни влакна, гипс и полимери, увеличаващи възможностите за звукоизолация. Този лист гипс картон е по-плътен от стандартния, и обикновено се реже малко по-трудно, отколкото другите видове.

Поради звукоизолационните си характеристики, той се използва в места, където шумът е проблем или когато се изисква тишина в помещението. Този звукоизолиращ гипсокартон може да се използва в стените на семейната ви спалня или, ако сте музикант, ще бъде чудесно решение за вашата музикална стая.

Вижте повече за отделните видове гипсокартон и техните размери в нашата секция за сухо строителство. Там може да изберете вида материал, отговарящ на вашите нужди и изисквания.

Защо да изберете Атек

Гипсокартон Кнауф за стени и тавани, който предлагаме с различни размери (9.5, 12.5, 15 мм дебелина и дължина от 2000, 2500, 2600, 2800 и 3000 мм), е с доказано качество. Компанията е водещ световен производител на строителни материали. Същественото продуктово портфолио на Knauf включва висококачествени материали като метални профили, разнообразие от аксесоари за тях, мазилки, шпакловки, фугопълнители и различни строителни плоскости.

Нашето портфолио в магазин за строителни материали  беше разширено с добавянето на гипсокартон от Кнауф. Всички размери са иновативни, леки и лесни за инсталиране с голяма устойчивост на вода и огън, проектирани специално за баня, таван или стени. Ние се ангажираме да дадем работещо решение за всеки проект за сухо строителство, който планирате.

Гипсокартонът, който предлагаме в разнообразни, има широко приложение и невероятни качества като влагоустойчивост, шумоизолация, пожароустойчивост, топлоизолация. Цената на продуктите от гипсокартон, която сме заложили, е напълно конкурентна спрямо другите магазини и дистрибутори на пазара. Нашето желание е да дадем на клиентите си ефективни варианти за изграждане на различни строителни елементи в техните домове.

Полезни съвети при инсталация на гипсокартон

Монтажът на гипсокартон Knauf не е ядрена физика, затова е подходящ строителен материал и за “направи си сам” проекти. Трябва обаче да бъдете внимателни, когато правите изолация от гипсокартон, за да защитите себе си и собствеността си.

Избягвайте праха

Монтажът на лист гипсокартон включва рязане и триене на сухото строителство и това води до много прашна среда. Този прах дразни дихателната ви система и следователно трябва да покривате носа и устата си със защитни маски или респиратори, докато работите. Трябва също да покриете предмети в къщата, за да предотвратите появата на прах.

Носете предпазна екипировка

Носете подходяща предпазна екипировка при работа с гипс картон. Освен маски за прах, трябва да носите и защитни очила, предпазни работни ботуши, твърда шапка и ръкавици. Дрехите трябва да са с дълги ръкави и не трябва да са прекалено свободни. Избягвайте висящите колиета, особено когато използвате електрически инструменти.

Поддържайте чисто работното място

Работната зона трябва да е чиста преди, по време и след работа. Натрупването на остатъци и прах може да скрие опасни предмети.

Използвайте правилните материали и инструменти

Инструментите за гипсокартон, които използвате (ножове за гипсокартон , маркери, приставки за свредла, резачки за кръг и други), трябва да бъдат от най-високия стандарт, за да предотвратите наранявания. Трябва да имате предвид своята безопасност и безопасността на другите, когато използвате тези инструменти, особено електроинструментите и стълбите. Имайте предвид теглото, комфорта, сцеплението, шума и вибрациите и лекотата на задействане при закупуване на електроинструменти.

Погрижете се за тялото си

Инсталирането на гипсокартон е трудоемко. И така, как да избегнете нараняване?

Намалете малките наранявания на ставите и мускулите си, като избягвате силни повтарящи се движения като шлифоване, повдигане, рязане и залепване. Редувайте задачи, за да дадете време на мускулите и ставите да се възстановят.

Работа по двойки

Работата по двойки е добра идея, защото сухото строителство е неудобно за самостоятелна обработка и е тежко. Това също означава, че ще имате допълнителен чифт очи, които се грижат за вас, и обратно.

Бъдете изключително внимателни, когато правите разрушаване

Особено важно е да бъдете внимателни по време на процеса на разрушаване. Внимавайте да избегнете токов удар, водопроводи, газопроводи и други тела. Не премахвайте стените, които са носещи.

Описаните по-горе причини доказват ползите от сухото строителство и употребата на гипскартон. Ако имате дом или офис, построен, преустроен или просто надстроен, гипсокартон Кнауф е винаги правилен избор. Обърнете се към нас за консултация и поръчка, като посетите нашия онлайн магазин или физически складове за строителни материали, намиращи се в София.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България