Фасадни бои / фасаген

Показани 1 до 2 | 2 (1 Страници)

С качествено външно боядисване печелите едновременно в две неща: ефективна защита на външната стена от атмосферните условия и нов атрактивен външен вид.

Колкото и да е красива архитектурата на една сграда, без довършителните работи няма как да постигнете страхотен краен резултат. Най-удобният и ефективен метод да направите това си остава боядисването на фасадата. Качествените фасадни бои върху външната мазилка ви помагат да завършите структурата и години наред да не се притеснявате за качеството и издръжливостта им.

И за да стане това бързо и приятно за вас, ви предлагаме не само разнообразие от цветове и нюанси, но и тониране на място без предварителна заявка. Можете да направите своя избор на фасадни бои от каталога на производителя, а от нас ще получите качествена консултация.

Висококачествената фасадна боя за външната повърхност не просто разкрасява облика. Тя образува защитен слой, предотвратяващ дълбокото проникване на влага. Частиците от дъжд и сняг постепенно проникват през стените, покрити с гипс или зидария. В резултат на този ефект фасадата губи своите защитни свойства и външен вид.

Фасадната боя предотвратява образуването на мухъл по стените и възпрепятства разслояването на материала. Под въздействието на ниските температури водата, проникнала дълбоко в стената, се разширява и уврежда структурата, създавайки пукнатини.

Обработената с фасадна боя стена е защитена от отровни химикали, от отработените газове на автомобилите и индустрията. Боята значително намалява агресивния ефект на тези вещества и други компоненти. Когато използвате качествени бои за външна мазилка, вие можете да избегнете всички евентуални щети по конструкцията.

Предимства на фасадните бои

Изборът на покритие зависи от издръжливостта и външния вид на сградата. Фасадните бои имат редица предимства пред останалите покрития, които ги правят предпочитан избор:

 • Защита от влага: С външна фасадна боя можете ефективно да предотвратите влажните стени. Когато нанесете фасадна боя, вие предотвратявате проникването на влагата и образуването на мухъл и петна. С най-добрата фасадна боя от нашите каталози ще си гарантирате превантивен ефект срещу бъдещи проблеми с влагата, ще предпазите външните стени и ще се радвате на безупречния външен вид на сградата си десетилетия напред. В някои случаи и с най-евтин фасаген можете да решите съществуващи проблеми с влагата. Чрез третиране на проблемната стена с фасаген за външно боядисване ще премахнете и симптомите и причината за появата й.
 • Хигроскопичност: Това свойство позволява на стените да не натрупват кондензант, произтичащ от температурната разлика вътре и извън сградата.
 • Устойчивост спрямо атмосферните влияния: Ако изберете фасадни бои от нашите каталози, ще получите боя, изключително издръжлива и устойчива на атмосферни влияния. Външните стени са изложени на слънце и дъжд ден след ден, месец и година. Големите температурни колебания няма да нарушат добрия вид на повърхността. Ето защо е важно да избирате само качествен фасаген: той ще защити стените ви в продължение на години.
 • Защита от навлизане на вредни вещества и микроорганизми в конструкцията.
 • Без амоняк и мирис: Фасадните ни бои не носят никакъв риск за здравето, дори за хората с алергии. Можете да боядисвате и сами, без да се притеснявате от нежелани реакции.
 • Висока изноустойчивост: Ниските и високите температури няма да повлияят на качеството на боята и няма да се наложи всяка пролет да правите козметични ремонти на фасадата.
 • Универсалност: Можете да използвате фасаген за външни стени за всякакви повърхности. Крайният резултат ще бъде еднакво добър, независимо дали третирате бетон, стари мазилки, нови минерални повърхности, циментови шпакловки. На финала ще получите безупречен матов ефект.
 • Достъпност: фасагенът е достъпен начин да промените фасадата на стария си дом. Понякога качествената цветна фасадна боя може да направи чудеса със старите стени. Така лесно и бързо ще придадете на сградата си съвсем различен вид. Използвайте фасадни бои в смели цветове, за да реновирате старата семейна къща или пък за да довършите фасадата на новия си дом.
 • Паропропускливост: Това предотвратява проникването на влага, но също така позволява на абсорбираната влага, която е в стените да излезе. Това е много важно за предотвратяването на влага. Паропропускливата боя е необходима и при последваща изолация. Изолирането на стената намалява циркулацията на въздуха, като осигурява изходен път за влагата.

Вдъхновение за избор на цветове за вашата фасада

Завършете дома си, като съчетаете цветовете на боята на вашата фасада с цветовете на вашия интериор. Можете да се вдъхновите от цветовете във вашето непосредствено обкръжение. Когато избирате цветен фасаген, обърнете внимание на общата картина: няма как да сбъркате със светъл цвят на фасадата, както в северната част на сградата, така и от слънчевата страна. В допълнение, това прави къщата ви по-висока.

Ако не искате да заслепите гостите си, избягвайте ярко бялото. Изборът на по-тъмен цвят контрастира добре с малко зеленина във вашата предна градина и се откроява. Ако изберете два цвята цветен фасаген, винаги боядисвайте с по-тъмния нюанс долната част на сградата. 

И както казахме, боядисването с фасадни бои в широка гама цветове ще внесе изцяло нов облик. Решете предварително какви са вашите приоритетни цветове, така че крайният резултат да бъде удовлетворяващ в най-висока степен.

Нашият екип с удоволствие ще ви съдейства в избора на нюанси при тонирането на място, така че ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви консултираме професионално за приблизителната стойност на вашия проект, за да изберете най-изгодния за вас вариант. Ще ви предложим фасадна боя на цена, която ще ви позволи да осъществите идеите, без да натоварвате сериозно бюджета си.

Устойчивостта на цвета е много важен фактор при всяка една боя. Висококачествената фасадна боя в безкрайно много цветове, която ние предлагаме, ви гарантира, че червеното ще остане такова и след 10 години. Когато избирате ярък цвят, неговото избледняване определено е от решаващо значение. Обикновено производителите дават 20-годишна гаранция за цвета, но издръжливостта зависи и от редица други фактори.

Не забравяйте, че качествените продукти винаги се отплащат във времето. Докато съседите ви се принуждават да освежават фасадата си след няколко години, защото използват евтина и некачествена боя, вие можете да се наслаждавате на красивия си дом в следващите 20 години.

Силиконова или акрилна фасадна боя: коя да изберете?

Силиконовата фасадна боя съчетава най-добрите качества на дисперционните и силикатните фасадни бои. Тя е предпочитана за районите с по-голямо замърсяване, защото дори след години се почиства много лесно.

Преимущества на силиконовата фасадна боя:

 • Матиращ ефект;
 • Водоотблъскващ ефект;
 • Силна устойчивост на атмосферни влияния;
 • Ниска тенденция към замърсяване;
 • Силна пропускливост на водни пари;
 • Икономичност;
 • Висока защитна функция срещу агресивни замърсители на въздуха;
 • Лесна за използване;
 • Гладка повърхност.

Прах, мръсотия или други бои трудно биха полепнали върху силиконовата фасадна боя. Покритието е такова, че водата се търкаля по него, а влагата, гъбичките и плесента не успяват да проникнат. Освен това, силиконовата фасадна боя се самопочиства. Въпреки че не става чиста от само себе си, покритието може да не се замърси с години. Ето защо нашите фасадни силиконови бои със силиконови смоли са толкова търсени.

Преимущества на акрилната фасадна боя:

 • Водооблъскващ ефект;
 • Подходяща за агресивни замърсители на въздуха;
 • Бърз и лесен резултат
 • Висока непрозрачност
 • Икономичност;
 • Гъвкавост;
 • Устойчивост;
 • Богат избор на цветове;
 • Много добра адхезия;
 • Отлично решение за минерална и синтетична мазилка.

Ако имате къща в град с високо промишлено замърсяване и агресивни замърсители на въздуха, изберете акрилна фасадна боя от нашия каталог. Тя е най-устойчива на замърсяване.

А ако живеете в район с висока влажност и искате да защитите фасадата си от мухъл, гъбички и влага, ви предлагаме най-добрата фасадна боя със силиконови смоли. С нея лесно и бързо постигате непрозрачен и траен резултат.

Защо да изберете фасадна боя DEC 452 Fas Silicone?

THRAKON дава нов живот на цветовете в новия си обновен продуктов каталог. Фасадна боя DEC 452 Fas Silicone впечатлява с много добра непрозрачност и отлично превантивно действие срещу мухъл и влага. Специалната формула на продукта позволява директно нанасяне върху нови и стари ръждясали или покрити със стари бои повърхности.

Поради високата си покривност и стабилност на цветовете, DEC 452 Fas Silicone е предпочитана при санирането на стари сгради и реновирането на стари мазилки. Ако търсите фасадни бои за къщи, които да ви гарантират дълги години оптимално качество, това е вашият най-добър избор.

Изискванията към фасадните бои са изключително високи и можем отговорно да кажем, че THRAKON предлага най-доброто съотношение между качество и цена на пазара. Можете да направите компромис с всичко, но не и при избора на външна боя за къщи.

Не е нужно да се отказвате от любимите си цветове, защото не сте сигурни в тяхната издръжливост върху фасадата ви. Не е нужно да избирате скучен фасаген в безлични тонове. Не трябва и да избирате между качество и разнообразие от цветове. Ние можем да ви предложим и двете: цветен фасаген на цена, която стократно ще ви се отплати във времето.

Фасадната боя трябва не просто да разкраси външния облик на дома ви, тя трябва и да го защити, да позволи на стените да дишат, да не задържат гъбички и мъхове и да отговарят на редица други изисквания.

Не се лутайте повече в морето от оферти. Не губете време в търсене на правилната фасадна боя за къщи. Изберете своя любим цвят от нашите каталози с фасадни бои на страхотни цени.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България