Тухли

Показани 1 до 11 | 11 (1 Страници)

Тухлите се използват за изграждане на жилищни домове, офиси и складове, преградни и дори носещи стени – по принцип тухлите се използват за всичко!

Това е така, защото тухлата е един от най-добрите налични строителни материали, но защо?

Ето отговора накратко – тухлите са издръжливи, красиви, енергийно ефективни и природосъобразни. Като строителен материал, съотношението на предлаганите от АТЕК 1 София сръбски тухли Младост цена/качество е ненадминато.

Енергийно ефективни

Тухлените стени са по-добри в изолацията на къщата ви от студа и топлината от повечето други строителни материали. Цяла тухлена къща е по-енергийно ефективна и съответно носи по-ниски разходи за комунални услуги (отопление, електроенергия). В резултат на това тухлените къщи използват по-малко комунални услуги, като по този начин намаляват влиянието на хората върху околната среда. Намаляване на общите ви разходи и едновременно спасяване на планетата – може ли да има по-добро решение?

Издръжливи

Стена от тухли може да издържи стотици години, често и повече. Някои от най-старите сгради в света, които все още стоят, са оформени от тухли. Когато изграждате стена с качествени тухли (вижте сръбските тухли Младост), можете да сте сигурни, че тя ще издържи на изпитанието на времето. Тухлите са изключително здрави, използвани и като носещ материал в много сгради.

Тухли Младост са здрави и дълготрайни, но също така запазват външния си вид за дълго време. Тухлите остаряват много бавно и благодарение на уникалното си естествено оцветяване, минава много време, преди тухлите да започнат да показват признаци на натрупване на мръсотия или петна.

Красиви

Качествените тухли за стена са безспорно класически, красиви и много разнообразни. Няма две тухлени стени, които да са абсолютно еднакви. Освен това тухлите могат да се редят по няколко начина - използване на различни модели за постигане на собствен стил. Тухлите се използват на закрито и на открито, те могат да бъдат направени да изглеждат модерни, ретро, зацапани и т.н. Толкова много различни стилове включват тухли в строежа си - от древни замъци до някои от най-красивите домове днес.

Природосъобразни

Много строителни материали причиняват голямо замърсяване при производството си, което вреди на околната среда по различни начини. Тухлите са чудесен материал, който всъщност е устойчив. Производството на тухли става все по-ефективно, както и „зелено“.

Други основни предимства на тухлите

  • Топлоустойчиви, за да намали вероятността от пожар в къща или бизнес;
  • Добри изолатори на шума;
  • За разлика от дървото, не е нужно да боядисвате тухлите, за да се защитят от влиянието на слънцето и влагата;
  • До голяма степен не изискват поддръжка;
  • С тухла е по-лесно да се работи поради нейната еднородност по размер, за разлика от камъка, който трябва да бъде оразмерен и облечен;
  • Ако бъдат уловени навреме, проблемите с тухлите могат да бъдат решени поединично, вместо да се налага да се подменя цяла стена или конструкция.

Нашите евтини тухли за зидане осигуряват здрав, устойчив, екологичен и красив строителен материал, който може да добави стил и чар към всяка сграда. Ако обмисляте тухлена зидария, не се колебайте да се свържете с нас за да обсъдим предлаганите в нашия магазин сръбски тухли Младост могат да осигурят качествено изпълнение на Вашия строителен проект.

Подходяща ли е тухлата за вас?

Разбира се, нито един материал не е без недостатъци. В живота винаги има компромиси, но в случая с тухлите те са до голяма степен пренебрежими. Недостатъците на тухлите са минимални, но те съществуват и заслужават да бъдат обсъдени. В някои случаи бетонните блокчета или друг материал може да бъде по-подходящ за даден тип строителство.

Основният проблем при всички евтини тухли е тяхното качество - ако използвате лошо изработени тухли или тухли втора употреба, които са повредени или отслабени, вероятно ще срещнете редица проблеми. Използването на висококачествени тухли е от голямо значение.

Видове тухли, използвани в строителството   

Тухлите могат да се използват като облицовъчни тухли, наричани още лицеви тухли, което означава, че лицето (предната повърхност на тухлата) е открито и видимо. В случаите на лицева тухла трябва да се има предвид външният вид на тухлената повърхност, което може да наложи използването на по-скъп клас тухли, който има малко или никакви дефекти и показва желана текстура или стил на дизайна.

Подпорната тухла няма видимо лице и се използва като опорна система в строителството. Наричат се още тухли за зидане (или тухли за вътрешни стени), и могат да бъдат намерени в различни размери.

Докато много видове тухли са твърди, има перфорирана тухла и куха тухла (наричана още кухина). Перфорираната тухла и кухата тухла са с по-леко тегло, изискват по-малко суровини за производство и често се използват за приложения, които не носят натоварване, като осигуряват и по-добра изолация.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България