Вътрешни мазилки

Показани 1 до 8 | 8 (1 Страници)

Планирате малък ремонт или мащабно изграждане на вътрешните ви стени? В такъв случай най-точното и мултифункционално за вас решение е интериорната мазилка. Този дълготраен строителен материал е един от най-предпочитаните избори за оформяне и декориране на стени и тавани през последните години както от професионалистите в строителния сектор, така и от любителите.

Разбира се, полагането на мазилки за стени има своите тънкости и изисква определени умения и познания: от избора на подходящия продукт, през посоката на измазване, до довършителните работи. Друг важен момент при тази задача е употребата на правилните материали, защото различните видове интериорни мазилки за стени трябва да бъдат обработвани според тяхната специфика.

За да постигнете най-добрите резултати, трябва да разполагате с подходящите инструменти. Но не се притеснявайте! Дори да нямате много опит със съвременните мазилки, ние, от Атек 1, ще ви помогнем с всичко, което е нужно да знаете за различните видове.

Какво представлява мазилката за стена?

Преди обаче да преминем към разглеждането на видовете мазилки за стена, то най-логично било да дефинираме какво точно представляват те. По всяка вероятност, този термин ви носи спомени за хоросан, мистрия и доста време за почистване.

Но всъщност, съвременните мазилки са доста подобрени като строителен материал и обхващат всички смеси, които са предназначени за измазване на стена или таван - от 20 мм вароциментови мазилки до 3 мм гипсови такива.

Като цяло, интериорната мазилка е такъв материал, с който могат да бъдат покрити и защитени всички вътрешни стени и тавани, а понякога и външни. Всъщност, вътрешните мазилки са били използвани дори още преди много години - дори в Древен Египет. В днешно време мазилката за стена няма само декоративна роля като в онези епохи.

Видове интериорни мазилки

На пазара се предлагат различни типове вътрешни мазилки на разнообразни цени, които са с доста различни области на приложение и техники за измазване. Както споменахме по-горе за постигането на желаните резултати е нужно да направите задълбочено проучване, за да не се разочаровате от закупената от вас вътрешна мазилка за стена.

Браунинг

Този продукт може да се използва като основа за боя или различни декоративни задачи. Подходяща е за изграждане на стени в стая и коридор и нанасяне върху повърхности с висока абсорбация. Препоръчително е да се слагат слоеве от нея с дебелина до 8 мм върху таван и до 11 мм на стена.

Времето за съхнене зависи индивидуално от сезона и температурните условия, но е най-добре да я оставите да изсъхне поне 24 часа преди да продължите работа по нея.

Готова мазилка

Може би, едно от най-големите притеснения при нуждата от измазване на стена, е дали правилно ще смесите мазилката. Затова не се притеснявайте, а просто се спрете на вариант с готова мазилка за баня или друго вътрешно помещение. Този тип интериорна мазилка е идеалният вариант за хора, които искат да свършат ремонтните задачи бързо и лесно.

Продуктът може да се използва както за запълване на малка пукнатина или дупка във вече измазана стена, така и за измазване на изолацията от гипсокартон. Готовата мазилка е с много добра цена и изсъхва за отрицателно време.

Вароциментова

Варо циментовата мазилка е още един чудесен начин да постигнете перфектна гладкост и здравина на стените и таваните. Смес от този вид има антибактериален ефект, което не позволява развитието на бактерии.

В същото време вароциментовата интериорна мазилка е много гъвкава, с дълъг експлоатационен живот, позволява на стените и таваните да дишат поради своята пропускливост, но и е много устойчива на външните негативни влияния и химикали. Едновременно надеждна и евтина мазилка за измазване на коридор, хол, кухня и тераса, тя ще бъде точното решение за вашия строителен проект.

Гипсова

Гипсовата мазилка набира все по-голяма популярност заради своите множество плюсове, един от които е нейната екологичност. За разлика от други видове мазилки, тази се препоръчва да се маже на различни стени и тавани, но в случай че я поставите в баня, е необходимо преди това да поставите влагоустойчив слой.

Гипсовата мазилка е включена в каталога на Баумит, Теразид и Кнауф за мазилки, защото този продукт наистина има широко приложение и доста предимства. Тя предотвратява движението на хигроскопични соли от сърцевината към повърхността на стената или тавана.

Тези соли абсорбират влагата от атмосферата, която пък от своя страна се просмуква в стената. Но гипсовата мазилка защитава и запазва здравината на покритието. С тази вътрешна мазилка за стена може да постигнете идеално гладко покритие, върху което да поставите боя, тапет и декоративни елементи.

Лепилна

Една универсална мазилка за стая, която се употребява за изграждането на здрав първи слой при ремонтирана стена. Може да се измазва при всякакви повърхности като бетон, плочки и други. Препоръчва се да се поставя от нея до 8 мм на тавани и до 11 мм за стени. 

Тази интериорна мазилка се предпочита основно при изкърпване на стари стени или изграждането на изцяло нови такива. Тя осигурява по-добра спойка и сцепление между отделните слоеве, изграждащи строителния обект. Намира приложение и във фасадни ремонти.

Еднослойна

Като говорим за многофункционални по приложимост съвременни мазилки няма как да не споменем и еднослойната. Тя може да бъде използвана като основа и за финишинг на стената, тъй като е изключително лесна за измазване.

Още повече, че тази мазилка за стая е изработена от традиционен гипсов материал, тя е с по-плътна консистенция, позволяваща да бъде нанасяна на по-дебели ивици от останалите стенни мазилки. Еднослойната може да бъде мазана както ръчно, така и с помощта на машина.

При нея не се налагат предварителна подготовка на стената като надраскване. Препоръчваме ви да изберете този продукт при ремонт на по-малки площи, на които да получите перфектна гладкост.

Водоустойчива мазилка за баня

Водоустойчива мазилка е нужна за протекция на зиданата стена или измазания таван от проникване на влага. Така отстранявате или минимизирате нивото на влагата, което може да проникне в помещението.

Мазилката обикновено има в състава си цимент и пясъчна смес в съотношение 1:2. Към тях се добавят други компоненти, които в следствие на химическа реакция, уплътняват “порите” на стената и тавана, за да не влиза през тях влага.

Благодарение на мазилката на супер цена изграждането на вашата баня ще бъде бърз, икономичен и сигурен процес, а вие ще се радвате дълго време на мокро помещение без мухъл и влага.

Как да нанасяте вътрешни мазилки

Измазването на помещения като кухня, хол, тераса, баня или друго място изисква време и познания. Надяваме се с помощта на описаните по-долу стъпки да разберете по-добре процеса по нанасяне на качествената мазилка за стая.

  • Първо: подгответе терена, на който ще бъде извършен ремонта. Задължително е да поставите предпазни материали и да покриете места като пода. Целта е едновременно да защитите останалите обекти в пространството от падналата мазилка, а от друга страна, да възпрепятствате попадането на прах или други частици в сместа за измазване. По тази причина преди да поставите например найлон, минете навсякъде с прахосмукачка и моп. Отделно в частта с подготовката трябва да обърнете внимание и на основата, върху която ще нанасяте готовата мазилка.
  • Второ: при нужда премахнете всякакви елементи като парапети, контактни ключове и т.н., от мястото, което ще обработвате. По пътя към идеалната стена не трябва да има препятствия.
  • Трето: подгответе и съберете на едно място цялото оборудване, от което се нуждаете - строителни материали, инструменти и всякакви аксесоари.
  • Четвърто: време е за смесване на мазилката за стена. Добавете вода в кофата, запълвайки ¼ от нейния капацитет. След което прибавяйте прахообразния разтвор малко по малко и бъркайте до постигането на хомогенна смес. Тук, разбира се, може да има изключения от описаните насоки, защото различните видове мазилки се приготвят понякога по друг начин. Затова най-добре следвайте изричните указания върху етикета на опаковката.
  • Пето: намокрете с вода инструментите си като мистрия и дъска, за да предотвратите залепването на стенната мазилка. След това поставете малко мазилка на дъската, като си помогнете с мистрията.
  • Шесто: нанасяне на мазилка за стена. Зареждайки мистрията от дъската, започнете нанасянето от външната страна към вътрешната. Може да стартирате от горен ляв ъгъл, ако сте десничар, или от горен десен ъгъл, в случай че сте левичар. Не се старайте да заглаждате максимално на този етап, вместо това нанасяйте равномерно сместа. След като мазилката е изсъхнала около 10 - 15 минути, се заемете със захлаждането. Започнете от същия ъгъл и с помощта на мистрията изгладете всички неравности, докато постигнете достатъчно гладка повърхност за измазване с втори слой.
  • Седмо: като добър майстор е задължително да се грижите за инструментите си, затова ги почистите старателно с четка и вода.
  • Осмо: следва добавянето на втори слой от интериорната мазилка. Неговата дебелина трябва да бъде значително по-малка от тази на първия слой. Минете с мокра четка по ръба, където едната стена се среща с другата или тавана. Това помага да се получи гладък вътрешен ъгъл.
  • Девето: работете внимателно и деликатно върху финала на вашия проект - получаването на наистина гладка стена или таван. Навлажнете повърхността и шпакловъчната мистрия с вода, с дълги движения изравнете покритието максимално. Продължавайте да почиствате и полирате мазилката, докато е влажна и имайте търпение.
  • Десето: почистете всички инструменти, изхвърлете ненужните отпадъци и след изсъхване на вътрешната мазилка, хигиенизирайте помещението.

Поръчка от магазин за мазилки Атек 1

Без значение дали сте планирали изграждане на изцяло нова стена или таван, или пък искате да ремонтирате стари такива, използването на мазилка във вашата кухня, коридор, баня, тераса и други, е доказан и ефективен начин за подобряване на условията в помещението.

Нужно е само да имате желание, време, умения, а от нас - магазин за мазилки Атек 1, ще получите всички подходящи материали и инструменти. След като разгледахте видовете мазилки и съветите за тяхното поставяне, със сигурност, ще постигнете и желаните резултати. Не отлагайте повече вашия ремонт, а заповядайте при нас, за да разгледате всички мазилки Баумит и на други водещи фирми като Кнауф, Теразид, и да поръчате на страхотни цени.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България