Вароциментови машинни мазилки

Показани 1 до 2 | 2 (1 Страници)

Благодарение на днешните технологии и развитието на строителството вече почти всеки проект е напълно възможно да бъде завършен по-бързо, по-качествено и спрямо изискванията ви. С помощта на строителни материали като машинните вароциментови мазилки може да оформите вътрешна декорация или фасадни работи.

Този материал служи като идеална спойка между отделните конструктивни елементи, като създава допълнителен слой от звукоизолация и топлоизолация, защитавайки строителната конструкция от негативното въздействие на външните фактори.

Спрямо своя състав и пропорцията на включените в тях съставки, мазилките с циментова основа се разделят на две главни групи:

  • цименто-пясъчни мазилки, включващи разнообразни модифициращи добавки;
  • вароциментови мазилки смеси, отличаващи се със своя допълнително добавен компонент - вар.

Предназначение на варо циментовата мазилка

  • Този тип мазилка е подходяща за грубо подравняване на повърхността на стените; за изравняване на сериозни строителни недостатъци и значителни разлики във височината на отделни елементи.
  • С вароциментова мазилка можете да довършите основите, които са направени от разнообразни материали.
  • В случай че искате да запълните фугите между плочки или заличаване на появили се пукнатини.
  • Съветваме ви да приложите готова вароциментова мазилка, ако искате да увеличите устойчивостта на строителната конструкция срещу неблагоприятното влияние на влажната среда и механичните повреди.
  • Варо циментовата мазилка е точното решение за създаване на основа за поставяне на вътрешна мазилка, тапети, бои и керамична облицовка.
  • С тази смес ще създадете отлична звукоизолация в помещението, като шпакловате с нея стените.
  • Вароциментова мазилка от Баумит или Теразид изгражда допълнителен топлоизолационен слой при нанасяне на външни стени, като същевременно намалява значително загубата на топлина.
  • Ако търсите точният материал за оформяне на вашите мокри помещения, то вароциментовата мазилка може да бъде използвана както за баня, така и за други места с повече влага.

Плюсове на вароциментовите мазилки

Вароциментовите мазилки могат да се съчетаят с доста голяма част от предлаганите на пазара строителни материали, сред които са бетонът, тухлите, блоковете от пяна, дървото, защото мазилките притежават висока адхезия.

Цената на варо циментовата мазилка е наистина достъпна, правейки този материал силно предпочитан за всякакви строителни проекти. Тази смес има антибактериални свойства заради съдържащата се в нея вар, която не позволява развитието на микроорганизми и последващо увреждане на измазаните повърхности.

Предлаганата от нас вароциментова мазилка Баумит и Теразид е изключително гъвкав материал, затова е и устойчив срещу появата на пукнатини. Това предимство се запазва през целия експлоатационен живот на мазилката. Разтворът също така впечатлява със своята стабилност срещу негативното въздействие на химикали.

С варо циментовата мазилка, със сигурност, ще постигнете с лекота добра и гладка основа за полагане на боя, тапет или декоративен елемент. Не на последно място чрез използването на готова вароциментова мазилка ще си гарантирате приятен микроклимат в помещенията, тъй като материалът има пропускливост и “диша”.

Как да изберем подходящия продукт

Тъй като в нашия строителен магазин има наличност от различни типове вароциментова мазилка, подходяща за машинно полагане, ще ви дадем няколко насоки как да изберете правилната за вас. На първо място е важно да помислите какво е предназначението на сместа. По принцип този тип продукт е подходящ както за вътрешни ремонти дейности, така и за такива, свързани с фасадата.

След това обърнете внимание на плътността на варо циментовата мазилка. Нейната стойност ще зависи от състоянието на основата, върху която трябва да бъде положена.  Например, при по-сериозни дефекти и необходимост от изравняване на сложни основи е препоръчително да изберете леката мазилка с ниско специфично тегло, за да се нанася лесно и да не се губи качеството на постигнатото покритие.

В зависимост каква е помещението - сухо или мокро. За места с висока влажност използвайте мазилка, която е влагоустойчива.  Следващият фактор, от който зависи решението ви, е типът на основата. При дървени основи или зидария, перфектният материал би бил варо циментовата мазилка.

Накрая завършваме и с мащаба на ремонта -  при третиране на малки участъци е по-подходящо да заложите на мазилка с ръчна обработка, докато вароциментовите машинни мазилки са идеални за по-големи ремонти.

Нашият екип от строителен магазин Атек 1 е на ваше разположение за консултация и помощ при избора на целесъобразна вароциментова мазилка на супер цена. Изпратете още сега вашето запитване!

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България