Пясък

Показани 1 до 1 | 1 (1 Страници)

Когато говорим за пясък, първата асоциация е плажът. Но всъщност рядко се замисляме, че сградите, в които работим и живеем, дори местата, по които стъпваме, са често изградени благодарение на пясъка. Разбира се, строителният пясък е с много по-едра структура от фините плажни прашинки.

Пясъкът, предлаган от нас в складовете ни в София, се използва за приготвянето на бетонни смеси, хоросан, мазилки, затова той е предпочитан строителен материали в много проекти.

За строителните цели този материал е необходимо да бъде чист, без камъни и примеси. При нас може да намерите именно такъв пясък в чувал с най-високо качество на достъпна цена и без излишни глина, тиня, прах и прочее.

Видове строителен пясък

На пазара се предлагат разнообразни видове строителен пясък, които са предназначение за различни строежи и дейности - от изграждане на инфраструктура до изработката на слънчеви панели. Без значение какво планирате да направите - жилищна сграда или търговски център, трябва да помислите внимателно какви материали ще използвате.

Основните материали, от които е съставен пясъкът са: глина, тиня, соли, слюда и органични вещества. Строителният пясък не трябва да съдържа дървесина и черупки. Обикновено се състои от 8% тиня и 2-3% слюда, когато е създаден за използване в комбинация с хоросан и бетон. Ако стойностите бъдат надвишени, това може да доведе до значителна разлика в якостта на хоросана и бетона.

Правилно подбраният строителен пясък на чували може да намали значително разходите, времето за реализация, да подобри дизайна и устойчивостта на пространството. Нека разгледаме заедно най-често използваните типове.

Речен

От самото име се подразбира, че този вид сух строителен материал произхожда от речните дъна. Той е фин, но при извличането му трябва да се внимава да не се смеси с глина. С прилагането на речен пясък на чували за вашия проект ще постигнете идеално гладко покритие.

Морски

Морският пясък пък се извлича от плажната ивица и също намира широко приложение в строителния бранш. Този вид смес не трябва да съдържа вредни соли, за да се извлекат максимално неговите ползи. Този строителен пясък не се препоръчва да се прилага в стоманобетонни проекти.

Пясък от трошен камък

По времето на процеса на трошене на камъни се образува и пясък като остатъчен материал, който се употребява най-често при дренажни работи. Подобна смес се съчетава с готови строителни смеси.

Фино и грубо натрошен варовиков чакъл

В случай, че искате да създадете твърди повърхности, ви съветваме да използвате пясък от фино натрошен варовиков чакъл. Този тип обикновено се използва за поддържане на вътрешни подови настилки, както и на вътрешни дворове.

Друг вариант е строителният пясък от грубо натрошен чакъл. Той дава добра опция за отводняване на местата, в които е приложен, поради големия размер на частиците в него. Материалът издържа на голямо натоварване.

Защо да използвате пясък в строителни дейности?

Достъпни цени

Едно от най-големите преимущества на строителния пясък е неговата цена. Материалът притежава огромна икономическа ефективност, затова е предпочитан от професионалистите и любителите като строителна основа или добавка в бетонна смес. Едно наистина добро решение за оптимизиране на разходите.

Издръжлив материал

Друго предимство на пясъка на чували е неговата издръжливост и устойчивост на всякакви механични действия и неблагоприятни метеорологични условия. Тази здравина се появява като свойство, защото пясъкът се състои от много малки скални частици, остатъци от корали и черупки. По този повод строителният пясък е точният материал, с който да укрепите смеси като асфалт и бетон. Той не се влияе от корозия и вредители.

Пясъкът на чували е многофункционален

В нашите складове в София може да намерите многофункционален пясък. Материалът притежава разнородни функции и може да бъде прилаган в различни направления от строителството - пътища, сгради, пясъчници, други.

Сухата смес е възможно да бъде използвана в комбинация с бетон, за да се изградят изцяло нови здрави конструкции или просто за нанасяне на декоративни щрихи. Изборът е ваш!

Свържете се с нас - магазин за строителни материали Атек 1, където ще намерите достъпни цени на пясък с високо качество и надеждност. Важно е обаче да вземете предвид различните свойства, когато избирате материала, който да използвате във всяка от вашите строителни цели.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България