Метални профили за гипсокартон

28.80 лв.
36.00 лв.
43.20 лв.
10.08 лв.
Показани 1 до 16 | 16 (1 Страници)

Подобно на човешкото тяло, леката стена се състои от скелет, вътрешности и кожа. Скелетът е оформен от метални стойки, които имат функцията на ребра и държат здраво стената. От качеството на металните профили до голяма степен зависи и издръжливостта и устойчивостта на целия проект.

Благодарение на металните профили, гипсокартонът се инсталира без много усилия. Най-важните елементи за монтаж на преградни стени са U-образните профили за стени и тавани и С-профилите за странични и вертикални подпори в средата. Има обаче и други компоненти в зависимост от областта на приложение.

Ръбовете на профилите се различават само по това, че са гладки или извити навътре. При изграждането на гипсокартон U-образните елементи се монтират хоризонтално на стената и тавана. С-профилите могат да се вмъкнат вертикално в конструкцията по-късно и да служат като шини за гипсокартона.

Металните профили от алуминий или листова стомана могат да се обработват по-прецизно от дървените, тъй като имат предварително сглобени изходни отвори за инсталации (електрически кабели).

Профили за гипсокартон могат да бъдат използвани за изграждане на извити стенни конструкции или заоблени форми. Освен това тези профили за гипсокартон за стена служат и за защита на ръбовете и ъглите от механични повреди. Това е изключително важно за едно жилище, в което живее голямо семейство.

Най-важните видове профили за монтаж на гипсокартон с един поглед:

 • CW профили: вмъкват се вертикално в U-профилите, за да се закрепи гипсокартонът в тях. Когато монтирате профилите на стойката, отворената страна трябва винаги да сочи в една и съща посока.
 • UW профили: използват се за предградни стени и облицовъчни конструкции. Те са хоризонталната рамка за подконструкцията и служат като водещи релси за CW профилите. За разлика от тях обаче ръбовете им не са огънати навътре.
 • UA профили: използват там, където тежестта поставя специални изисквания към металната рамка на стената. Това е подсилен вертикален профил на стойка за отваряне на врати, например.
 • UD профили: Те се използват за таванни конструкции за цялостно хоризонтално свързване на стена. В тези елементи са окачени CD профилите за гипсокартон.
 • CD профили за гипсокартон: служат като опорна конструкция на тавана. Студено формованите профили от листова стомана с С-образно напречно сечение са основен носещ профил за окачени тавани и стойка за облицовка на стени.

Когато конструкцията е по-специална и конвенциалната метална рамка не е достатъчна, трябва да се монтира армировка. Така наречените траверси или опорни стойки се вмъкват в пространството между стените за закрепване на тежки товари към гипсокартон (умивалници, тоалетни елементи).

В отворите на вратите трябва да се монтират усилващи профили UA. Те имат същата форма като U-образните елементи, но са значително по-дебели. При монтажа на вратата профилите се използват просто като странична опора.

Монтаж на метални профили за гипсокартон

Най-важните елементи са U-образните профили за подове и тавани и С-профилите за страните и вертикалните подпори в средата. UW елементите трябва да се фиксират към тавана, стената и пода с дюбели на всеки 50 см. Изолационните ленти, залепени в профилите за гипсокартон осигуряват топло и звукоизолация.

CW профилите се монтират на разстояние от половин ширина на панела. Те се закрепват към UW профилите. Можете да запълните с изолационни рогозки за звуко и топлоизолация като минерална вата. След това конструкцията се покрива с гипсокартон.

Най-добрият начин за монтиране на панелите е да използвате бързодействащи винтове, които се поставят на равни интервали от около 25 см.

Разгледайте богатия ни каталог от консумативи за сухо строителство. А за да стане устойчива конструкцията, не трябва да оставяте напречни фуги.

Ние ви предлагаме висококачествени Knauf CD профили (0,6 мм.) за гипсокартон и гипсфазерни плоскости. Можете да ги използвате за инсталирането на окачен таван и обшивки на стени. Те са идеалните профили за гипсокартон за таван.

Техните предимства са много и различни: имат висока устойчивост и надеждност, могат да се използват за специални конструкции, огнеустойчиви са и чудесно прикриват дефектите, както и могат да скрият кабели и тръби.

Имат гладка повърхност за допълнителни равномерни конструкции. Устойчиви са благодарение на поцинкованата ламарина от най-високо качество. И са едни от най-универсалните профили за тавани и облицовки.

Метални профили на Knauf са идеалното решение, ако търсите качество и дълги години употреба. Лесно можете да ги монтирате и сами. Просто закрепете гипсокартона към профилите със специални винтове и сте готови. Остава само да развихрите въображението си и да превърнете дизайнерските си решения в реалност.

Ако се нуждаете от UW профили, изберете високото качество на Knauf. Студено пресованите профили от листова стомана са с подсилена устойчивост, твърдост и надеждност. Те са подходящи за гипсокартон и гипсфазерни плоскости. Използват се предимно за окачени тавани и облицовка на стени.

Knauf UW профилите, които предлагаме, ще ви улеснят в изграждането на различни конструкции от гипсокартон и изобщо при сухото строителство. Можете да скриете неестетически изглеждащите кабели или да прикриете някой и друг дефект на стената.

Ако търсите повишена шумоизолация за вашите помещения, изберете нашите Knauf CW профили. С тях лесно и бързо можете да създадете стабилни метални прегради. В комбинация с Knauf UW ще постигнете мощна звукоизолация, така че да се насладите на тишината у дома.

Профилите на Knauf значително улесняват монтажа, благодарение на специалния си релеф, подобен на пчелна пита, което ги прави по-стабилни и здрави. Те също така позволяват безопасното и лесното инсталиране на кабели в стената.

Кnauf CW профилите ни имат предварително изработени места за винтовете, което улеснява закрепването им и позволява по-здрави винтови връзки. А специалната релефна структура предотвратява плъзгането на винтовете.

Изберете Кнауф CW, за да спечелите повече пространство, по-здрава конструкция и чудесна звукоизолация и то с по-малка дебелина на стената. Забравете за плъзгащите се и неудобни метални профили, благодарение на специалното щамповане.

Конструкцията ви с Кnauf CW профили е по-стабилна, устойчива и надеждна. А комбинацията от профилите на Knauf CW и UW ви осигурява по-добра защита от шума.

Knauf UD профили за стени са идеалното допълнение за повишаване на стабилността на всички таванни конструкции с Knauf CD. Благодарение на практичната си U-образна форма те се прикрепят лесно и бързо. Натиснете, завийте здраво и готово.

Каквито и да са дизайнерските ви идеи, вижте нашите метални профили и каталог, в който ще намерите всичко необходимо. Нашият онлайн магазин ви предлага пълна гама от всички елементи за сухо строителство от най-високо качество и бърза доставка.

Независимо дали ще осъществите своите идеи сами, или сте наели професионалисти, при нас ще откриете метални профили за гипсокартон на изгодни цени.

Ние работим непрекъснато върху разширяването на продуктовия ни каталог, за да удовлетворим нашите клиенти. Нашите цени на метални профили са без конкуренция. 

Ако закупите метални профили от нас, ще се възползвате от:

 • Гаранция за качество
 • Продукти само от доказани производители
 • Кратък срок за доставка
 • Наш служител ще се свърже с вас до 24 часа от направената поръчка
 • Сигурно плащане
 • Изгодни цени.

Когато разполагате с най-доброто, всичко изглежда по-лесно. Не поставяйте граници на своето въображение. Осъществете и най-смелите си решения с качествените ни профили за гипсокартон на цени, които ще ви мотивират да се върнете отново при нас.

Поръчайте метални профили до София и всяка точка на страната с лесна и бърза доставка от нас. Изберете най-доброто, защото качеството винаги се отплаща с времето.

Не е нужно да инвестирате в скъпи ремонти, за да освежите дома си. Понякога малките промени носят впечатляващи резултати.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България