Вата за топлоизолация

Каменна минерална вата с алуминиево фолио Chimenea S DP 10 Alu

83.81 лв.

NaturBoard Fit Каменна минерална вата Knauf

24.69 лв.

Naturboard Ventacusto - Каменна минерална вата

38.88 лв.

Вата Akustik board

41.14 лв.

NB VENTI Каменна минерална вата

41.66 лв.

FKD S Thermal Каменна минерална вата

42.90 лв.

FKD N Thermal 2 Каменна минерална вата

42.86 лв.

Стъклена минерална вата- Ecoroll

26.71 лв.

MPN Plus Стъклена минерална вата

34.56 лв.

Вата URSA ULF 50мм-18м2

24.84 лв.
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)

Строителните енергийни тенденции продължават да се изместват в посока на повишена енергийна ефективност, което води до по-строги и по-добре изолирани сгради. В същото време фокусът върху въздушния поток и неговата чистота в изградената среда - и съответното движение към по-здрави пространства - придобива търсене. В резултат на това все по-голям брой специалисти в строителството решават да използват високоефективни и екологично съобразни материали в своите проекти.

Ефективно проектираният и инсталиран изолационен слой предлага незабавни и дългосрочни предимства. Изолацията защитава вашето семейство, персонал, вашето оборудване и вашия бюджет. Употребата на изолационни плочи редуцира енергийните разходи, предотвратява събирането на влага, редуцира вредните емисии.

Ватата за топлоизолация създава безопасна и уютна семейна или професионална среда, запазвайки температурите умерени както през зимните студове, така и през летните жеги. Също така топлоизолирането с каменна или стъклена минерална вата подобрява акустичните характеристики на сградата, намалявайки нивата на шума.

Защо да използваме вата за изолация?

Влакната на ватата са изтъкани плътно заедно и са много по-дебели от други материали, като памук. Те не позволяват загубата на много топлина. От това следва, че са страхотни изолатори.

Видове

 • каменна минерална вата

Каменната вата, популярна също като минерална вата, бива направена чрез въртене на разтопена скала и минерали със стоманена шлака, за да се създаде продукт от вълна, подобен на памук. Притисната на рула и листове, каменната вата създава невероятно ефективна изолация със звукопоглъщащи и пожароустойчиви свойства на достъпна цена. Ватата се монтира като всяка битова изолация в кухината на стените, но може да бъде гъвкава или твърда, като предоставя пълен набор от решения, които да съответстват на вашите нужди.

 • стъклена минерална вата

Предлаганата от нас стъклена минерална вата има малко тегло, нейният монтаж е улеснен и осигурява изключителна топлоизолация, както и невероятна шумоизолираща способност. Изолацията от строителна вата е направена от стопено стъкло, което е превърнато в структура, подобна на влакна и което създава комбинация от свойства, които никой друг изолационен консуматив не може да притежава.

Предимства на строителната вата

Минералната вата е една от най-харесваните изолационни плочи, произведени и използвани в проекти навсякъде по света. Ето защо е толкова предпочитана:

 • Улеснен монтаж

Минералната вата е безспорно с ниско тегло и адаптивна и се пасва на места между дървен материал, метални рамки и гребени, без да е необходимо отделно прикрепване. Тези нейни свойства я превръщат в лесен за инсталиране и работа материал.

 • Строителната вата е несъмнено материал, приложим в много области

Каменната минералната вата се произвежда, така че да бъде приложима в много области на строителството. Без значение дали е за използване в тавански помещения, покриви, кухина на стени, масивна стена, структуриран панел или тръбопровод, изолационната плоча пасва идеално навсякъде.

 • Такъв тип изолационни плочи са безопасни

Според Европейската асоциация на производителите на изолации минералната вата се разглежда като една от най-детайлно изследваните стоки сред материалите за строителството. През последния половин век са извършени повече от 1000 проучвания от признати учени в Европа и Америка, за да бъде гарантирано, че консумативът е безопасен за използване в сградни строежи и производствени цехове.

 • Ефективната вата за топлоизолация е пожароустойчива

Допълнително предимство на минералната вата е, че тя е почти незапалима и не гори огън или разпространява пламъци. Сграда, която използва минерална вата, автоматично повишава пожарната си безопасност.

 • Каменната/стъклената минерална вата е много здрава

Що се отнася до устойчивостта, строителната вата е начело на лигата за изолация. Освен това, монтираната минерална вата има възможност да бъде преработена директно и употребена отново в изолационна система.

 • Материалът е с отлична звукова усвояемост

Структурата на минералната вата е наподобява пори и се разтяга, което й позволява да погълне звуковите вълни. В случай че имате огромна нужда от шумоизолиращи плочи, минералната вата може да бъде решението.

 • Има безупречна топлинна ефикасност

Каменната и стъклената минерална вата осигурява страхотни термични свойства и може да бъде произведена така, че да издържа на температури до 400 ° C. Това я идеалният материал за изолация на фабрики и енергийни инсталации.

 • Произвежда се от рециклирани материали

Тъй като стъклената минералната вата е изградена от суровини като стъкло, тя може да бъде създадена от рециклирани съставки. Което добавя още един огромен плюс в “характеристиките” на минерална вата на добра цена.

 • Добра дългосрочна инвестиция

Ватата за топлоизолация е елемент от цялостната изолация, в която наистина си заслужава да инвестирате време и средства. Тук отново минералната вата печели точки, защото комбинира устойчивост на материала с невероятна цена. Поради тази причина това е добра дългосрочна инвестиция.

Изолационни плочи от АТЕК 1

В нашия онлайн магазин за строителни материали може да намерите каменна и стъклена минерална вата на производители, които са известни с безкомпромисното си качество, като Knauf и URSA. Предлаганите от нас изолационни плочи и ролки вата за изолация са с разнообразни размери, различават се по състав - каменна/стъклена вата, имат допълнителни покрития като алуминиево фолио. Но всички видове продукти за топлоизолация се отличават с ефективност, устойчивост и достъпна цена.