Вата за топлоизолация

Показани 1 до 13 | 13 (1 Страници)

Строителните енергийни тенденции продължават да се изместват в посока на повишена енергийна ефективност, което води до по-строги и по-добре изолирани сгради. В същото време фокусът върху въздушния поток и неговата чистота в изградената среда - и съответното движение към по-здрави пространства - придобива търсене. В резултат на това все по-голям брой специалисти в строителството решават да използват високоефективни и екологично съобразни материали в своите проекти.

Ефективно проектираният и инсталиран изолационен слой предлага незабавни и дългосрочни предимства. Изолацията защитава вашето семейство, персонал, вашето оборудване и вашия бюджет. Употребата на изолационни плочи редуцира енергийните разходи, предотвратява събирането на влага, редуцира вредните емисии.

Ватата за топлоизолация създава безопасна и уютна семейна или професионална среда, запазвайки температурите умерени както през зимните студове, така и през летните жеги. Също така топлоизолирането с каменна или стъклена минерална вата Кнауф подобрява акустичните характеристики на сградата, намалявайки нивата на шума.

Защо да използваме вата за изолация?

Влакната на ватата са изтъкани плътно заедно и са много по-дебели от други материали, като памук. Те не позволяват загубата на много топлина. От това следва, че са страхотни изолатори.

Видове

 • каменна минерална вата

Каменната вата, популярна също като минерална вата, бива направена чрез въртене на разтопена скала и минерали със стоманена шлака, за да се създаде продукт от вълна, подобен на памук. Притисната на рула и листове, фасаднакаменната вата създава невероятно ефективна изолация със звукопоглъщащи и пожароустойчиви свойства на достъпна цена. Ватата се монтира като всяка битова изолация в кухината на стените, но може да бъде гъвкава или твърда, като предоставя пълен набор от решения, които да съответстват на вашите нужди.

 • стъклена минерална вата

Предлаганата от нас стъклена минерална вата има малко тегло, нейният монтаж е улеснен и осигурява изключителна топлоизолация, както и невероятна шумоизолираща способност. Изолацията от строителна вата е направена от стопено стъкло, което е превърнато в структура, подобна на влакна и което създава комбинация от свойства, които никой друг изолационен консуматив не може да притежава.

Предимства на строителната вата

Минералната вата е една от най-харесваните изолационни плочи, произведени и използвани в проекти навсякъде по света. Ето защо е толкова предпочитана:

 • Улеснен монтаж

Минералната вата е безспорно с ниско тегло и адаптивна и се пасва на места между дървен материал, метални рамки и гребени, без да е необходимо отделно прикрепване. Тези нейни свойства я превръщат в лесен за инсталиране и работа материал.

 • Строителната вата е несъмнено материал, приложим в много области

Каменна минерална вата се произвежда, така че да бъде приложима в много области на строителството. Без значение дали е за използване в тавански помещения, покрив, под, кухина на стени, масивна стена, структуриран панел или тръбопровод, изолационната плоча пасва идеално навсякъде.

 • Такъв тип изолационни плочи са безопасни

Според Европейската асоциация на производителите на изолации минералната вата се разглежда като една от най-детайлно изследваните стоки сред материалите за строителството. През последния половин век са извършени повече от 1000 проучвания от признати учени в Европа и Америка, за да бъде гарантирано, че консумативът е безопасен за използване в сградни строежи и производствени цехове.

 • Ефективната вата за топлоизолация е пожароустойчива

Допълнително предимство на минералната вата е, че тя е почти незапалима и не гори огън или разпространява пламъци. Сграда, която използва минерална вата, автоматично повишава пожарната си безопасност.

 • Каменната/стъклената минерална вата е много здрава

Що се отнася до устойчивостта, строителната вата е начело на лигата за изолация. Освен това, монтираната минерална вата за покрив или под има възможност да бъде преработена директно и употребена отново в изолационна система.

 • Материалът е с отлична звукова усвояемост

Структурата на минералната вата е наподобява пори и се разтяга, което й позволява да погълне звуковите вълни. В случай че имате огромна нужда от шумоизолиращи плочи, минералната вата може да бъде решението.

 • Има безупречна топлинна ефикасност

Каменната и стъклената минерална вата осигурява страхотни термични свойства и може да бъде произведена така, че да издържа на температури до 400 ° C. Това я идеалният материал за изолация на фабрики и енергийни инсталации.

 • Произвежда се от рециклирани материали

Тъй като стъклената минералната вата е изградена от суровини като стъкло, тя може да бъде създадена от рециклирани съставки. Което добавя още един огромен плюс в “характеристиките” на минерална вата на добра цена.

 • Добра дългосрочна инвестиция

Ватата за топлоизолация е елемент от цялостната изолация, в която наистина си заслужава да инвестирате време и средства. Тук отново минералната вата печели точки, защото комбинира устойчивост на материала с невероятна цена. Поради тази причина това е добра дългосрочна инвестиция.

Изолационни плочи от АТЕК 1

В нашия онлайн магазин за строителни материали може да намерите каменна и стъклена минерална вата на производители, които са известни с безкомпромисното си качество, като Knauf и URSA. Предлаганите от нас изолационни плочи и ролки вата за изолация са с разнообразни размери (3,5,8,10 см), различават се по състав - каменна/стъклена вата, имат допълнителни покрития като алуминиево фолио. Но всички видове продукти за топлоизолация се отличават с ефективност, устойчивост и достъпна цена.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България