Шпакловка и фугоуплътнители

Показани 1 до 10 | 10 (1 Страници)

Без съмнение, добре изпълненият интериорен или архитектурен проект се познава по различни фактори, но качеството и покритието на стените са отличителни критерии за такъв. И откакто на пазара за строителни материали се предлага готова шпакловка, постигането на съвършенство при гладкостта на стените и таваните е мисията възможна.

Шпакловката е много популярен начин за обработка както на вътрешни, така и на екстериорни части поради своето идеално покритие. Но има толкова много детайли и “път” за изминаване в постигането на перфектен финишинг с шпакловка, затова ние се заехме със задачата да ви разкажем за тях подробно. 

Какво представлява готовата шпакловка?

Подготовката на стената за финалното нанасяне на боя е важен момент, за който трябва да постигнете предварително безупречно покритие с помощта на шпакловка за стена. Тя изгражда здрава и надеждна база за боядисването, осигурявайки идеално гладка и равномерна повърхност за оцветяване.

Без значение дали планирате ремонт в ново жилище или освежаване на старите и скучни стени в сегашния си дом, предварителното обработване на местата с подходяща шпакловка ще ви гарантира по-голяма издръжливост на новата боя и красив дизайн на помещението.

Нека обърнем внимание малко повече какво представлява шпакловката за стени. Тя е фин прах на различна основа, например бял цимент, към който се добавят вода и други добавки до получаването на разтвор, който се полага върху стени във всякакви стаи, дори и банята. На пазара има и още по-лесна за употреба алтернатива - готовата шпакловка.

При нанасяне на разтвора по точния начин той перфектно заглажда пукнатините, отстранява несъвършенствата и дупките в стената. Гладката смес, която осигуряват шпакловките Кнауф, създава желаното от вас покритие навсякъде.

Предимства

Доказаните производители на готова шпакловка като Кнауф предлагат на потребителите разнообразни и специализирани решения с добавени полимери, които подобряват свойствата на готовата смес за фина шпакловка за стена. Някои ключови предимства са:

  • Шпаклованите стени създават по-гладко и здраво покритие за нанасяне на боя, тапет или друга декорация.
  • Готовата шпакловка ефективно хидроизолира стената и изолира влагата.
  • На пазара се предлагат универсални шпакловки, които може да използвате за вътрешни и външни стени, тавани, т.н. Тоест ще спестите от закупуването на различни материали.
  • С качествена готова смес за шпакловка ще запазите за по-дълго време здравината и целостта на стените си. Така ще намалите последващите разходи за ремонти.
  • Не всички първокласни материали са скъпи. Напротив, в нашия магазин има доста варианти на евтина шпакловка, която постига перфектно покритие.
  • Устойчивата шпакловка подсилва стената и боята, създавайки по-добра спойка между отделните слоеве.
  • Лесна за употреба и не изисква допълнително време за приготвяне.

Видове шпакловка за стени

Определено всяко помещение ще изглежда в пъти по-добре с гладки и добре шпакловани стени. Качествената шпакловка и прецизно боядисаната стена е възможно да впечатлят гостите ви или да създадат предпоставка за започване на интересна тема за разговор.

Преди да изберете вашата готова смес за шпакловка или за запушване на фуги/пукнатини, е препоръчително да се запознаете с вариантите, които се продават на пазара, след което да направите разумна инвестиция в материали. По-долу сме събрали най-важната информация за видовете, а в нашия магазин за строителни материали може да поръчате едни от най-добрите разновидности на шпакловки за стена от доказани производители, които напълно ще покрият вашите изисквания. 

Гипсови шпакловки

Готовата гипсова шпакловка се произвежда от основна съставка - гипс, примесена с талк и малко количество модификатор за гипс. Гипсовите мазилки са на много добри цени, като освен че са бюджетни, те създават нужната основа за лепене на тапети или пръскане на мазилка.

Гипсът е екологичен естествен материал, затова все повече е предпочитан в различните строителни дейности. Гипсовите шпакловки се възползват изцяло от предимствата на характеристиките на строителния гипс, включително бързо свързване, висока якост на залепване и белота на цвета. 

Бяла циментова

Бялата шпакловка за стена на основата на цимент се ползва за интериорни и екстериорни стени. Прави се благодарение на специализирани компоненти и пълнители, което я прави мултифункционална за изпълнение на задачи като шпакловка, запушване на фуги/пукнатини, изравняване върху съществуваща мазилка или бетонни стени.

Белият цимент, минералите и полимерите се миксират на едно, за да се получи шпакловката на основата на бял цимент. Този вид не отделя неприятни миризми при нанасяне.

Акрилна

От всички типове готови шпакловки тази на акрилна основа притежава най-добрите характеристики за постигане на перфектни условия за боядисване. Тя представлява готова смес за фина шпакловка на водна основа. Изсъхва значително по-бързо от типа от бял цимент и постига матов ефект. Акрилната е с дълга трайност, прави повърхността много гладка, перфектно бяла и с богато матово покритие.

Приложение

Освен по своята основа разграничението на готовите шпакловки може да бъде направено и спрямо тяхната област на приложение или производителя. При нас ще намерите първокласна готова смес за финна шпакловка на вътрешни и външни стени, за баня, за полагане върху гипсокартон, за запълване на фуги и други.

Всеки един от продукти е направен с най-добрите съставки от опитни професионалисти, за да внесе перфектно покритие и свежест на вашите безжизнени стени. 

Нашите шпакловки на достъпни цени изглаждат най-грубата повърхност, за да изградят гладка основа за боядисване, защото всяка стая заслужава да изглежда добре. Шпакловката за гипсокартон притежава идеална адхезивност. В нея са използвани специални свързващи вещества за направата на шпакловка за стена, която да ви осигури здраво захващане върху повърхността на гипсокартона.

Подбрали сме селекция от шпакловки Кнауф с универсално приложение, които запазват формите след изсъхване; постигат невероятно качество на финалния резултат; могат да бъдат с предназначение за сухи помещения и с висока устойчивост на влага; за запълване на фини фуги, затваряне на пори и заглаждане на неравности.

Всяка една шпакловка Кнауф е на супер цена, има висока производителност, смесва се без бучки или е вече готова за употреба, безопасна за кожата, не се свива, изключителна фина и бързосъхнеща.

Как се използва?

За да получите желаните резултати, трябва да знаете някои важни съвети за нанасяне на шпакловка за стена. Преди да започнете процеса по поставяне, е необходимо да се уверите, че няма никакви следи от мазнини, петна, прах, стари тапети, маслени бои и прочее. Мръсотията и прахът се препоръчва да бъдат отстранени с мека кърпа, при необходимост използвайте и подходящ препарат.

В случай, че по повърхността има микроорганизми или плесен, те задължително трябва да бъдат премахнати преди започването на шпакловането. Ако стената има неравности или по-големи пукнатини, трябва да ги запълните и изравните с шпакловка за запушване на фуги/пукнатини. Финално минете с шкурка, за да загладите по-грубите места. При нужда използвайте и различни размери шкурка до получаване на желания ефект.

Ако планирате да шпакловате нова зидана повърхност, съветваме ви да почакате малко време да се втвърди, преди да нанесете готова шпакловка за стена. Експертите препоръчват да мине период от 6 месеца, преди да бъде обработвана зиданата повърхност. Започнете с поставяне на грунд, който ще помогне за по-доброто сцепление между шпакловката и стената.

Оставете го да изсъхне преди да преминете към готовата шпакловка. Отново след шпакловане е наложително да се изчака, сместа да изсъхне (вижте какви са указанията на производителя върху етикета за времето на съхнене). Обикновено този период може да варира от 4 до 24 часа.

Ако отново има неравности, загладете ги внимателно с подходяща шкурка и отстранете прашинките с кърпа. Накрая завършете с още един слой грунд, оставете да изсъхне, шлайфайте финално с шкурка и вече сте готови за боядисване.

През цялото време е добре да покриете пространството около обработваната с готова шпакловка стена, за да си спестите неприятни зацапвания и трудноотстраняващи се петна. Не забравяйте да се погрижите и за своята безопасност, като поставите защитни очила и маска, докато махате излишните частици от стената, нанасяте шпакловка или шкурите.

С помощта на отвертка изровете всички пукнатини и вдлъбнатини по стената. Нанасяйте шпакловката за стена само върху предварително навлажнена повърхност. Това действие позволява на сместа за шпакловане да създаде здрава връзка с основите на стената. Разнесете върху измазана стена посредством подходящи инструменти като шпакла и твърда четка. След измазване на шпакловката, сухата повърхност се шлайфа с шкурка.

Поръчка на качествени шпакловка и фугоуплътнители от Атек 1 

Полагането на качествена шпакловка е от огромно значение за постигане на безупречни стени. Изборът на точния продукт ще ви донесе ползи в дългосрочен план. Затова решението ви за покупка на материали за шпакловка трябва да бъде разумно.

Не пренебрегвайте изолационните и естетическите предимства на готовата смес за фина шпакловка, защото само боята няма как да превърне стените в дома ви в красиви. Направете помещенията още по-привлекателни с прави и равни стени благодарение на устойчива шпакловка.

В Атек 1 се предлагат шпакловки за стена на изгодни цени, които са идеални за почти всички домове. Помислете за количеството слънце и влага, на които е изложен имотът ви, преди да изберете. Винаги е най-добре да се консултирате с професионалист, затова може да разчитате на нашия компетентен екип за консултация.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България