Гипсофазер и гипсофазерни плоскости

Показани 1 до 6 | 6 (1 Страници)

Ако конструкцията от гипсокартон трябва да издържи на особено големи натоварвания, често се използват гипсфазерни плоскости. Целулозните влакна, интегрирани в гипса, осигуряват по-висока стабилност.

Производството на гипсофазерни плоскости е по-различно от това на гипсокартонените плоскости. Докато при последните се излива гипсова каша между два слоя картон, по-твърдите гипсфазерни плоскости са направени от гипс и рециклирани хартиени влакна. Те са импрегнирани, за да могат да се използват в сухо строителство дори във влажни помещения.

Използването на гипсфазерна плоскост винаги има смисъл там, където се поставят високи изисквания към строителните материали, използвани в интериорния дизайн. Това може да бъде например в дървеното строителство, където гипсофазерът е идеалният строителен материал като носещ елемент, или в административни или търговски сгради, чиито стени, подове или тавани трябва да са особено удароустойчиви и стабилни.

Именно добрата носеща способност прави възможно това, което иначе не е никак лесно за изпълнение с обикновен гипсокартон.

Гипсофазерните плоскости Кнауф са изключително стабилни, надеждни и устойчиви. Тежките рафтове могат да бъдат прикрепени спокойно към стените от гипсофазер с обикновени винтове. Големите плоски телевизори и кухненски шкафове не представляват никаква опасност за гипсфазерната плоскост. Стойките и шкафовете се захващат за стената с дюбели, изработени от пластмаса или метал.

Разбира се, не само тежките натоварвания могат да бъдат причина за използването на гипсфазер. Земните трусове могат да имат разрушителен ефект върху сградата. Ето защо в райони с по-чести земетресения те са по-добрата алтернатива.

Висока издръжливост

Стените от гипсофазер Кнауф не са чувствителни към ежедневни механични натоварвания като удари, драскотини с предмети с остри ръбове.

Освен това, гладката им повърхност без изпъкнали влакна е идеална за последващи покрития. Можете да ги боядисате, да залепите тапети или да използвате други довършителни покрития.

Тъй като имат висока стабилност и лесен монтаж, гипсофазерните подови елементи Кнауф са идеални като елементи за довършителни подове. Те могат да се използват както върху конструкции от дърво, така и върху такива от бетон. Подобряват звукоизолацията, съкращават ремонтните срокове и допринасят за огнеустойчивостта на сградата.

Резултатът с използването на гипсофазерните подови елементи Кнауф е създаване на равна, здрава повърхност: устойчив под, който отговаря на високите изисквания за защита от пожар и шум в особено висока степен.

Гипсфазерни плоскости Кнауф за стени, тавани и покриви

В интериорния дизайн гипсофазерни плоскости Кнауф са широко използвани за стени, тавани и покриви. Тъй като в сравнение с обикновения гипсокартон, те са много по-устойчиви, здрави и надеждни, предлагат широк спектър от възможни приложения.

Можете да изградите предградни стени, наклонени тавани, да ги закрепите към конструкции от дърво и метал, както и да ги използвате в кухни, бани и помещения, които имат сходно предназначение.

Това ги прави популярен строителен материал, който ви гарантира дълги години употреба, устойчивост и надеждност от най-високо ниво.

Гипсофазерът в дървеното строителство

Друга важна роля на приложение на гипсофазерните плоскости е дървеното строителство, както посочихме и по-горе. Гипсофазерът Кнауф е подсилен, което го прави идеален за дървената конструкция. По този начин създавате изключително здрава, твърда и гладка повърхност.

Съвременното строителство с дървени материали е енергийно ефективно, високотехнологично и стабилно. Ето защо то неслучайно заема все по-голяма част от новопостроените сгради.

Гипсофазерните плоскости са универсален материал за облицовка на плоскости с дървена конструкция: стягат я и я предпазват от пожар. Благодарение на тях няма нужда от диагонални ленти за хоризонтална защита. Какво вече споменахме: сеизмичната стабилност също се увеличава.

Гипсфазерни плоскости Кнауф ви гарантират и екологично строителство, което не застрашава околната среда. Можете спокойно да инсталирате гипсофазер, за да преобразувате таванското помещение, да изравните стените и таваните, да подсилите и подсигурите подовете.

Размери

Стандартните размери са от десет до 22 милиметра дебелина; от 1500 до 3100 милиметра дължина; от 1000 до 1260 милиметра ширина.

В зависимост от дебелината на листовете, могат да бъдат нарязани, счупени и оформени според вашите размери.

Изберете нашите гипсофазерни плоскости Кнауф както за носещ, така и за чисто покривен компонент. Те са подходящ избор за както за неносещи вътрешни стени, така и за носещи елементи в сглобяемата конструкция.

Ние ви предлагаме качествен гипсофазер на изгодна цена. В нашия каталог ще откриете само високачествени строителни материали на производители, които от години са утвърдени на пазара. Благодарение на ефективно функциониращата ни мрежа в страната, ние гарантираме бърза доставка и високи стандарти на обслужване.

Заложете на качеството и сигурността с нашите гипсофазерни плоскости на страхотни цени. Не правете компромис с качеството, когато става въпрос за сухо строителство.

Изберете иновативните и модерни системи за сухо строителство Кнауф, които ще ви дадат допълнителни гаранции за качество на вашите проекти.

А от нас ще получите удобна доставка до всяка точка на страната, конкурентни цени и коректно обслужване. Поръчайте всичко необходимо за вашия ремонт само с един клик!

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България