Мембрани и ленти за хидроизолация и пароизолация

Показани 1 до 9 | 9 (1 Страници)

Водата и влагата знаят много добре как да намерят своя път и да проникнат в интериора на вашето място, като по този начин причинят значителни щети. Много е важно до колко е водоустойчив вашия дом или офис на всякакви възможни повреди.

Липсата на каквато и да е хидроизолация може да доведе до появата на пукнатини, отлепване на бои и дори плесени, мана и замърсители на въздуха. Наводняването на част от имота ви води до голям риск за структурата и основата на сградата. Не само за сградата, но и може да създаде здравословни проблеми на нейните жители. Влагата развива гниеща миризма, която постепенно се засилва и затруднява дишането на обитателите.

Защитна мембрана за хидроизолация

Хидроизолационна мембрана /парна бариера/ – това е тънък слой водонепропусклив материал, който се полага върху повърхности. Този слой е непрекъснат и не позволява на водата да преминава през него. Например, на равна тераса, мембрана за хидроизолация може да се постави над структурната плоча и под финишните плочки. Парни бариери се използват много често и за изолация на покрив.

Това ще гарантира, че водата не прониква в структурната плоча. Плочките и мембраната трябва да бъдат положени върху пълнеж от материал, който е наклонен, за да се гарантира, че водата се влива в канализацията.

Тези мембрани са съставени от тънки слоеве водоустойчив материал. Повечето са с дебелина около 2 до 4 мм. В идеалния случай защитната мембрана /фолио за хидроизолация трябва да бъде на достъпна цена, здрава, гъвкава, устойчива на разкъсване и еластичност, така че да може да се разтегне, за да покрие пукнатини, а също и да се слее със сградата.

Ако мембраната трябва да бъде изложена на слънце, тогава тя трябва да е устойчива на UV лъчи. Фолиото трябва да е достатъчно гъвкаво, за да приеме каквато и да е форма, върху която е поставена, и да може да се обръща нагоре и над стени и други конструктивни особености.

Хидроизолационна лента

Лента за хидроизолация – това е друг много важен компонент при изграждането на защита от вода и влага, състоящ се от водоустойчив материал. Тя постига отлична връзка с мембраната за хидроизолация за оптимален ефект.

Самозалепваща хидроизолационна лента може да се сложи и върху повърхности като дърво, тухли, чисти бетонови повърхности и  OSB плоскости. При нас ще намерите качествени ленти за хидроизолация на изгодни цени. Прилагат се за съединение на отделни части, уплътнение на места с въздух и свързване.

Предимства на хидроизолацията

Водата, която прониква през стените на дома, е една от основните причини за щетите. Често тече през основата, след като се събира на земята около къщата, но може да изтече и през повредена тръба или покрива по време на силни валежи. Това може да бъде катастрофално.

Хидроизолацията на вашия дом е най-добрият начин да предотвратите навлизането на вода вътре и да я предпазите от увреждане на водата. Ето и 5 ползи от хидроизолацията на място както с висококачествена хидроизолационна мембрана за покрив, така и със сигурна хидроизолационна лента:

  1. Намалени разходи за енергия

Хидроизолацията на вашия дом помага да се намали сумата, която плащате за електроенергия. Това е така, защото хидроизолационните уплътнения като мембрана и лента блокират влагата и студа и запълват всякакви празнини.

  1. Защитаване на дома

Ако сте като повечето хора, прекарвате по-голямата част от времето си в дома си, оттук и необходимостта да направите всичко възможно, за да си гарантирате, че го съхранявате правилно. Водата може да навлезе в дома ви не само да го направи необитаем, но и да го разруши. След всички усилия, вложени за придобиване на дома ви, защо да го оставите незащитен? Хидроизолацията на вашия дом ще ви помогне да го предпазите от влошаване и ще запази инвестицията ви в дългосрочен план.

  1. Предотвратяване на здравословни проблеми

Благодарение на защитната мембрана за хидроизолация на добра цена предотвратявате и развитието на болести. Това е така, защото токсичната черна плесен расте във влажни зони и нейното разпространение води до неприятна миризма. Ако не се отървете от нея, може да развиете  определени здравословни проблеми като алергичен ринит, астма, кожни алергии, главоболие, треска и кашлица

  1. Повече стойност за вашия имот

Най-често при наводнения страда мазето. Чрез нашата хидроизолационна мембрана създавате допълнително пространство в дома си, което може да се използва за съхранение на вещи или дори като допълнително жилищно пространство. Доказано е, че дом без следи от течове на вода се оценява поне с 20 на сто повече. Също така, дом без течове или мухлясала миризма ще привлече повече купувачи и наематели.

  1. Спокойствие за вас

И накрая, хидроизолацията на дома намалява стреса от протичане на тавана. Използвайки предлаганата от нас хидроизолационна подпокривна мембрана няма да се притеснявате повече за наводнения върху вашето имущество.

Хидроизолацията на вашия имот е стъпка, която не трябва да отлагате. Защитете се от влагата и неприятните последствия, която тя носи върху имуществото и здравето ви. Поръчайте сега подходящите мембрана и лента за хидроизолация на разумна цена, за да си осигурите чист и сигурен от влажност дом.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България