Строителни лепила

Показани 1 до 20 | 22 (2 Страници)

Строително лепило се използва в строителни дейности в дома, и не само - като изграждане, обновяване и довършителните работи. Изборът на правилния строителен лепилен продукт може да бъде объркващ, тъй като сред тези стоки има много видове.

За щастие, производителите са доста добри в изброяването на употребите на своите продукти на етикетите. Някои от тях са доста специфични, "например само за керамични плочки". Други представят своите продукти за по-широка употреба, които могат да се използват в широк спектър от задачи.

Състав на строителното лепило

Съставът на строителните лепила варира. В тях има множество химикали, като сред съставките се включват глина, цимент, акрилна смола, полиуретанови мономери, стирен-бутадиен каучук, хексан и други неполярни разтворители, както и различни инициатори и функционални добавки. Спрямо различното съдържание на конкретното строително лепило, то има и разнообразно приложение.

Сухо строителство

Строителното лепило се използва в приложенията на сухото строителство, за да се предотврати появата на надрасквания и да се намали броя на необходимите крепежни елементи - като същевременно се осигури по-здрава и по-трайна връзка. Също така може да се използват строителни лепила, за да се подобрят и шумоизолиращите свойства при монтаж на гипсокартон.

Външна и подова настилки

Що се отнася до проекти за външни и подови настилки, хората могат да се изправят пред много предизвикателства, включително екстремни температури - горещи или студени - както и неблагоприятно време, като дъжд или сняг.

Висококачественото строително лепило на изгодна цена осигурява множество функции, включително устойчивост на климата, особено при по-специфични приложения като залепване на мокър или замръзнал дървен материал, OSB или шперплат. Плюс това, строителното лепило за подови настилки ще помогне да се предотвратят „скърцания“ в пода, които са често срещан проблем.

Тежки приложения

Ако работите върху голям и взискателен проект, включващ бетон, дърво и други, строителните лепила за груби конструкции са идеални за осигуряване на дълготрайна и трайна връзка между отделните елементи. Правилното строително лепило може да осигури устойчива, гъвкава връзка, която няма да се прекъсне при промяна на материала или на температурите във времето.

Универсална употреба

И накрая, ако търсите строително лепило, което може да служи като решение от типа „всичко в едно“, потърсете продукт с универсална употреба. Поради своята гъвкавост и способност да се свързва с почти всеки субстрат, да издържа на екстремни температури и се справя добре при всякакви метеорологични условия, универсалните строителни лепила са перфектни дори за най-взискателните приложения, които могат включва един или повече субстрати - включително повърхности, които са замръзнали или мокри.

При нас в строителен магазин Атек 1 може да намерите строителни лепила на изгодни цени и с различно приложение на водещи производители  - Теракол, Тракон, Баумит, Флекс, други.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България