Газобетон

Показани 1 до 1 | 1 (1 Страници)

Употребата на газобетон става все по-разпространена напоследък, като постепенно започва да измества използването на добре познатите керамични тухлени материали. По състав газобетонните тухли представляват леки, порести бетонени блокове, получени по химичен път.

Или иначе казано, чрез направата на смесица от пясък, цимент, вар, прах от алуминий и силно нагрята вода. Като резултат се получават именно газобетонни тухли, които ценово и качествено не отстъпват, а често и превъзхождат традиционните тухли.

Употреба

Газобетонни тухли се използват широко в строителството, както на открито за външно строителство, така и на закрито - за изграждането на вътрешни прегради или стени (носещи или не). Също намират отлично приложение при довършителните работи в кухнята, когато става дума за доизграждането на плотове, затваряне на тераси или намаляване размера на прозорци например.

Предимства

  • Като начало трябва да споменем факта, че газобетонът е изключително лек материал, което прави употребата и транспортирането му лесни. Това е така благодарение на порестата структура на самите блокове, още наричани клетъчни блокове.
  • Тухлите от газобетон осигуряват естествено „дишане“ на стените и помещенията, изградени от тях отново заради своя състав. Влагата не се задържа в жилището и циркулацията на въздуха не е затруднена.
  • Това, което прави газобетонната тухла предпочитан избор за строителите, дори и начинаещи, е възможността за нейната лесна обработка. Изграждането на нестандартни и нетипични форми е възможно само с помощта на ръчен или електрически трион.
  • Още едно голямо предимство на газобетона е топлоизолацията. При употребата на газобетон е възможно да не се нанася допълнителен слой изолиращ материал. Освен това, газобетонът е незапалим.
  • Тухлите от газобетон се произвеждат без употребата на опасни синтетични вещества.
  • Издръжливи са външни вредители като гризачи или микроорганизми.
  • Устойчиви са при ниски температури и не губят лесно експлоатационните си качества.

Работа с газобетон

Изграждането на стени с този материал е изключително лесно и осигурява удобна обработка. Газобетонните тухли са големи, прецизни по размер и с ниско тегло. Това осигурява отлични резултати. Нивелацията се осъществява с помощта на познатите средства за нивелиране като гумен чук, нивелир и мастар.

В нашия сайт ще намерите газобетонни тухли с различни размери за зидария с универсално предназначение. Разбира се, тяхното тегло също варира. То се определя в зависимост от дебелината на блоковете. Показаната в сайта ни цена е за 1 брой газобетонна тухла.

Тя варира за различните на дебелина блокове, като както може да се очаква, по-дебелите са с по-висока цена. За да закупите тухли от газобетон онлайн е необходимо да посочите съответно дебелината и количеството. При изграждането на зидария от един квадратен метър ще са нужни 6.67 блока, като дебелината в случая не е от значение.

Размери:

  • Газобетон 50мм
  • Газобетон 75мм
  • Газобетон 100мм
  • Газобетон 125мм
  • Газобетон 150мм
  • Газобетон 200мм
  • Газобетон 250мм

Доставка

При поръчка на газобетон онлайн през нашия сайт, вие ще трябва да изберете начина на доставка на материалите. Доставка на газобетонни тухли може да се извърши както от куриерска фирма, на цена, зависеща от техните тарифи, така и чрез личен транспорт на нашия строителен магазин.

След като сте подали своята заявка през сайта, наш служител ще се свърже с вас, за да уточни условията и стойността на поръчаната стока, както и детайли по доставката.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България