Монтажно лепило

Показани 1 до 7 | 7 (1 Страници)

Без значение дали се развивате професионално в някоя сфера като дърводелец, строител, майстор-зидар или пък обичате да се отдавате на хобита и проекти в свободното си време, изискващи залепване или свързване на отделни компоненти, сте имали нужда от качествено монтажно лепило.

Ако досега не сте се изправяли пред подобно решение, ви съветваме да прочетете по-надолу как да изберете подходящото силно монтажно лепило, благодарение на което ще завършите успешно ремонт или по-артистична инсталация.

Как да изберете подходящо монтажно лепило?

Каквото и да сте планирали да правите, то със сигурност ще ви трябва лепило. Като цяло на пазара се предлагат много и различни марки, затова може да се объркате при закупуване на точния лепилен продукт.

Подборът на точния продукт за вашата цел е много важен, тъй като доброто бързостягащо монтажно лепило ще определи здравината на залепването и неговата издръжливост. Също така можете да спестите пари, като се спрете на правилният артикул.

Има редица фактори, които да се вземат предвид при избора:

 1. Състав на лепилото.
 2. Материалите, от които са изработени отделните елементи за залепване.
 3. Големина на повърхността, която ще се обработва.
 4. Време за изсъхване.

Базирайки се на тези четири точки, лепилата могат да бъдат категоризирани в две главни групи: универсални и монтажни лепила с конкретно предназначение. Първата категория са продукти, които всеки майстор - любител или професионалист, има задължително под ръка. Докато втората група са доста по-специфични и определено се използват в по-конкретни случаи и са задължителна предпоставка за качественото завършване на всеки проект.

Монтажни лепила от строителен магазин Атек 1

Монтажните лепила в нашия онлайн магазин са с доказан произход и първокласни характеристики. Пример за част от брандовете, с които работим, са Титан и Knauf. В нашия асортимент можете да намерите подходящи продукти като: 

 • прозрачно силно монтажно лепило;
 • ръчно монтажно лепило Титан за топлоизолационни плоскости;
 • гипсово;
 • бързостягащо монтажно лепило за огледала;
 • пистолетно полиуретаново;
 • полиуретаново лепило-уплътнител;
 • други.

Монтажното лепило е добра алтернатива за устойчива връзка между отделните компоненти и се предлага на добра цена. Подобен продукт намира приложение в дейности като създаване на изолация, закрепване на елементи, уплътняване на процепи и пукнатини, залепване на плоскости за топлоизолация, фиксиране на фасади и запечатвани на празнини между панели за изолация.

Нашите монтажни лепила са подходящи за нанасяне върху екстериорни и интериорни елементи, за места като кухня, тераса, баня, спалня и други.

Материалите, които можете да свържете със силно монтажно лепило, варират от огледало през бетон до дърво като корк.

Насоки за по-качествена употреба

Подготвили сме ви няколко насоки, които ви препоръчваме да прилагате, при употребата на монтажни лепила. За да имате добър краен резултат от използването им, е нужно да изберете точния продукт и да го поставите правилно.

 • На първо място е задължително да почистите повърхностите от мазнини, мръсотия и разхлабени частици, които могат да намалят ефективността на монтажното лепило.
 • При необходимост преди залепяне на частите - третирайте повърхността с шкурка. Грапавостта ще увеличи здравината на връзката.
 • Времето за затягане е времето, в което отделните елементи трябва да се държат заедно. То трябва да е спазва. Нарушаването му би отслабило силата и трайността на връзката.
 • Не използвайте вече залепените компоненти преди да се уверите, че монтажното лепило е засъхнало напълно. В противен случай може да се наложи отново да ги залепите.

Разгледайте в нашия онлайн магазин секцията с монтажни лепила на добра цена, за да подберете най-качественото и правилното за целите на вашия проект. Ако имате нужда от професионална консултация, ние сме на ваше разположение.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България