Посипка за сух под Керамзит (заместител на Перлит)

Показани 1 до 1 | 1 (1 Страници)

При нас ще намерите висококачествени решения за подготовка на повърхности с посипка за сух под Керамзит на изгодна цена. Продуктите на Knauf в тази категория са създадени с цел осигуряване на идеална основа за всякакъв вид строителни проекти в сухи помещения.

Посипка за сух под - идеално равнище с Керамзит - заместител на перлит

Нашата суха посипка, обогатена с керамзит, предоставя отлично изравняване за подовите повърхности. Специално създадена формула, която е ефективен заместител на перлит, гарантира ефективно изравняване и стабилност на пода ви преди монтажа на гипсфазерни плоскости или други подови елементи.

Сухата посипка за под с керамзит представлява важна част от строителните проекти в сухи помещения и има множество ползи и приложения. В есенцията си, този материал се използва за изравняване и подготовка на основи преди монтажа на различни подови покрития. Ето някои от основните приложения и ползи:

 • Изравняване на повърхности: Сухата посипка с керамзит се използва за коригиране на неравности и нивелиране на основи. Това осигурява стабилна и равна повърхност, която е идеална за по-нататъшен монтаж на различни подови материали.
 • Подготовка за монтаж на гипсфазерни плоскости: Посипката се прилага преди монтажа на гипсфазерни плоскости в сухи помещения. Този процес не само улеснява монтажа, но и гарантира стабилна основа за тези строителни елементи.
 • Подобряване на топло- и шумоизолацията: Сместа с керамзит има добри топло- и шумоизолационни свойства. Когато се приложи като суха посипка, тя може да подобри енергийната ефективност на сградата и да намали преноса на звук.
 • Пожарозащита: Някои от продуктите в тази категория имат висок клас на реакция на огън (например, клас A1), което ги прави подходящи за използване в сгради, където пожарозащитата е от особено значение.

Сухата посипка с керамзит предоставя надеждно и устойчиво решение за подготовка на основи, което се отразява положително върху качеството и устойчивостта на построените структури.

Цена на сух под с Knauf Керамзит - икономично и качествено решение

Цената на нашата посипка за сух под с керамзит отразява баланса между икономичност и високо качество. Съчетавайки устойчивост и функционалност, нашите продукти представляват интелигентно решение за подготовка на основи във вашия проект.

Открийте как посипката за сух под със заместител на перлит от Кнауф ви предоставя достъпна цена и ефективност, гарантирайки качествено изпълнение на вашите строителни задачи.

Какво е Керамзит?

Керамзитът е лек материал, получен от разширена глина. Произвежда се чрез нагряване на глината при висока температура, което причинява разширяването на глинените частици и образуването на малки въздушни пространства в структурата на материала. Този процес създава лек и порест материал с отлични топлоизолационни и звукоизолационни свойства.

Характерните черти на керамзита включват:

 • Лекота: Керамзитът е изключително лек материал поради високата си степен на пористост. Това го прави удобен за използване в строителството, където лекотата е желана характеристика.
 • Добра топлоизолация: Поради присъствието на въздушни камери в структурата си, керамзитът има отлични топлоизолационни свойства. Този материал се използва в строителството за подобряване на енергийната ефективност на сградите.
 • Пореста структура: Керамзитът има пореста структура, която го прави ефективен за улавяне на звук. Това го прави подходящ за използване в сгради, където звукоизолацията е важна.
 • Устойчивост на високи температури: Керамзитът може да устои на високи температури, което го прави подходящ за приложения, които изискват устойчивост на топлинни въздействия.

Керамзитът се използва широко в строителството, особено като съставна част на различни строителни материали, включително посипки за сух под, бетон, леки строителни блокове и други.

Какво да изберем за суха посипка - керамзит или перлит? 

Изборът между керамзит и перлит за суха посипка за под зависи от конкретните изисквания на вашата строителна задача и предпочитанията ви. Ето някои аспекти, които може да вземете предвид:

Топлоизолационни свойства

 • Керамзит: Има добри топлоизолационни свойства и е подходящ за приложения, където топлоизолацията е важна.
 • Перлит: Също предлага добра топлоизолация, като същевременно е по-лек от керамзита.

Лекота и тегло

 • Керамзит: По-тежък от перлита, което може да бъде предимство или недостатък в зависимост от конкретните изисквания.
 • Перлит: Изключително лек материал, което може да бъде ползотворно, особено ако теглото на конструкцията е фактор.

Звукоизолация

 • Керамзит: Поради порестата си структура, може да предложи добри звукоизолационни свойства.
 • Перлит: Също може да подобри звукоизолацията, въпреки че това не е толкова изразено като при керамзита.

Цена

 • Керамзит и перлит: Цената може да варира в зависимост от региона и наличността, но перлитът обикновено е по-скъп в сравнение с керамзита.

Практически съвети

 • Керамзит: Подходящ, ако топлоизолацията и стабилността са от голямо значение.
 • Перлит: Идеален, ако лекотата и топлоизолационните свойства са ключови фактори.

Изборът между керамзит и перлит ще зависи от конкретните характеристики, които търсите в материала, и от изискванията на вашата строителна задача.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България