Гипсово лепило

Показани 1 до 3 | 3 (1 Страници)

Гипсът е наистина предпочитан материал. Бива използван често при производството на смеси и материали за строителни цели. Най-често срещаният вариант на неговата употреба е правенето на гипсово лепило. То ползва стандартно за залепване на гипсокартон, декоративни гипсови части и композитни плочи с топло / акустична изолация на закрито. От АТЕК 1 сме направили кратък преглед на базовите свойства на този продукт, неговите предимства, начин на приготвяне и приложение.

Предлаганото в нашия магазин гипсово лепило на изгодна цена представлява суха смес, произведена на основата на естествени гипсови свързващи вещества, получени в процеса на калциниране на гипсови камъни и минерални пълнители. Съдържа модификатори, които правят хоросана издръжлив и лесен за прилагане.

Най-често гипсовото лепило се прилага  в някои от тези случаи:

 • За фиксиране на GWP и GVL, когато лепителният материал се явява базов свързващ компонент. Този тип плоскости са огромни, затова създават възможност за бързо изграждане на стени. За тях ще имате нужда от лепило, което бързо се закрепва. В тази ситуация гипсовото лепило е пряката конкуренция на монтажната пяна.
 • При облицоването на стените с гипсова плочка и изкуствени камъни. Обикновено лепилото от гипс се ползва за вътрешни ремонти.
 • Когато листове от гипсокартон / гипсофазер под формата на груб завършек е необходимо да бъдат монтирани върху стени и тавани, най-подходящо е гипсово лепило, което можете да поръчате на изгодни цени от нашия сайт.

На база широката употреба на този тип лепително вещество, трябва да отделим внимание на основните му характеристики:

 • втвърдява се относително бързо;
 • има достъпна цена;
 • характеризира се с отлично адхезивно свойство.

Типове гипсово лепило

Най-често гипсовият състав се произвежда във формата на сухо прахообразно вещество, но може да намерите в нашия магазин и готово за употреба гипсово лепило. Сместа е изключително удобна за прилагане. За да бъде повишена възможността за адхезия, към ключовите елементи на съдържанието се добавят специални вещества, които освен че увеличават свързващите свойства, позволяват по-дълга работа с лепилото.

Например, ако обмисляте с какво да залепите гипсова плочка, тогава е нужно да прегледате по-детайлно различните типове разфасовки на гипсово лепило, които включват състав на силициев пясък. От значение е да се вземе предвид, че количеството и видовете добавки в гипсовото лепило въздействат върху свойствата на продукта и неговите цени.

Основната задача на този състав е осъществяването на подобрени адхезивни възможности към площта. При нас може да поръчате готово гипсово лепило, което е съставено от по-голямо количество гипс. Този факт въздейства върху лепителните свойства на свързващия компонент към повърхността.

Ефективността на продукта може да прецените и по количеството вода, нужно за разбъркване на лепилото. Тази стойност обикновено може да видите на продуктовата опаковка. Например, ако е уточнено, че за един килограм смес са необходими 300 мл вода, това доказва, че в съдържанието присъства малко количество гипс, поради тази причина адхезивните му свойства са намалени.

Предимства

 • Приготвя се по-лесно и по-бързо.
 • При миксирането с вода не се появяват бучки.
 • Различава се с повишената издръжливост.
 • Изсъхва относително бързо.
 • Устойчивост поради добавянето на водозадържащи добавки.
 • Гипсовото лепило в различни разфасовки е устойчиво и здраво, затова се прави икономия от материала при употреба.
 • С това лепило се създава съвсем малка големина на шева между блоковете / плочите за облицовка.

Процес на приготвяне на лепилата от гипс

Както стана ясно и в горните редове,  по-добре е гипсовото лепило да е в прахообразна форма. Миксирайте сместа с вода в подходящ съд. Първо, е нужно да се излее вода в съда, към който постепенно ще се добавя гипсовото лепило . Нужно е внимателно да смесвате състава, така че е препоръчително да разбърквате с подходящ за това миксер.

Като краен резултат би трябвало да получите смес, приличаща на заквасената сметана, без никакви бучки. Не препоръчваме добавяне на други компоненти към лепилото. Уверете се, че че използваният съд за приготвяне на сместа е бил непременно чист.

Гипсовото лепило е модерна строителна смес, която се печели все повече почитатели. Лидер за тези продукти е брандът Knauf, но компаниите Rigips Adhesive и Боро не изостават по качество. Този лепителен материал е чудесен за употреба както от професионални строители, така и хоби майстори. Подходящ за промишлено и домашно приложение. Изберете вашето готово гипсово лепило на супер цена от нашия строителен магазин.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България