Дюбели за топлоизолация

Показани 1 до 16 | 16 (1 Страници)

Монтирането на дюбели за топлоизолация е препоръчително да се извършва при температура над 0 ° С. Дълбочината на отворите трябва да е с поне 10 мм по-голяма от дълбочината на закрепване на дюбела в основата.

Старите мазилки и керамични покрития, върху които се извършва инсталирането на топлоизолационната система, не са достатъчна надеждна подпора за дюбела. Този факт е задължително да се има предвид при избор на дължината на монтирания вид дюбел за изолация с фибран или стиропор.

Монтиране на термо дюбел

Монтаж на дюбел за изолация трябва да бъде извършено през достатъчно дебел слой лепило и то след като лепящият материал е добре изсъхнал - минимум 24 часа период за съхнене.

Когато използвате полиуретаново лепило за свързване на топлоизолационните плоскости, монтирането на дюбели за изолация може да започне 2 часа след свързването на отделните повърхности. Монтираните дюбели трябва да стоят здраво и да натискат плочата за топлоизолация (фибран / стиропор и др.).

Когато дюбелите са монтирани под армираща мрежа, капакът им трябва да бъдат забит докрай, за да се предпази дюбелът  от проникване на влага във вътрешността му. При този стил на монтиране чашата на дюбела трябва леко да потъне в топлоизолационната дъска, така че да образува една изравнена повърхнина с дъската.

Прекалено дълбокото забиване на дюбела води до локално увеличена дебелина на мазилката, която при навлажняване поради по-дългото време на сушене, води до образуване на видим отпечатък (тъмно петно) на фасадата. 

За да не влияят на ефективността на топлоизолацията, трябва да се използват само качествени дюбели за стиропор или фибран с коефициент на топлопреминаване ≤ 0,002 W / K. Когато използвате дюбели с коефициент по-голям от този, в допълнение към топлинните загуби, на фасадата се образуват постоянни ярки петна с размерите на чашките на дюбелите.

Този ефект може да бъде предотвратен, ако дюбелите са монтирани по-дълбоко в топлоизолационния слой, така че чашата му да бъде “вкопана” на около 20 мм в него и образуваният отвор може да бъде покрит с капак от изолационния материал.  След техния монтаж в изолация, чашките трябва да бъдат измазани, така че да бъдат напълно покрити, без да се натрупва мазилка върху тях.

Поръчка на дюбели за топлоизолация от Атек

Екипът на магазин за строителни материали АТЕК притежава дългогодишни знания и опит в продажбата на висококачествени строителни  материали и аксесоари като дюбел за изолация за фибран и стиропор. Наясно сме, че за високоефективната топлоизолация са необходими дюбели с отлични монтажни свойства.

Предлаганите от нас дюбели за изолация са на ниска цена, която не влияе по никакъв начин на тяхното качество. При нас може да откриете разнообразни размери на дюбели за топлоизолация, заповядайте в нашия склад за повече информация или ни потърсете чрез контактите, показани в онлайн магазина.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България