Дюбели за топлоизолация

8/110 Дюбел за топлоизолация за бетон

0.07 лв.

8/140 Дюбел за топлоизолация за бетон

0.22 лв.

10/90 Дюбел за топлоизолация

0.17 лв.

10/120 Дюбел за топлоизолация (500)

0.16 лв.

10/120 Дюбел за топлоизолация с PVC пирон

0.18 лв.

10/120 Дюбел за топлоизолация с метален пирон

0.30 лв.

10/130 Дюбел за топлоизолация

0.24 лв.

10/140 Дюбел за топлоизолация (400)

0.17 лв.

10/160 Дюбел за топлоизолация

0.18 лв.
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)

Монтирането на дюбели за топлоизолация е препоръчително да се извършва при температура над 0 ° С. Дълбочината на отворите трябва да е с поне 10 мм по-голяма от дълбочината на закрепване на дюбела в основата.

Старите мазилки и керамични покрития, върху които се извършва инсталирането на топлоизолационната система, не са достатъчна надеждна подпора за дюбела. Този факт е задължително да се има предвид при избор на дължината на монтирания вид дюбел за изолация.

Монтиране на термо дюбел

Монтирането на дюбела за изолация трябва да бъде извършено през достатъчно дебел слой лепило и то след като лепящият материал е добре изсъхнал - минимум 24 часа период за съхнене.

Когато използвате полиуретаново лепило за свързване на топлоизолационните плоскости, монтирането на дюбели за изолация може да започне 2 часа след свързването на отделните повърхности. Монтираните дюбели трябва да стоят здраво и да натискат плочата за топлоизолация.

Когато дюбелите са монтирани под армираща мрежа, капакът им трябва да бъдат забит докрай, за да се предпази дюбелът  от проникване на влага във вътрешността му. При този стил на монтиране чашата на дюбела трябва леко да потъне в топлоизолационната дъска, така че да образува една изравнена повърхнина с дъската.

Прекалено дълбокото забиване на дюбела води до локално увеличена дебелина на мазилката, която при навлажняване поради по-дългото време на сушене, води до образуване на видим отпечатък (тъмно петно) на фасадата. 

За да не влияят на ефективността на топлоизолацията, трябва да се използват само качествени дюбели за топлоизолация с коефициент на топлопреминаване ≤ 0,002 W / K. Когато използвате дюбели с коефициент по-голям от този, в допълнение към топлинните загуби, на фасадата се образуват постоянни ярки петна с размерите на чашките на дюбелите.

Този ефект може да бъде предотвратен, ако дюбелите са монтирани по-дълбоко в топлоизолационния слой, така че чашата му да бъде “вкопана” на около 20 мм в него и образуваният отвор може да бъде покрит с капак от изолационния материал.  След монтирането им чашките трябва да бъдат измазани, така че да бъдат напълно покрити, без да се натрупва мазилка върху тях.

Поръчка на дюбели за топлоизолация от Атек

Екипът на магазин за строителни материали АТЕК притежава дългогодишни знания и опит в продажбата на висококачествени строителни  материали и аксесоари като дюбел за изолация. Наясно сме, че за високоефективната топлоизолация са необходими дюбели с отлични монтажни свойства.

Предлаганите от нас дюбели за изолация са на ниска цена, която не влияе по никакъв начин на тяхното качество. При нас може да откриете разнообразни размери на дюбели за топлоизолация, заповядайте в нашия склад за повече информация или ни потърсете чрез контактите, показани в онлайн магазина.