Лепила и шпакловки за топлоизолация

Показани 1 до 16 | 16 (1 Страници)

Покриването на значителна част от енергийните нужди в света, въпреки  ограничените ресурси от полезни изкопаеми като нефт и природен газ, е един от топ приоритетите на много области, сред които и строителството. В света, където ресурсите постепенно намаляват, въпреки че енергийните нужди непрекъснато се увеличават, се прилага широк спектър от програми за осигуряване на ефективно използване на енергия. Топлинната изолация излиза на преден план като един от най-успешните инструменти за пестене на енергия.

В България благодарение на географското си местоположение, консумацията на енергия за отопление през зимата и охлаждане през лятото нараства с всеки изминал ден. 50% от загубата на топлина в сградите се случва през външни стени, 20% през покриви, 20% през прозорци и врати и 10% през вътрешни стени и основи. Енергоспестяването, постигнато от топлоизолацията във вашата сграда, намалява разходите ви за топлина и електроенергия с 50% и гарантира по-ефективно използване на енергията и природните ресурси.

Предимства на топлоизолацията

  • По-силни и по-дълготрайни сгради

Топлоизолацията, направена с добро лепило и шпакловка за изолация, намалява топлинните движения и кондензацията на пара. Следователно предотвратява влажността, плесени, замръзване, деформации, които могат да възникнат в сградата и отслабване на железни части поради корозия; и спомага за опазването на сградата. Вашата сграда има удължен живот и повишена издръжливост благодарение на топлоизолацията, което също допринася за безопасността при земетресенията.

  • Положително въздействие върху човешкото здраве

Хомогенното разпределение на топлината между вътрешните помещения с правилно прилагане на топлоизолация с помощта на точното лепило за шпакловане на изолация повишава комфорта във вашите жизнени помещения.

Освен това топлоизолацията извън сградата със здрави топлоизолационни плочи, минерална вата, лепило за изолация и шпакловка допринася положително за човешкото здраве, като предотвратява фактори като влажност, мухъл, гъбички, влага, прах, шум и замърсяване на въздуха, които могат да имат отрицателно въздействие върху човешкото здраве.

  • Околна среда и екологичен баланс

Приложенията на топлоизолация са системи, които отговарят на високите стандарти и помагат за опазването на екологичния баланс. Минималната енергия се използва за отопление, охлаждане и климатизация на топлоизолирани сгради; намаляване на потреблението на изкопаеми горива като въглища и природен газ. В резултат на това емисиите на въглероден диоксид (CO2), серен диоксид (SO2) и други вредни парникови газове, разпространяващи се в атмосферата, са сведени до минимум, а отрицателният ефект върху екологичния баланс е намален.

Когато прилагате топлоизолация в сградата си в съответствие със стандартите и използвате правилно избрания тип гориво с подходяща техника, вие използвате целия разход на енергия за отопление или охлаждане. Следователно, можете да сведете до минимум ефекта от горивото върху замърсяването на околната среда, без да губите енергия.

  • Подпомага звукоизолация

Топлоизолацията, завършена с шпакловка за външна изолация, намалява шума, както и атмосферните влияния отвън; следователно, тя помага за предотвратяване на вредното въздействие на шума върху хората. Освен това приложението на топлоизолацията в пропуските в сгради като асансьори, стълби и инсталации предотвратява появата на звукова фуния.

Лепила и шпакловки за топлоизолация от АТЕК 1

В магазин и складове АТЕК 1 може да откриете висококачествени материали за вашите планирани ремонти и топлоизолация. Сред продуктите, които предлагаме, са и лепило и шпакловка за изолация. По-горе споменахме основните предимства на изолиращите системи, които безспорно не са малко.

Тук е важно обаче да отбележим, че ефективна защита се постига единствено с отлични лепило и шпакловка за топлоизолация. По тази причина ние сме подбрали продуктите в тази категория само от водещи производители, сред които са: Tytan, Ceresit, Thrakon и Терезид. Всяко едно лепило за изолация е на достъпна  цена, която по никакъв начин не влияе върху неговите залепващи и монтажни свойства. В тази категория от продукти може да поръчате ръчно лепило за изолация, шпакловка за топлоизолация, пистолетна пяна и комбиниран вариант от лепило и шпакловка (две в едно).

Лепилото за външна изолация помага за бърз, лесен и надежден монтаж на топлоизолационни плочи върху фасадата на вашия дом или офис. Всяко лепило е с висока устойчивост на метеорологичните влияния и различните видове могат да се ползват при експандиран или екструдиран полистирол, минерални основи като хастарни мазилки, бетон, газобетон, лек бетон, зидарии от тухли и други. Може да избирате между лепило за топлоизолация на циментова основа, под формата на пяна или ръчно. Лепилото е подходящо за прилагане както на външна изолация, така и за вътрешни стени.

Шпакловката, от своя страна, запазва целостта на монтираната изолация, гарантирайки нейния по-дълъг експлоатационен живот. Шпакловката може да бъде определена като черешката на тортата при топлоизолация или финалния щрих при външната изолация. Тя запечатва целия изолиращ слой, придава завършеност на сградата и спрямо нейния цвят и структура - може да преобрази изцяло визията на пространството.

Предлаганата от нас шпакловка за изолация е изключително подходяща едновременно за освежаване и подсилване на стара мазилка или за поставяне върху необработени плоскости.

Научете повече за богатия ни асортимент от лепила и шпакловки за топлоизолация, като разгледате категорията от този тип продукти. Освен тези строителни материали за вашата ефективна топлоизолация може да поръчате: eps/xps изолация, дюбели за топлоизолация, минерална каменна или стъклена вата и други.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин АТЕК 1 с удобна доставка до София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Ловеч, Силистра, Разград, Дупница, Горна Оряховица, Смолян, Свищов, Петрич, Самоков, Сандански, Карлово, Севлиево, Велинград и всички останали населени места в България