Цветна фасадна силиконова мазилка цена

Цветна фасадна силиконова мазилка Status Silicone Тракон

140.00 лв.

Посочената цена е за кофа 25 кг.

* Тониране НА МЯСТО според цветови каталози на производителя без предварителна заявка.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 100015
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

STATUS Silicone Granule Plaster представлява цветна фасадна силиконова мазилка с фотокаталитичен ефект, който не само предоставя естетично привлекателен външен вид, но и осигурява надеждна защита на вашата сграда. Мазилката съчетава изключителна влагоустойчивост и паропропускливост, като я прави подходяща за всякакви условия както за вътрешна, така и за външна употреба.

Подходяща е както за ново строителство, включително при изграждане върху топлоизолационни системи и хастарни мазилки, така и за реновации. Издръжлива на UV лъчи, тази мазилка със специалната си формула PREMIUM TECH осигурява висока хидрофобност и еластичност, като предпазва от напукване и отлепване дори при екстремни климатични условия.

Освен това, тази цветна силиконова мазилка за външна и вътрешна употреба е обогатена с фибри и има отлична обработваемост, което я прави лесна за нанасяне и обработка. Нейният фотокаталитичен ефект не само придава на вашата сграда устойчивост срещу замърсяванията, но и осигурява самопочистващ ефект, като поддържа външния й вид свеж и привлекателен.

STATUS Silicone Granule Plaster от Тракон може да се приложи върху всички стандартни минерални основи като циментови мазилки и шпакловки, което я прави универсално приложима за различни проекти и ситуации. С тази фасадна силиконова мазилка на изгодна цена вие не само инвестиране в качество и естетика, но и в дългосрочна защита на вашата сграда.

Структура:

 • К (пердашена) – 1,5 mm / 2,0 mm
 • R (влачена) – 2,0 mm.

Цвят: бял; тониране по цветови каталози THRAKON.

Опаковка: Кофа - 25 kg

Разходна норма:

 • Влачена (R): 2,0 mm: 2,5 – 2,7 кг/ m²
 • Пердашена (K): 1,5 mm: 2,5 – 2,7 кг/ m²; 2,0 mm: 2,8 – 3,0 кг/ m²

Подготовка на основата и полагане на силиконова мазилка

 • Основата трябва да се подготви внимателно чрез почистване от прах, мазни петна и други замърсявания, които биха могли да намалят адхезията.
 • Големи неравности по основата следва да бъдат изравнени преди грундирането и полагането на мазилката.
 • Основата, върху която ще се нанася тази силиконова мазилка, се обработва с грунд Status Silicone Special Primer.
 • Мазилката се разбърква до получаване на хомогенна смес и се нанася с маламашка от неръждаема стомана. След това се структурира и поправя с пластмасова пердашка до постигане на желаната текстура (времето за корекции варира от 5 до 15 минути след нанасяне, в зависимост от климатичните условия).

Практически съвети

 • Не нанасяйте мазилката върху мокри или влажни повърхности.
 • Защитете добре съседните повърхности. В случай на попадане на мазилка върху тях, измийте незабавно с вода.
 • За да предотвратите несъвършенства и промяна на цвета на мазилката, избягвайте нанасянето при прекомерно слънчево греене, висока влажност, мъгла или силен вятър. Мазилката се нанася при температури не по-ниски от +5°C на основата и въздуха.
 • Времето за изсъхване е около 24 часа при температура на въздуха над +25°C и влажност от 60%. При висока влажност, мъгла или дъжд времето за изсъхване може да се удължи.
 • При необходимост продуктът може да се разреди с добавяне на 0,250 литра вода на кофа от 25 килограма, особено при продължително съхранение или високи температури по време на нанасянето.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър