Тракон VKW 127 сиво дебелослойно флексово лепило за плочки цена

Тракон VKW 127 дебелослойно флексово лепило за плочки

22.00 лв.

* Посочената цена е за торба.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 120485
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Тракон VKW 127 STABILO е дебелослойно флексово лепило, предназначено за здраво залепване на голямоформатни плочки от различни материали като мрамор, гранитогрес, естествен камък, клинкер, стъклокерамика и други керамични повърхности както на хоризонтални, така и на вертикални повърхности. Формулата му съдържа висококачествен цимент, минерални пълнители и специални добавки.

  • Еластично лепило
  • Цвят: сив
  • Опаковка: Торба - 25 kg Палет - 60 бр.
  • Разходна норма: 4,0 - 8,0 kg/m²

Този продукт се отличава с изключително здраво сцепление с минерални основи, устойчивост на влага и студ, както и с продължително отворено време за работа до 20 минути, което позволява по-голяма гъвкавост при монтажа. Освен това, е специално разработено да предпазва от приплъзване по вертикални повърхности. Подходящ е за вътрешна и външна употреба, отговаряйки на клас С2ТЕ според EN 12004.

Дебелослойно лепило за плочки VKW 127 е идеално за приложения, където е необходимо здраво залепване, еластичност и устойчивост на различни атмосферни условия, особено при работа с голямоформатни плочи, включително такива с размери 45x45 см, 50x50 см и 60x60 см.

Продуктът е подходящ за залепване на плочки върху различни повърхности като бетон, подови замазки, мазилки и други. Препоръчва се и при лепене върху подови замазки над подово отопление, където се изисква устойчивост и надеждност.

Употреба на дебелослoйно флексово лепило за плочки Тракон VKW 127

Важно е да се осигури суха основа с добра издръжливост, лишена от замърсявания и несъвършенства, които могат да намалят адхезията или да я увредят. Подходящите основи за поставяне на плочки с дебелослойно лепило VKW 127 STABILO включват: бетон, циментови саморазливни замазки, здрави циментови покрития над подово отопление, керамични тухли, газобетонни блокове, вароциментови мазилки, гипскартонени панели и други минерални основи.

В подходящ съд се налива 7,0 – 7,5 литра чиста вода, към които се добавя един пакет суха смес VKW 127 STABILO от 25 килограма. Сместа се разбърква равномерно с електрически миксер, докато се получи хомогенна текстура. Оставя се за 5 минути да усвои и след това се разбърква отново за кратко. Готовата смес може да се използва до 4 часа след приготвянето й. Важно е да не се добавя повече вода от препоръчаното в ръководството, за да не се компрометира издръжливостта и да не се увеличи свиването на сместа.

Флексово лепило VKW 127 се нанася върху пода с гладката страна на маламашката, след което се разпределя равномерно със зъбата страна. Размерът на зъбците се определя в зависимост от размера на плочките. Плочките се прилепват, като се натискат върху лепкавия слой и се завъртат леко. Времето за работа след нанасяне на сместа е около 20 минути.

Излишъкът от сместа трябва да се почисти от фугите. При основи с размери над 5х5 метра е препоръчително да се оставят разширителни фуги. Вътрешните ъгли между стените и преходите между стените и пода се запълват със санитарен силикон. Температурата на околната среда и на пода трябва да се поддържа между +5 и +35°C както по време на работа, така и поне до 24 часа след приложението на продукта.

Пресните замърсявания се отмиват с вода, а твърдите се премахват механично. Върху подовата настилка с плочки може да се стъпи след около 24 часа. Фугирането на плочките по пода може да започне най-рано след 24 часа, а по стените – най-рано след 12 часа.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър