БАУМИТ Мазилка Силикон Топ 25кг цена

БАУМИТ Мазилка Силикон Топ 25кг

117.00 лв.

* Посочената цена е за кофа 25 kg.

Производител:Baumit
Код на продукта: 019804
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Силиконова мазилка с универсално приложение

Пастообразна мазилка на основа силиконови смоли, водоотблъскваща, с универсално приложение, устойчива на атмосферни влияния, лесна за обработка, за външно полагане. Оцветява се в цветове по каталога Life с номера, завършващи на цифри от 2 до 9, които нямат допълнително означение „кръг“ или „полукръг“.

 • Първокласна защита
 • Отблъсква водата и мръсотията
 • Универсална

Да не се работи при директно слънце, дъжд или вятър, да се защити фасадата до пълното й изсъхване.

 • Опаковка:25 kg кофа
 • Съхранение: 12 месеца
 • Пропускливост на водни пари: ок. 60- 80
 • λr: ок. 0.7W/mK
 • Sd стойност: ок. 0.12- 0.16m (при 2 mm дебелина) V2
 • стойност W: < 0.1kg/(m².h0,5)
 • Плътност: ок. 1.8kg/dm³
 • Якост на сцепление: > 0.3MPa
 • Реакция на огън: A2 s1 d0
 • Разход: ок. 2.5kg/m²
 • Покриваемост: ок. 10m²/кофа
 • Структура: K 1,5
 • Едрина на зърното: 1.5mm
 • Палет: 1 палет = 24 кофи = 600 кг

Какво представлява силиконовата мазилка BAUMIT и защо да я изберем за нашия проект?

Всички Баумит  мазилки се отличават с високо качество, съобразено с всички изисквания към съвременните продукти за реализиране на фасада за жилищни и корпоративни сгради. Основните предимства на Баумит  силиконтоп са тези, които го правят предпочитан материал от професионални и хоби строители, а именно – тази външна мазилка Баумит  е устойчива на атмосферни влияния, хидрофобна (отблъсква течностите), паропропусклива (дишаща), устойчива на петна, и не на последно място - лесна за използване. 

Както името подсказва, силиконтоп Баумит  е предназначен за нанасяне на горна външна мазилка, осигуряваща декорация и защита на фасадите. Най-добри резултати при използването ѝ ще получите при нанасяне върху стари и нови минерални покрития (пясък и цимент), бетонови повърхности и минерални и органични основи в системите EPS, XPS, XS 022 и Минерал на Baumit EWI.

Стандартният размер на зърното на фасадната силиконова мазилка Баумит  е 1,5 мм, но има и разфасовки с 2 мм или 3 мм големина на зърното.

Фасадна мазилка Баумит  - цветове

Готовите за употреба силиконови мазилки Баумит  се доставят предварително смесени в кофи от 25 кг с огромен брой цветове, налични във всички цветови гами от ежедневието или произволен номер по RAL. 

Подготовка и приложение

Основите трябва да са здрави, чисти, сухи, без замръзване, наличие на прах и да не са водоотблъскващи. Съществуващите покрития и бои на минерална основа трябва да са здрави и добре залепени към основата, което може да бъде потвърдено с тестове за издърпване и/или тестове за напречно рязане съгласно указанията на Baumit. 

Нанасяне на външна мазилка - SilikonTop се нанася с мистрия от неръждаема стомана или машина за фино пръскане и се разтрива до дебелината на зърната, за да се получи пълно и равномерно покритие. След това повърхността се текстурира с помощта на пластмасова плувка, движеща се с плътни кръгови движения.  

Трябва да се прилага систематично и непрекъснато в пълни участъци

Опаковка, здраве и безопасност

Всеки компонент от системата Baumit има собствен лист с данни за материалите, ако е необходима допълнителна информация, моля, свържете се с нашия технически отдел по продажбите. 

Технически характеристики:

Шпакловка за горно покритие

Продукт, готов за употреба, мокра мазилка за тънък слой. Силиконова основа и байц забавящо декоративно покритие с надраскана или влачена зърниста текстура за вътрешни и външни площи. Подходящ за ръчно или машинно нанасяне. Системен компонент на Баумит  външни изолационни системи EPS, XPS, XS 022 и минерална.

Състав

Силиконова смола и органични свързващи вещества, минерални пълнители, цветни пигменти, добавки и вода.

Свойства

Устойчив на атмосферни влияния, хидрофобен, пропусклив за водна пара, устойчив на петна, лесен за използване.

Предназначение

Нанасяне на външна мазилка за покритие, осигуряващо декорация и защита на фасадите. За нанасяне върху стари и нови минерални покрития, бетонови повърхности и минерални и органични основи в системите EPS, XPS, XS 022 и минерални на Баумит  EWI.

Подходящи основи:

 • Основни покрития върху системи за изолация на външни стени (вижте по-горе)
 • Варови и циментови мазилки, бетон
 • Добре залепващи минерални, силикатни и дисперсионни бои и покрития
 • Органични основни покрития (напр. SilverFlex)
 • Гипсокартон (предварително обработен с 2 слоя Baumit SperrGrund)
 • Гипсови мазилки

Винаги може да се обърнете се към експертите на Баумит  за съвет относно други основи и подготовка на основата. Повърхностите за нанасяне (с изключение на базовите покрития Baumit SilverFlex) трябва винаги да се подготвят с пълен и равномерен слой Баумит  УниПраймер преди нанасяне на СиликонТоп, като след нанасяне фасадната мазилка се оставя да изсъхне за 24 часа.

Смесване на мазилката

Баумит  СиликонТоп трябва да се разбърка добре и бавно с електрически ръчен миксер. Не може да се смесва с други бояджийски материали. Когато е необходимо, минимално количество вода (макс. 1%) може да се добави за подобряване на обработваемостта.

Допълнителна информация

Температурата на въздуха, материала и фона трябва да бъде над +5°C по време на приложение и втвърдяване. Защитете фасадата от пряка слънчева светлина, дъжд и силен вятър (т.е. с мрежи за скеле). Високата влажност на въздуха и ниските температури могат да удължат съхненето значително.

Продуктите от различни партиди трябва да се смесят преди нанасяне. Развитието на цветовия тон може да бъде повлияно от фоновите условия, температура и ниво на влажност на въздуха Баумит  СиликонТоп е оборудван с основно ниво на защита срещу плесен и растеж на гъбички. Така се постига превантивен и инхибиращ ефект.

За проекти в критични среди (напр. зони с над средна влажност, валежи, близки близост до вода, растения, храсти, дървета и гори) препоръчваме повишено ниво на защита. Дългосрочно унищожаване на водорасли и растеж на гъбички не може да бъде гарантирано.

Пясъците, използвани във фасадните мазилки на Баумит , са натурални продукти. По случайност някои от песъчинките може да изглеждат малко по-тъмни. Това по никакъв начин не представляват проблем с качеството на продукта, но може да представляват слаба оптика детракция, поради естествените свойства на суровините.

Стойност на отразяване на светлината, по-ниска от 25, не трябва да се използва за нанасяне върху Системи за изолация на външни стени. Баумит  СиликонТоп трябва да се остави да съхне минимум 14 дни (при +20 C° и 60 % отн. влажност), преди да нанасяте други покрития.

Защитни мерки

Защитете очите и кожата, както и околните зони, особено стъклото, керамика, тухла, естествен камък, лакове и метали. Отмийте всякакви пръски с много вода. Да не се оставя да изсъхне и да се втвърди. Почистете инструментите и оборудването старателно с вода веднага след употреба.

Защо е важна фасадната мазилка?

Всички сгради около нас, било то високи, ниски, болници, молове, хотели, офиси и т.н., биха изглеждали почти еднакво без фасада.

Фасадата е лицето или предната конструкция на всяка сграда и съответно добавянето на фасада отличава една сграда от друга, като придава на структурата уникална идентичност.

Повечето фасади са изградени с материали, различни от бетон - например стъкло, камък, мрамор, дърво и др. Спокойно може да се обобщи, че фасадата е естетическият елемент на една сграда. Наред с поддържането на естетиката на конструкцията, монтажът или прилагането на фасадата спомага за защитата на основната конструкция.

Важно е да се знае обаче, че предимствата на фасадата се простират и отвъд осигуряването на естетика и добър външен вид на сградата. Качествената външна фасадна мазилка осигурява също и термична стабилност и звукоизолация, освен това фасадата предпазва основни структурни елементи от сградата от разрушаване. Допълнителният слой на фасадата предпазва подлежащата конструкция от неблагоприятни климатични промени.

Предимствата на Баумит Силиконтоп

Хидрофобните силиконови фасадни покрития от Баумит  предпазват фасадата на вашия имот по различни начини:

Баумит SiliconTop фасадна мазилка е на изгодна цена и създава супер хидрофобна повърхност. Фасадата остава суха и влагата не може да проникне през стената в изолацията на вашия дом. Това е много важен аспект, особено ако къщата има изолация на кухи стени.

Благодарение на водоотблъскващото си свойство, фасадите, обработени с Баумит  се самопочистват. Ефектът на мъниста – известен също като ефект на лотос – се оценява веднага по време на дъждовно време. Мръсотия, мъх, водорасли и лишеи не могат да се задържат на повърхността и лесно се отмиват при дъжд. Фасадата остава в перфектно състояние дълги години.

Системите Баумит Силиконтоп имат отлична дишаемост

Формулата Баумит  гарантира естествено дишащи фасади, зидарии и покриви. Влагата лесно излиза навън. Фасадните покрития Баумит  са микропорести и са разработени с уникална формула на силиконова смола, която преструктурира порите, за да блокира влагата. Влагата е предотвратена, но стената остава дишаща през цялото време.

Фасадните покрития Баумит  силиконтоп се предлагат в широка гама цветове

Супер хидрофобните покрития на Баумит  са специално проектирани за изолация на фасади, тухлени зидарии и минерални керемиди. Отличните свойства на Баумит силиконтоп са оценени от много специалисти не само в Европа, а и по света.

Цена на Баумит Силиконтоп

Когато изграждате фасада на голяма сграда, ценовият аспект винаги е от ключово значение. Ето защо ние се стараем да поддържаме ниски цени на фасадна силиконова мазилка Баумит , за да може вие да изпълнявате проектите си с минимален бюджет при гарантиране на качеството.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър