Силикатна мазилка DEC 429 Silicate Тракон цена

Силикатна мазилка DEC 429 Silicate Тракон

119.00 лв.

Посочената цена е за кофа 25 кг.

* Тониране НА МЯСТО според цветови каталози на производителя без предварителна заявка.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 100013
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Thrakon DEC 429 Silicate представлява декоративна силикатна мазилка на изгодна цена, специално разработена за използване върху фасадни и интериорни повърхности на сгради. Предоставя изключителна възможност за декоративно оформление, като същевременно осигурява здраво и издръжливо покритие.

Идеална е за приложение като финишно покритие върху фасадни топлоизолации както при ново строителство, така и при реновации на стари фасадни повърхности, включително бетон, циментови мазилки, шпакловки и други минерални основи.

Тази силикатна мазилка се отличава с изключителна влагоустойчивост и паропропускливост, което го прави подходящ избор за различни климатични условия и типове сгради.

Съставът на продукта включва акрилна емулсия, калиев силикат, силиконова смола, минерални пълнители и пигменти. Тази балансирана комбинация от материали гарантира не само висока издръжливост и устойчивост на влага, но и изключителна естетика и декоративен ефект.

Изисква предварително грундиране на основата.

Структура

 • влачена (R) – 2,0 mm;
 • пердашена (К) – 1,5 mm

Цвят: Тониране по цветови каталози Thrakon 2008 и Thrakon Color Vision 2013.

Опаковка: Кофа - 25 kg

Разходна норма:

 • Влачена (R): 2,0 mm - 3,0 kg/m²
 • Пердашена (K): 1,5 mm - 2,7 kg/m²

Подготовка на основата и работа със силикатна мазилка DEC 429 Silicate

За да се гарантира оптималното качество и издръжливост на крайния резултат, е важно да се спазят следните стъпки по подготовка на основата и работа с продукта:

 • Почистване на основата: Основата трябва да се почисти внимателно от прах, мазни петна и други свободни елементи, които могат да намалят адхезията на мазилката.
 • Изглаждане на грапавини и неравности: Преди грундирането и полагането на мазилката, всички грапавини и неравности по основата следва да бъдат загладени.
 • Грундиране на основата: Основата, върху която ще се полага силикатна мазилка, се грундира с подходящ грунд от серията на Thrakon, за да се осигури оптимално сцепление.
 • Полагане на мазилката: Мазилката се разбърква добре до получаване на хомогенна смес и се полага върху грундираната повърхност с маламашка от неръждаема стомана. След това се структурира и поправя с пластмасова пердашка до постигане на желаната текстура.

Практически съвети

 • Избягване на влажни повърхности: Мазилката не трябва да се полага върху мокри и влажни повърхности, за да се избегне намаляване на адхезията.
 • Защита на съседните повърхности: Съседните повърхности трябва да бъдат добре защитени. В случай на попадане на мазилка върху тях, трябва незабавно да се измият с вода.
 • Полагане при подходящи условия: Нанасянето на мазилката следва да се извършва при подходящи климатични условия, като се избягва прекомерно слънчево греене, висока влажност или силен вятър.
 • Време за съхнене: Времето за съхнене на мазилката може да варира в зависимост от условията, но обикновено е около 24 часа при температура на въздуха над +25°C и влажност от 60%.
 • Добавяне на вода: При продължително съхранение или високи температури по време на полагането, може да се добави 0,250 литра чиста вода на кофа от 25 кг мазилка, за да се подобри работата с нея.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър