Тракон NSD 620 - олекотена циментова замазка 30кг. цена

Тракон NSD 620 - олекотена циментова замазка 30кг.

14.50 лв.

* Посочената цена е за торба.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 120406
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Описание:

NSD 620 е готова за употреба, термоизолираща, полимер модифицирана лека подова замазка на циментова основа. Създава гладки и дълготрайни повърхности. Съдържа цимент, кварцов пясък, натрошен автоклавен клетъчен бетон, минерални пълнители и добавки. NSD 620 е подходящ за дебелина на слоя от 3 до 20 cм. За вътрешна и външна употреба. Продуктът се произвежда с контрол на качеството според стандарта EN 13813.

Съдържа цимент, трошен AAC, кварцов пясък и добавки.

Области на приложение:

NSD 620 се използва за запълване и изравняване на подове, когато е необходима лека замазка преди полагане на финишни покрития като керамични и други плочки, линолеум, паркети и др. NSD 620 е подходящ за подготовка на подове на тераси и други открити площи.

Съхранение:

Да се съхранява върху дървени палети в сухи и проветриви помещения при температури над 0˚C. Срок на годност в оригинални неотворени опаковки – най-малко 12 месеца от датата на производство, отбелязана на опаковката.

Опаковка:

  • Торба - 30 kg
  • Палет - 40 бр.

Разходна норма:

10 -11 kg/m² /cm

Циментова замазка - представлява просто слой от по-фин бетон, положен върху вече съществуваща и втвърдена бетонова основа. Замазката обикновено е проста смес от цимент, инертни материали и пясък, но съществуват патентовани смеси от специализирана олекотена замазка. Нанася се директно върху вече положения бетон или като плаващо покритие върху слой от твърд изолационен материал.

Готова циментова замазка – какво представлява?

Замазката е покриващият и изправящ слой, който се поставя върху бетонната основа и се изравнява. Може да се състои от компоненти, подобни на бетона, но има различни видове замазки. С други думи: бетонът се определя от неговите компоненти; замазката се определя от нейната функция.

За какви цели може да използвате Тракон NSD 620?

Олекотена циментова замазка може да бъде положена за различни цели: 

  • една от тези цели може да включва - подобряване на външния вид на вече съществуващ бетонен под. Бетонът се предлага в много форми и условия. Бетонният под може да е конструктивно здрав, но може да има повърхностни повреди, петна, грапавост или непостоянно оцветяване. Саморазливната замазка за външна и вътрешна употреба ще осигури привлекателно, хомогенно и гладко покритие.
  • олекотената замазка може да помогне при осигуряване на равномерна основа за полагане на плочки, паркет, линолеум или винил.
  • циментова замазка за под е идеално решение за завършване на добавеното подово отопление. Системите за подово отопление обикновено се състоят от тръби, които носят нагрята вода. След това тези тръби биват обвити в замазка от бетон, така че да бъдат напълно скрити и замазката да действа като проводник на топлина.
  • още една цел, за която може да бъде използвана готова циментова замазка на добра цена, е за довършителни работи по външни стени и подове.

Видове замазка

Най-често срещаният вид замазка е проста бетонна смес. За по-добра визия на мястото, третирано с олекотена замазка, ние предлагаме по-качествен цимент, по-малък и по-равномерен инерт и фин пясък. Възможно е да се добави и оцветено багрило в сместа, например метален оксиден пигмент. Освен това към сместа могат да се добавят влакна, които допълнително ще повишат здравината и ще намалят риска от появата на грозни пукнатини в бъдеще.

Ако нямате време, но искате да получите също толкова добър резултат, разбира се, е възможно да закупите предварително готова циментова замазка на разумна цена. Тези продукти осигуряват надеждна консистенция на покритието и могат да изсъхнат до състояние, при което по тях може да се ходи само за четири часа.

Друг вид е анхидратната външна замазка. Това е строителна течност, която е насочена към пода и изисква по-малко умения за нанасяне. Циментовата замазка за под изсъхва в рамките на 48 часа, за да остави гладко покритие. Често се използва със системи за подово отопление.

Как се използва олекотена замазка?

Сместа се предлага в течна форма или в готовност за полагане. Тя може да се нанесе много бързо с помощта на специализиран апликатор. Това е относително лесен процес и може да бъде подходящ при много обстоятелства. Олекотената замазка е идеална и за търговски сгради, на които искате бързо да се ремонтирате бетонния под. Не изисква много време за замазване и изсъхване.

Предимства

Ще откриете, че има много предимства от използването на олекотена саморазливна замазка Тракон NSD 620 за външна и вътрешна употреба, така че нека разгледаме няколко по-долу.

Готово приложение

Това е предварително смесен материал, така че не е необходимо да се прави комбиниране на материали на място.

Намалено време за сушене

За разлика от бетона, циментовата замазка изисква много малко време за изсъхване. Ще можете да ходите по пода в рамките на два дни след прилагането.

Намален труд

Саморазливна замазка за външна употреба може да се постави директно към повърхността, която се нуждае от третиране. Няма нужда от транспортиране на материала напред-назад с колички. Броят на хората, необходими за процеса, е много минимален.

Свойства за самоизравняване

Тази уникална смес има саморазливни свойства, така че няма да се притеснявате за неравен под след нанасянето. Подът ви ще изглежда блестящ, равен и нов.

Продуктите, които предлагаме в строителен магазин АТЕК 1, са висококачествени и изискват минимално усилие за прилагане. В случай че искате да поръчате готова циментова външна замазка на добра цена, то нашият екип ще ви съдейства с удоволствие. Съхранявайте материала на сухо и проветриво място, върху дървени палети и използвайте преди срока, обозначен на оригиналната опаковка.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър