Decora – декоративна мозаечна мазилка за цокъл Теразид цена

Decora – декоративна мозаечна мазилка Теразид

56.25 лв.

Производител:Теразид
Код на продукта: 100009
Наличност: Наличен
Възможни варианти
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Мозаечна мазилка DECORA от Теразид е готов за употреба пастообразен материал на база акрилатна дисперсия с добавени цветни мраморни и гранитни камъчета и консерванти. Този продукт се използва за направа на фина защитно-декоративна мазилка за фасадни и интериорни решения.

Мазилката е особено подходяща за направата на защитни повърхности в зони, изложени на голямо механично натоварване, като цокли, огради, вътрешни колони, стълбища и други. Тя създава цветна водоустойчива повърхност и предоставя възможност за изключително разнообразие в архитектурните решения с широка гама от 90 разцветки, които може да видите тук.

Свойства на мозаечна мазилка DECORA

Тази качествена и евтина мозаечна мазилка притежава множество предимства, които я правят предпочитан избор за различни проекти:

 • Готова за употреба: Не изисква допълнителна подготовка, освен разбъркване преди нанасяне.
 • Паропропусклива и водоотблъскваща: Осигурява дишаща повърхност, която предотвратява натрупването на влага.
 • Устойчива на климатични условия: Издържа на различни атмосферни влияния, включително UV лъчи.
 • Висока механична якост: Изключително устойчива на механични натоварвания и удари.

Приложения

Мозаечната мазилка DECORA от Теразид е универсално решение за защита и декорация на различни повърхности. Подходяща е както за външни, така и за вътрешни приложения, предоставяйки естетическа стойност и дълготрайна защита. В следващите секции ще разгледаме разнообразните приложения на този продукт.

Мозаечна мазилка за цокъл

DECORA е идеална за защита и декорация на цоклите на сградите. Цокълът е изложен на интензивни натоварвания и климатични условия, затова тази мазилка е проектирана да осигури дълготрайност и устойчивост. Тя добавя естетическа стойност и предлага висока механична якост и водоустойчивост.

Използването на мозаечна мазилка за цокъл на къща подобрява външния вид и осигурява допълнителна защита срещу влага и механични повреди. Въпреки че цената на евтина мозаечната мазилка за цокъл може да варира, продуктите от Теразид предлагат отлично съотношение между качество и цена.

Мазилка за фасади

Фасадната мозаечна мазилка придава уникален и привлекателен вид на всяка сграда. Тя е устойчива на атмосферни условия и ултравиолетови лъчи, което гарантира дълготрайност и свежест на цветовете. Този продукт не само подобрява визуалния облик на фасадите, но и осигурява допълнителна защита за стените.

Цената на фасадната мозаечна мазилка варира в зависимост от избраните цветове и текстури. Инвестицията в DECORA се изплаща чрез продължителната й устойчивост и естетическия ефект, който тя придава на всяка сграда.

Декоративна мазилка за интериор

Продуктът е отличен избор за декоративни акценти вътре в дома или офиса. Тя е идеална за декориране на стени, колони и други вътрешни повърхности, създавайки уникални и стилни интериорни решения. Декоративната мозаечна мазилка добавя изтънченост и индивидуалност на интериора, предлагайки широк избор от цветове и текстури.

Материалът е идеален за създаване на акцентни стени или декоративни елементи, които ще привлекат вниманието и ще подобрят общата визия на пространството. Цената на декоративната мозаечна мазилка е достъпна, което я прави предпочитан избор за разнообразни интериорни проекти.

Подготовка на основата

Преди нанасяне на мозаечната мазилка, основата трябва да бъде добре подготвена:

 • Чистота и здравина: Повърхността трябва да бъде суха, здрава, без мазни петна, прах и пукнатини.
 • Изравняване: Повърхностите следва да бъдат идеално равни и без дупки. Релефни елементи от фасадата трябва да се изпълнят с хастарна мазилка.
 • Ремонт на фасадни повърхности: Нестабилните участъци е нужно да се премахнат, а участъците от стара боя и мазни петна да се измият.
 • Грундиране: Обработката на основата с грунд TERAZID G-33 преди полагане на мозаечната мазилка е задължителна.

Нанасяне и обработка

Процесът на нанасяне на включва няколко стъпки:

 • Подготовка: Поне 24 часа след грундирането, съдържанието на 2-3 кофи мазилка се смесва в по-голям съд и се разбърква с мистрия от неръждаема стомана.
 • Разреждане: При необходимост, продуктът може да се разреди с вода, но не повече от 100 мл на 10 кг мазилка.
 • Нанасяне: Продуктът се нанася ръчно с пластмасова маламашка, като дебелината се определя от размера на мраморните зрънца. Положеният материал се изравнява на дебелина около 1,5 пъти от размера на камъчетата в мазилката.
 • Изглаждане: След около 10 минути, повърхността се изглажда, за да се сбият камъчетата плътно едно до друго. Ако е необходимо, заглаждането се повтаря.

Съвети за работа

 • Непрекъснато нанасяне: При работа в една плоскост е препоръчително да се работи без прекъсване.
 • Избягване на недовършени повърхности: При прекратяване на работа, не трябва да се оставят недовършени повърхности.
 • Изпълнение на детайли: При изпълнение на детайли с различни цветове, трябва да се отсича с хартиена лента, за да се избегне зацапване.

Атмосферни условия при работа

Нанасянето се извършва при следните условия:

 • Температура: Минималната температура на въздуха и основата трябва да бъде +5˚C, а максималната – +30˚C.
 • Избягване на валежи: Мазилката не трябва да се нанася при валежи или преди предстоящи такива, както и при директно слънчево греене и силен вятър.

Съхранение

Мозаечната мазилка DECORA се съхранява в оригинално запечатана опаковка на хладно място, без опасност от замръзване и пряка слънчева светлина. Срокът на съхранение е 12 месеца.

Мозаечни мазилки Теразид

Теразид предлага широка гама от мазилки, които са идеални за всякакви архитектурни и дизайнерски проекти. Мозаечните мазилки Теразид, включително DECORA, са разработени с високо качество и внимание към детайлите. Те са предпочитани от професионалисти и домашни майстори заради своите отлични характеристики и лекота на нанасяне. 

Мозаечна мазилка DECORA от Теразид е наистина евтина, за качеството, което предлага. Тя е отличен избор за декоративна и защитна облицовка на фасади, цокли, огради и други повърхности. С нейните уникални свойства и естетически предимства, тя предоставя дълготрайно и надеждно решение за вашите строителни и ремонтни проекти. Мазилката за цокъл на къща е с високо качество и предлага разнообразие от цветове, които могат да задоволят всеки вкус. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър
Реакция на огън Съпротивление на паропреминаване Обемно тегло Устойчивост на дъжд* Разходна норма
A2 – s1, d0 μ = 205 1,7 кг/л след 24 ч. 4-4,5 кг/м²