Баумит циментова подова замазка СОЛИДО Е 160 цена

Баумит циментова подова замазка СОЛИДО Е 160

5.22 лв.

* Посочената цена е за торба 25 kg.

Производител:Baumit
Код на продукта: 019918
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Циментова смес за приготвяне на плаващи или свързани подравнителни замазки, клас CT-C16-F4, съгл. EN 13813. 

 • Лесна за полагане
 • Също и за външно приложение
 • Съхне без напрежения 

Баумит Солидо Е 160 в торба 25 кг може да се разбърква с обикновен гравитачен смесител, с проточен смесител или със смесител с миксер, с принудително действие. На една торба се добавят около 3,5 – 4,0 л чиста (от водопровода) вода. Дебелината на полагане като свързана замазка е мин. 30–35 мм, а като плаваща – мин. 50 мм.

 • Опаковка: 25 kg торба
 • Съхранение: 9 месеца
 • λr: ок. 1.4W/mK
 • Якост на натиск: > 16N/mm²
 • Плътност на сухата смес: ок. 1850kg/m³
 • Якост на опън при огъване: > 4N/mm²
 • Разход: ок. 20kg/m²/cm
 • Покриваемост: ок. 1.2m²/торба при 1 cm дебелина на замазката
 • Клас на якост: CT C16 F4 съгласно БДС EN 13813
 • Направна вода: ок. 3.5- 4l/торба
 • Едрина на зърното: 4mm
 • Палет: 1 палет = 48 торби = 1 200 кг

Баумит Солидо Е 160 е изключително универсален продукт на изгодна цена, предназначен за полагане на замазки както ръчно, така и машинно. Съставът му е щателно подбран, включвайки пясък, цимент и специални добавки, които гарантират постоянен състав и високо качество на материала.

Свойствата на замазката са впечатляващи. Тя не само е подходяща за разнообразни приложения, но също така е идеална за полагане както в сухи, така и в мокри помещения. Това я прави изключително удобна за използване в бани, кухни и други влажни зони.

Но приложенията на Баумит Солидо Е 160 не спират тук. Тя може да бъде използвана както като плаваща, така и като свързана замазка. Благодарение на своите изключителни свойства, тя е идеална за полагане на бетонни павета, подови плочи и други подобни повърхности. Освен това, замазката може да служи и като хастарна замазка на открито, особено подходяща за тераси и балкони.

Качеството на продукта е гарантирано чрез строг контрол на качеството в заводските лаборатории, съгласно ÖNORM В 2232 и БДС EN 13813 стандартите. За допълнителна сигурност, всички торби са маркирани със срок на годност от 9 месеца и трябва да се съхраняват на сухо, върху дървени скари.

При използването на замазка Баумит Солидо Е 160 е важно да се спазват указанията за обработка и приложение. Преди нанасяне, основата трябва да бъде подготвена с необходимата здравина, равнинност и влажност. При полагане като свързана замазка, основата трябва да бъде чиста и без циментови шламове или изсолявания. За по-добра адхезия, препоръчително е да се използва подходяща свързваща емулсия.

Самата замазка се смесва с вода в съотношение, което се указва на опаковката, и може да бъде разбъркана с различни видове смесители. Важно е да се ползва чиста вода за най-добри резултати.

Приложението на замазката изисква внимание към температурата, както на въздуха, така и на основата и материала. Тя трябва да бъде над +5°C по време на полагането и свързването, за да се гарантира правилното й втвърдяване и изсъхване. Продуктът трябва да се предпазва от прекомерно изсъхване, обветряне и директно слънце по време на процеса на свързване.

Баумит Солидо Е 160 е на супер цена и идеален избор за всички, които търсят надеждна и универсална замазка с високо качество и издръжливост.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър