Knauf Sonicboard - звукоизолиращ гипсокартон цена

Knauf Sonicboard - звукоизолиращ гипсокартон

13.68 лв.

* Посочената цена е за брой.

Въведете квадратура: м.²
Производител:Knauf
Код на продукта: 010165
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Размер: 12.5/1200/2000 мм.

Област на приложение:

 • За стена и таван.
 • Вътрешно приложение.
 • Облицовка на стена и таван на конструкция в подпокривни пространства, окачен таван под основен таван или гредоред.
 • Облицовка на неносещи вътрешни стени.
 • Суха мазилка върху бетон, стара мазилка или порест бетон с използване на гипсово лепило Knauf Perlfix и предварително грундиране.
 • Като предстенна обшивка за изравняване.
 • Като предстенна обшивка за допълнителна топло- респ. звукоизолация.
 • Като предстенна обшивка за скриване на тръби.
 • В различни стени за звукоизолация.

Качества:

 • Дава по-добра звукоизолация, до 3 dB повече от стандартните плоскости.
 • Висока плътност за по-добрa звукоизолация и устойчивост.
 • Не съдържа вредни за здравето вещества.
 • Лека и лесна за транспортиране.
 • Лесна обработка.
 • Негорима плоскост.
 • Съответства на DIN 18180 / БДС EN 520.

С постоянно нарастващото звуково замърсяване става все по-важно къде живеем и работим. Добрата звукоизолация е в основата на нашето благополучие и спокойствие. Тишината се превърна в лукс в забързаното ни ежедневие. Но никой не трябва да се примирява с шума, защото той води със себе си наред с всичко останало и здравословни проблеми.

Ето защо тишината е сред водещите фактори, които ни интересуват, когато избираме жилище, особено ако вече имаме горчив опит с шумните съседи. Но когато нямаме избор и не можем или не искаме да се преместим в друго жилище, се налага да помислим за подходяща звукоизолация.

Когато говорим за изграждане на шумоизолираща стена, звукоизолиращ и шумоизолиращ гипсокартон Knauf Sonicboard е най-доброто решение. Панелите са с висока сурова плътност, която ви осигурява оптимална звукоизолация, устойчивост и надеждност за пълноценна почивка и релакс.

Какво всъщност представлява звукоизолиращият гипсокартон?

Звукът е поредица от вибрации. Когато ограничите вибрациите, това ще намали и звука. Разбира се, едно жилище не може да бъде напълно звукоизолирано, тъй като не е абсолютно херметично.

Основната ви цел е да откриете откъде идва звука и да го запечатате. Звукоизолиращ и шумоизолиращ гипсокартон Кнауф Sonicboard постига това благодарение на високата си плътност.

Колкото по-дебели са стените, толкова по-малко звук прониква. Тънкият гипсокартон всъщност усилва звуковите вибрации. Ето защо шумоизолиращият гипсокартон Knauf Sonicboard е с по-голяма дебелина и сърцевина, създадена чрез процес, наречен органично затихване на слоя.

Всеки слой гипс се редува със слой от друг материал, който му придава плътност и твърдост. Колкото по-плътен е гипсокартонът, толкова по-малко звукови вибрации ще смущават ежедневието ви.

Звукоизолационният гипсокартон е не само по-плътен и дебел, но и по-здрав, благодарение на допълнителните слоеве. Това означава, че той ви осигурява какво по-малко шум, така и по-висока устойчивост и надеждност във времето.

Къде да използвате шумоизолиращ гипсокартон Knauf Sonicboard?

Можете да използвате шумоизолиращ гипсокартон във всяко помещение, което искате да изолирате от звуковите вибрации. Тъй като той е по-плътен, ще ви осигури и топлоустойчивост и здравина.

Шумоизолационните плоскости Кнауф намират приложение във всички области на интериорния дизайн. Те не само звукоизолират, но и намаляват „ехтенето” в помещенията. Стайната акустика е свързана с разпространението на звука в стаята.

Когато изолирате стените и таваните, вие намалявате и предаването на звука от стая в стая. Това е особено важно за апартаментите и къщите с много стаи, в които живеят няколко домакинства.

С монтирането на гипсокартон Knauf Sonicboard вие намалявате звукоизолацията с до три децибела в сравнение с „нормалните” гипсокартонени плоскости. Това, което ви изглежда малко на пръв поглед, може да има забележителен ефект. Като се има предвид че разликата между тиха стая и нормален разговор понякога е само десет децибела, една трета от това вече е значително.

Както вече казахме, висококачественият шумоизолиращ гипсокартон Кнауф почти не се различава от другите гипсокартонени плоскости по външен вид и обработка. Въпреки това, той има по-висока плътност, което му позволява да вибрира по-малко и по този начин да спира предаването на звука.

В допълнение към използването на правилните материали за шумоизолация, правилната обработка и монтаж също са много важни за добрата и ефективна звукоизолация. Ако използвате два слоя шумоизолиращ гипсокартон Knauf, не е необходимо шлайфането на запълнените фуги на първия слой.

Важно е обаче всички фуги да са запечатани по цялата повърхност. За целта притиснете плътно фугиращия материал с шпатула или мистрия и издърпайте в надлъжна посока. Изсъхналите и стърчащи ръбове можете да изстържете с шпатула.

Ако искате оптимални резултати, можете да използвате два слоя гипсокартон за звукоизолация Кнауф. Уплътнете фугите на първия слой, така че повърхността да е равна и поставете втори слой.

Можете значително да подобрите звукоизолацията в помещенията и като изолирате и тавана с шумоизолационен гипсокартон Кнауф.

Независимо дали става въпрос за шумните игри на децата, които живеят над вас, за музиката, която родителите им обичат да слушат, стъпките от ходене или разговорите на висок тон, таванът пропуска шума без всякакъв контрол.

Плоскостта скъсява с няколко сантиметра височината на помещението, но ви осигурява повече комфорт за вашата спокойна почивка. За целта използвайте два слоя Кнауф звукоизолиращ гипсокартон на цена, която щи ви позволи да шумоизолирате целия си дом. Но дори да използвате и само един слой, той ще ви осигури значително повече спокойствие и тишина.

Защитете се от шумните съседи, изолирайте помещенията едно от друго, така че да живеете в мир и хармония с цялото си семейство.

Решението срещу звуковото замърсяване е едно – Sonicboard шумоизолиращ гипсокартон с цена и качество, които ще ви очароват.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър