Knauf MP 75 SL Супер лека гипсова мазилка за машинно полагане 25 кг. цена

Knauf MP 75 SL Супер лека гипсова мазилка за машинно полагане 25 кг.

16.20 лв.

* Посочената цена е за торба.

Производител:Knauf
Код на продукта: 019901
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Knauf MP 75 SL е предварително смесен сух строителен разтвор според EN 13279 на база минерални свръзки, пълнители и добавки. Приложим за всички вътрешни стени и тавани.

Технически характеристики:

 • Според EN 13279;
 • Свободна обемна плътност 750-800 kg/ m3;
 • Якост на натиск > 2,0 MN/ m2;
 • Якост на опън при огъване > 1,0 MN/ m2;
 • Повърхностна твърдост > 5,0 MH/ m2;
 • Плътност около 800 kg/m3;
 • Топлопроводимост около 0,24 W/mK;
 • Отворено време за работа около 3 часа;
 • Зърнистост максимално 1,2 mm;
 • Разход 7,0 kg/ m2/ cm дебелина;
 • Количество получен разтвор около 135-140 L/ от 100 kg суха мазилка.
 • Покривна способност за стенна повърхнина с чувал от 25 kg при дебелина на слоя 10 mm : 3,5 – 3,6 m2.

Измазването на стените и таваните е важно за гладкото покритие на стаята. Типичната пясъчно-циментова мазилка все още е най-разпространеният вид, но предимствата, които гипсът предлага, правят гипсова мазилка Кнауф набираща все по-голяма популярност за употреба.

Гипсът е сиво-бяло меко съединение, което съдържа хидратиран калциев сулфат и е широко използван материал в леката конструкция. Гипсът е екологичен. Архитектите и интериорните дизайнери предпочитат гипса в наши дни, тъй като е лесен за работа и спестява време. Има много предимства, които гипсът предлага пред традиционната мазилка.

Гипсовите мазилки Knauf са известни с това, че регулират влагата и влияят положително на вътрешния климат. Продуктът Knauf MP 75 SL е подходящ за всякакъв тип зидария, полагане върху бетон, както и за използване при стабилни шпакловъчни основи, които са предвидени за измазване на вътрешна стена или таван.

Предимства на гипсова мазилка Кнауф

Машинна мазилка Knauf MP 75 SL има много предимства, поради които се превръща в предпочитана за строителство смес. Тя е супер лека в своя състав и предназначена за поставяне с помощта на специална машина.

Спестява време за строителство

Пясъчно-циментовата мазилка се нуждае от 21 дни втвърдяване. Този период позволява да се втвърди и утаи. През тези 21 дни мазилката се напръсква обилно с вода и се оставя да престои. Всяка работа върху или над стената трябва да се забави с  21 дни. Гипсова мазилка Кнауф не изисква такъв дълъг период за изчакване, защото изсъхва и се утаява за 3 дни и следователно темпът на строителство е по-бърз. Времето за строителство се спестява многократно.

Knauf MP 75 SL е по-природосъобразна мазилка

Пясъкът, необходим за пясъчната циментова мазилка, идва от речните корита и това не е много устойчив модел от гледна точка на околната среда. Гипсът е естествено вещество, което се отлага от езерната и морската вода и се намира в дебели и широки легла заедно с утаечните скали. Тъй като този материал постоянно се отлага, той е екологичен.

Гипсът може също да бъде синтезиран изкуствено и гипсът намира приложение в много други индустрии като медицината, селското стопанство и т.н. Това е безопасно вещество, което няма голяма опасност за здравето. По тази причина и използването на машинна мазилка Кнауф на разумна цена е по-добър вариант от други продукти на циментова основа, например.

Не изисква голямо количество вода

Гипсовите мазилки като тази на Кнауф не изискват обработка с вода и следователно спестява много вода заедно с времето за изсъхване. Във време като сегашното е изключително важно да се намали консумацията на вода, да не говорим за загубите. Гипсова мазилка Кнауф използва по-малко вода и следователно е идеален избор.

Елеминира пукнатини при свиване

Мазилката от пясъчен цимент в крайна сметка образува пукнатини, които се появяват, след като изсъхне напълно. Шансът от пукнатини се елиминира с гипсовата мазилка, защото гипсът се утаява до фин завършек, който е достатъчно гладък за боядисване.

Полага се лесно

За разлика от мазилката с пясъчен цимент, която изисква пресяването на пясъка, гипсовата разновидност трябва да се смеси само с вода, за да се получи желаната консистенция и е готова за употреба. Мазилката на гипсова основа се почиства лесно от пода, ако падне за разлика от пясъчно-циментова смес, която се отстранява трудно. С машинна гипсова мазилка Knauf MP 75 SL на достъпна цена може лесно да се постигнат дизайни и текстури на стените и тавана. Гипсът може лесно да се използва в комбинация с алуминиеви рамки за създаване на желаните форми.

По-лека конструкция

Гипсът е с много малко тегло за разлика от пясъчно-циментовата мазилка и по този начин предлага повече здравина, когато се използва в окачени тавани и други конзолни конструкции. По-малкото тегло на рамките ги прави по-здрави и дълготрайни и осигурява по-добра защита дори в случай на природни опасности като земетресение. Гипсът е пожароустойчив, негорим, тъй като в него има много вода и безопасен материал за покриване на вътрешните стени и тавани на вашия дом.

По-добра топлоизолация

Knauf MP 75 SL предлага добра изолация от топлина, което означава спестяване на електроенергия за поддържане на температурата на помещението. Гипсовата мазилка може да помогне да се спестят някои разходи за електричество и топлоенергия в дома, тъй като тя предлага по-добра топлоизолация от конвенционалните видове мазилки.

Предлага по-добра акустика

Гипсовите покрития по стените и таваните предлагат по-добра акустика във вашия дом, което означава по-малко ехо в стаята и по-малка влияние от външни звуци. Това е така, защото индексът на звукопоглъщане на гипса е висок и най-вече звукоизолираните помещения използват стени, затворени с гипсови плоскости, за да се намали външният звук и да се подобри акустиката. Гипсова мазилка Кнауф предлага перфектна звукоизолация.

След като засегнахме всички тези предимства на гипсова машинна мазилка Кнауф, може да поръчате на изгодна цена от АТЕК 1 и да превърнете своя дом или офис в едно топло, уютно, звукоизолирано и защитено място.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър