Силикон-модифицирана мазилка DEC 430 Silicoplast Тракон цена

Силикон-модифицирана мазилка DEC 430 Silicoplast Тракон

119.00 лв.

* Тониране НА МЯСТО според цветови каталози на производителя без предварителна заявка.

Производител:Thrakon
Код на продукта: 100014
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Тракон DEC 430 Silicoplast е мазилка на акрилна основа с добавен силикон. Тя може да бъде нанасяна върху различни повърхности като бетон, циментови мазилки и различни минерални основи. Тя разполага с изключителна устойчивост на влага и позволява на парата да преминава през нея. DEC 430 Silicoplast се използва както за външна, така и за вътрешна декоративна мазилка.

Предварително грундиране на основата с грунд GLX 494 Prim.

Структура – влачена (R) – 1,5 mm / 2,0 mm; пердашена (К) – 1,5 mm / 2,0 mm

Цвят: Тониране по цветови каталози Thrakon 2008 и Thrakon Color Vision 2013.

Опаковка: Кофа - 25 kg

Разходна норма:

 • Влачена (R): 1.5 mm - 2.5 kg/m²; 2.0 mm - 3.0 kg/m²
 • Пердашена (K): 1.5 mm - 2.4 kg/m²; 2.0 mm - 2.7 kg/m²

Основни характеристики

Идеална за реновации и нови строежи

 • Подходяща за приложение както върху новостроени, така и върху вече съществуващи фасади.
 • Покрива различни повърхности като бетон, циментови мазилки, шпакловки и други минерални основи.

Висока влагоустойчивост и паропропускливост

 • Защитава стените от проникване на влага, като същевременно позволява на повърхността да диша.
 • Идеален избор за региони с различни климатични условия.

Гъвкава структура

 • Иновативната формула осигурява гъвкавост на мазилката, която позволява на сградата да се движи без да се напука.

Подготовка на повърхността и приложение

Процесът на подготовка на повърхността е ключов за успешното приложение на Thrakon DEC 430 Silicoplast. Ето някои стъпки, които трябва да следвате:

Почистване на повърхността: уверете се, че повърхността е добре почистена от прах, мазни петна и други замърсявания, които могат да намалят адхезията на мазилката.

Изравняване на неравности - грапавините и неравностите следва да бъдат загладени преди грундиране и нанасяне на мазилката.

Грундиране на повърхността  преди нанасяне на мазилката, основата трябва да бъде грундирана с подходящ грунд от серията на Thrakon, за да се подобри адхезията и издръжливостта на покритието.

След подготовката на повърхността, може да започнете с приложението на мазилката. Полага се с маламашка от неръждаема стомана, след което се структурира и поправя, като се използва пластмасова пердашка, докато не се постигне желаната текстура.

Практически съвети за приложение

Приложението на Thrakon DEC 430 Silicoplast изисква внимание към детайлите, за да се гарантира оптимален резултат. В следващите редове ще намерите някои полезни съвети:

 • Избягвайте полагане на мазилката върху мокри повърхности: уверете се, че повърхността е напълно суха преди да започнете приложението на мазилката.
 • Защитете съседните повърхности: преди приложението на мазилката, съседните повърхности трябва да бъдат защитени, за да се избегне замърсяване.
 • Работете в подходящи климатични условия: избягвайте приложението на мазилката при пряка слънчева светлина, мъгла или при особено високи или ниски температури.

Време за съхнене и съхранение

Времето за съхнене на Thrakon DEC 430 Silicoplast варира в зависимост от климатичните условия. В следните условия се очаква следното време за съхнене:

 • При температура на въздуха над +25°C и влажност от 60% времето за съхнене е около 24 часа.
 • При висока влажност и ниски температури (под +15°C), както и при мъгла или дъжд, времето за съхнене може да се удължи. В такива случаи е необходимо да се изчака допълнително време, преди да се продължи със следващите стъпки от процеса.

Допълнителни съвети за оптимални резултати

Както с всяко приложение на продукт, има някои ключови аспекти, които могат да увеличат ефективността и красотата на крайния резултат. Ето някои допълнителни съвети:

Подходяща температура и влажност

Уверете се, че работите в условия, които отговарят на препоръчителните температурни и влажностни стойности за приложение на мазилката.

Равномерно покритие

Сложете достатъчно количество мазилка, за да се осигури равномерно и качествено покритие на цялата повърхност.

Използвайте само препоръчителни продукти

За най-добри резултати, използвайте грундове и други продукти от същата серия на Thrakon, които са специално създадени да работят заедно с мазилката.

Редовна поддръжка и грижа

След приложението на мазилката, редовната поддръжка и грижа са от съществено значение за запазване на нейния външен вид и издръжливост.

Thrakon DEC 430 Silicoplast не само предоставя естетически привлекателно покритие за вашата сграда, но също така я защитава от вредните елементи на околната среда. С нейната устойчивост, лесно приложение и издръжливост, тази мазилка е идеалният избор за всички видове строителни проекти - от реновации до ново строителство. Следвайки препоръките за подготовка и приложение, можете да се насладите на красива и издръжлива фасада за много години напред.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър