Теразид вароциментова мазилка R300 - 25 кг. цена

Теразид вароциментова мазилка R300 - 25 кг. - ръчна и машина

7.50 лв.

* Посочената цена е за торба.

Производител:Теразид
Код на продукта: 030674
Наличност: Наличен
Имате въпроси? Пишете ни или се обадете:
Безплатна консултация
Ако се колебаете кой продукт е най-подходящ за нуждите ви, ние ще ви помогнем с избора!
Запитване за отстъпка
Отстъпки са приложими при закупуване на големи количества на продукти извън промоция.

Машинна и ръчна вароциментовата мазилка Теразид R-300 е иновативно съчетание от строителна вар, цимент, пясък и специално подбрани добавки, което я прави идеален избор за вътрешни мазилки на стени и тавани. Тя не само осигурява изключителна здравина и издръжливост на вашите повърхности, но и разполага с висока паропропускливост, което е от съществено значение за здравословния климат във вашия дом.

Тази суха смес не само е лесна за приготвяне и нанасяне, но и предлага гъвкавост в използването си. Може да се нанася както ръчно, така и с помощта на специализирана машина за мазилки. За да постигнете оптимални резултати при машинното полагане, се препоръчва монтажът на защитни профили по всички ъгли и ръбове, както и използването на метални водещи профили за по-гладко и равномерно разпределение на мазилката.

Специално разработената формула на мазилката R-300 позволява нанасянето й на ивици при машинно полагане, в два последователни слоя (познати и като „мокро в мокро“), което осигурява по-добра адхезия и качество на завършената повърхност. След нанасянето се използва мастар за изглаждане, а след това се изчаква известно време преди да се осъществи пердашване за перфектен финален вид.

За да се гарантира оптималното прилепване и издръжливост на мазилката, е важно да се грундират предварително силно хигроскопични основи като газобетонни зидарии. Така осигурявате дълготрайна защита и красив естетичен завършек на вашите вътрешни повърхности с машинна ръчна вароциментова мазилка R-300.

Полагане на Теразид вароциментова мазилка R300

За да осигурите най-доброто качество на вашата строителна повърхност, при приготвянето на Вароциментова мазилка R-300, използвайте приблизително 5,7 литра вода за разтварянето на всяка опаковка от 25 кг. Постепенно изсипете сухата смес в предварително подготвен съд с вода и използвайте механична бъркалка, за да се осигури хомогенността на разтвора.

След като сместа е разбъркана, оставете я да престои за около 5 минути, за да постигне оптимална консистенция. Напълно разбърканата мазилка е готова за работа. При нанасянето й, осигурете равномерност и изравняване на разтвора, като се спазва нормалната дебелина от 20 мм, като минимумът е 10 мм.

В случай на необходимост от по-голяма дебелина на мазилката, препоръчваме полагането в два слоя, като вторият се нанася преди изсъхването на първия – така нареченото "мокро в мокро". За оптимални резултати при този процес, използвайте гребеновидна маламашка за хоризонтално насочване на първия слой.

Един от ключовите аспекти при работата с ръчна вароциментова мазилка R-300 е да не се изпердашва, особено ако в бъдеще планирате полагане на керамични покрития. Това ще улесни адхезията и качеството на повърхността, осигурявайки ви перфектно завършен резултат.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър
Коефициент на топлопроводимост – λ:   0,75 W/m.K
Време за престой в кофа: над 4 ч.
Разходна норма: 11-12 кг/м² при 1 см дебелина